Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilvi.g

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak tárgyak, melyek nyomtalanul eltűnnek és semmi sem marad belőlük. A most bemutatott kis falvédő már huszonöt évre eltűnt az életemből, aztán idén januárban megkerült. Kalandos élettörténete van ennek, most megpróbálom röviden elmesélni. A falvédő története, mint sok…..
Tegnap a könyvespolcomra néztem, és ott megláttam Koch Valéria, Időfa című gyerekvers kötetét. Tudom ám én, hogy nem felnőtteknek való egy gyerekvers kötet, mégis jó volt olvasgatni. Az alábbi kis versike ép a mostani Karácsony előtti időszakra való.  KOMOLY…..
Szombaton a Károly körúton jártam. Az egyik ház homlokzatán a mai napig hirdeti a ház eredeti funkcióját: RÖSER-BAZÁR. Manapság egy üzletre nem szívesen mondjuk, hogy BAZÁR, az ma pejoratív jelző. Száz évvel ezelőtt pedig az emberek szívesen vásároltak az olcsó bazárokban.…..
Blogunk háttere úgy gondoljuk nem szorul magyarázatra. Vagy ………, mégis? Gyerekkorunk fő szimbóluma a pont. Kimentünk játszani az udvarra, és máris odaszállt egy hétpöttyös katica bogár. Akkor még hétpöttyösek voltak, vagy kevesebb pontjuk volt. A hatvanas…..
szilvi.g 2011.11.19 18:49:50
@Lakásfelújító Feri: Csak nem a Beatrice-rajongók babos kendőjére gondolsz, amely némi humorral az úttörők vörös nyakkendőjét ellenPONTozta? A lázadás "diszkrét bája"...
Ma délelőtt, mint hétvégén szokásom, kikapcsolódásképpen is főztem, s ehhez most is használtam fakanalat. Bizony ez az egyik leggyakrabban használt tárgy a konyhában, és általában több darab is van belőle. Mióta önálló háztartásunk van – ennek pedig már vagy 25 éve…..
A hétvégét egy nagy bevásárlással kezdtem pénteken. Egyik kezemben aktatáska, másik kezemben a hétvégére vásárolt nagy "hajléktalan" szatyor tele akciós termékekkel. Már úgy gondoltam mindent megvettem és hazafele mentem, amikor is kedvenc virágárusom mellett…..
Régi elhatározásom, hogy felelevenítsek egy már lassan elfeledett hagyományt. A feleségem könyveibe tulajdonosi bejegyzést szeretnék készíteni, egy sokszorosítható, feleségemre jellemző képecskével, és igazi egyedileg előállított formában, azaz EXLIBRIS-t készítek. Sokat…..
Már régóta álmodom arról, hogy ugyanolyan bögrém legyen, mint gyerekkoromban volt. Ez egy Zsolnay ibolyás, hasas bögre. Régóta beszélgetünk a kollégákkal arról, hogy szinte mindegyikünknek vannak olyan tárgyi emlékei, melyekre vágyunk, hogy ugyanolyan ismét legyen, ha az már…..
 Ebben a csendéletben nagyon sok kedves családi szakrális emlék van. A kép jobb szélén az a kis lourdi kápolna a II. világháború óta van a család tulajdonában. Nagyapám hozta 1942-ben édesanyámnak a katonaságtól szabadságra jőve. Hazafele éppen „bucsu” volt egy…..
A következőkben bemutatom egy kis projektemet, melyben egy régi leveses tál kicsit szokatlan módon született újra és most napi használatban van. Ez a tál jelöletlen, de biztos, hogy nem szecessziós, hanem annál régebbi, a „Lukafai üveggyári raktár pécsett“ gyár terméke,…..