Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elf007

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok dolog miatt jó blogot írni, az egyik ilyen az, amikor befut egy-egy csodálatos, váratlan, zseniális komment. Tegnap indexes hrügyelet közben írtam egy villámpublicisztika-szerűséget a XXI. század eddig legnagyobb magyar tökfilkójáról, Szabó Jánosról, a Nemzetvédelmi Egyetem…..
Elf007 2010.02.18 08:07:23
Sziasztok!

Egyet is értenék a korrekt eljárással a tábornok "Úrral" szemben, amennyiben bármilyen harci erényével kivívta volna a haza megbecsülését, de ahogy látom itt csak egy újabb korrupt élősködőről van szó, mint oly sokszor a közelmúltban.

Egyébként várhatóak még ilyen elfogások szerény véleményem szerint, sokan érzik már az igazi rendszerváltás előszelét, csak nehogy úgy járjunk, mint Románia, ahol 24 órával a forradalom kitörése után megölték Chaucheskut, aki tudott minden összefonódásról és visszaélésről, majd a csatlósai szépen átörökítették magukat az új rendszerbe. Most 20 évvel az úgymondott rendszerváltás után pedig ugyanolyan szarban vannak, mint mi.

Nálunk forradalom nem volt és ez sajnos meg is látszik. Bár ahogy elnézem a nem volt kommunista szférában sem sokkal jobb a helyzet, nem az országgal van a baj, hanem a világgal, de ne feledjétek, hogy mi tettük ilyenné.

Amikor a fodrásztól nem kéred el a számlát a hajnyírásról, onnantól kezdve te magad is építed ezt a korrupció piramist. Úgy gondolom nem az egyénekbe van a hiba, hanem az egész rendszer velejéig romlott ott, ahol az érvényesülés útja a lopás, csalás, hazugság. És nem is lesz jobb a helyzet amíg a pénz az Isten. A család, a rokon, a barát ma már szinte semmit sem jelentenek. A család intézményét is meggyalázzák, egyneműek házassága, rokonok házassága stb., mit is vártok egy ilyen világban?
Elf007 2010.02.18 09:13:51
@tom sailor: Magánvéleményem: mivel az adó a közös részét képezi, te azt lenyúlod, onnantól kezdve te is a népedet lopod meg, szerintem.
Az már egy másik kérdés, hogy a Btk. szerint nem ez a korrupció, továbbá az, hogy mindenki ezt csinálja szinte, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy megtegye. A társadalomban való együttélés alapvető, elméletileg a nép által támogatott szabályait senki sem tartja be. Akkor ne várjunk mást a politikusainktól, katonáinktól, rendőreinktől, orvosainktól, mondják, hogy fejétől bűzlik a hal, de a mienknek az uszonyai is rohadnak.

Még egyszer elismétlem, be kell végre látni, hogy a rendszer működésképtelen. Mindenki végzi a dolgát hellyel-közzel. Nem mondom, hogy a fodrász a hibás, hogy nem fizet adót, csak akkor ki kell találni egy működő rendszert, ami élhetőbb.