Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeserűPirula

225 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Taplóm Hűtő 2013.03.31 13:10:33
Mivel nem használtam semmire a hűtőmet, ezért december végén kihúztam. Most úgy néz ki, hogy szükség lenne rá, ezért bekapcsoltam. 3 hónapig nem ment - és nem is akar elindulni... Zúg, búg, kattog és úgy egyébként hűtőktől megszokott hangokat ad ki, de nem hűt. Több, mint…..
Kedves Taplóm Vödör 2013.03.28 09:34:53
Programozóként tengetem mindennapjaim. Az utóbbi pár hónapban nagyon sok programot kellett megtervezni - de egyiket sem valósítottuk meg végül... Most is fut egy ilyen projekt. És órákat vitatkozunk a főnökömmel olyan mélységű kérdésekről, mintha arról vitáznánk, hogy milyen…..
Kedves Taplóm Vágjunk bele 2013.03.27 23:12:59
Amikor még kis srác voltam, akkor engem úgy neveltek, hogy illetlenség a másik szavába vágni. Ha valaki beszél, akkor hallgassam végig, majd ha befejezte, mondjam el a válaszom, véleményem. Természetesen én sem tartom ezt teljesen be, mert a poénos beszólások kedvéért 1-2 szóra…..
Tegnap írtam még egy ZH-t, valamilyen informatikával, mérnökséggel kapcsolatos tantárgyból. 10 perc, 10 kérdés, feleletválasztós módszerrel. (Amerikai jellegű teszt.) Komolytalannak tartom, hogy míg matematikából minden órán több oldalnyi anyagot adnak le, és 80 perces ZH-t ír…..
Kedves Taplóm Ökörállat vagyok 2013.03.22 13:54:31
Mindenféle okok miatt kihagytam a programozás vizsgát a suliban. (Akkor meg tudtam magyarázni...) Emiatt nem vehettem fel a második részét. Most írták meg az első ZH-t ebből. Csoporttársam megosztotta a feladatot. És ötösre meg tudom írni. Anélkül, hogy vizsgáztam volna, vagy…..
Lakossági bejelentésre reagálva megváltoztattam a blog külsejét. Most nincs időm a csinosítgatásra, pedig jó tapasztalatszerzés. (Hogyan küzdjük le a blogmotor korlátait?) Továbbá úgysem valami aktív a blog, így jelenleg nem is dőlök a kardomba. Amúgy meg, ha valakit érdekel:…..
Kedves Taplóm Barcelona 2013.03.13 22:00:49
Így ZH előtt 1 héttel ellátogattam Barcelonába pár napra. Három hölggyel együtt mentem, akik már összeszokott turisták. Ami elsőként feltűnt, hogy rengeteg erkély van. Még ha csak 1 kilépő az egész... A város nagyon tiszta és elég rendezettnek tűnik. (Rendezett,…..
Ma egy álláslehetőség miatt ki kellett töltenem egy szakmai kérdőívet. 2 téma, témánként 30 kérdés, kérdésenként 3 perc állt rendelkezésre. És egész jól sikerült! Most roppant büszke vagyok magamra, mert nem alaptalanul dicsekedtem az utóbbi 1-2 évben. :) Az más kérdés,…..
Kedves Taplóm Random kindness 2013.02.27 19:45:07
Ma az egyik aluljáróban egy fiatal lány sétált (jóval) előttem. Egyszer csak megállt, megfordult és elkezdett bőszen keresni a táskájában valamit. Pár másodperc múlva meglátott engem. Újra megfordult, lépett egyet, majd megint megállt és újra túrni kezdte a táskáját.…..
A buszon hazafelé, a végállomásnál leszállva megszólított egy lány. (Hölgy. Nem értek a kormeghatározáshoz.) A környéken keresett egy utcát, aminek ismerős volt a neve. De ahogy a dátumokat sem tudom megjegyezni, úgy az utcákat sem. (Csak annyira vagyok képes, hogy ahol már…..
Tegnap megtanultuk informatikából, hogy a mérnök logarléce testesíti meg a státuszát, és minél hosszabb, annál jobb. Illetve, a mérnök szereti húzogatni a logarlécét. Indult két sorozat, mint Sherlock Holmes újragondolás. Az egyiknek egyszerűen Sherlock a címe, a másik még…..
Kedves Taplóm Haladunk - de merre? 2012.10.31 11:43:36
Amikor az előző bejegyzésben leírt elméletemet megosztottam a diplomás munkatársammal, akkor azonnal elkezdte magyarázni, hogy miért nem fog működni. Én végighallgattam, majd megjegyeztem, hogy pont az ilyen hozzáállás miatt nincs jövője az emberiségnek. Megsértődött. Ha…..
2 hónapnyi felsőoktatásban eltöltött idő után megmondom a tutit. Hogyan kellene megreformálni az oktatási rendszert! Szerintem ezzel a két hónappal már pont 2 hónappal többet foglalkoztam a témával, gondolkodtam rajta, mint a szakértők, akiknek ez a dolga. Hogyan működik most az…..
Többnyire semmire. A rómaiak mondták, hogy az iskolának tanulsz, nem az életnek. (Ezt már írtam, nem?) Én úgy látom, hogy amit az iskolában tanulsz (tanítanak), azt csak egy másik iskolában tudod felhasználni. (Tanárként, vagy diákként.) Az életben általában 1%-át használod…..
Kedves Taplóm Esti 2012.09.14 12:54:19
Tegnap megtapasztaltam mit is jelent az esti tagozat. A napi 8 óra munka után még 6 órát ültem a suliban. Ráadásul elég rosszul van szétosztva az órarend, így fizika után közgazdaságtan jön. Mindkét tantárgy nehéz és túlságosan is tömörítve van. (Közgázból negyed idő…..
KeserűPirula 2012.10.13 15:25:16
@Seele: Női megérzés. :)
Eredetileg az iskoláról akartam írni, mondjuk heti rendszerességgel - de egy esti suli nem olyan érdekes. Nincs interakció a többi "nebulóval" és tulajdonképpen csak száraz tananyagot veszünk tonnaszámra. Így végül mégsem vagyok aktív - nincs érdekes, szaftos téma. Téholnap sincs...
Az iskolában a legelső általános informatikáról szóló órán megtudtuk, hogy az informatikust nem az információ értéke érdekli, hanem a mérete. Vagyis a méret a lényeg. Vagyis az informatikus nőnemű. Az információ olyan új ismeret, ami értékkel rendelkezik a fogadó…..
Említettem, hogy tegnap matek és programozás vár a suliban. Természetesen ez nem teljesen így történt... A matek része "rock-solid". Diszkrét matematika, lineáris algebra, determináns számítás. (Csupa olyasmi, ami csak az iskolában fog kelleni. Ezekkel szórják ki a diákokat év…..
Szóval az első napom valójában a beiratkozás volt. Legalábbis annak kellett volna lennie... Úgy tudtuk, hogy egy szerdai napon 16:00-tól tartanak nekünk valami szentbeszédet, majd beiratkozunk. A beiratkozás után pedig 18:00-kor írunk egy szintfelmérő matek tesztet. (Ennek már tudom…..
Hú de megváltozott a blog.hu kezelőfelülete az utóbbi időben. Nagyon dizájnos... Figyelem! A bejegyzésben termékmegjelenítés lesz található. Na de nem ezért vagyok itt. Tegnap volt az első napom az iskolában. 14 év után elkezdtem egy főiskolát. (Valójában 12 évet kellett…..
Kedves Taplóm Néma Pirula 2011.03.10 23:35:00
Épp munkanélküli vagyok. Ez történt mostanában.Az olvasók legnagyobb örömére/bánatára (kívánt rész aláhúzandó) elment a kedvem a blogolástól. Blogot még egyszer nem törlök, de nem hiszem, hogy a közeljövőben "publikálnék".Térjetek haza békával...
Kedves Taplóm Lézer mutató 2011.01.31 10:28:00
Today, my boss gave yet another tedious presentation on workplace performance and I ended up dozing off. When I came around, the boss was shining a laser pointer at me, saying, "At the end of this pointer is an idiot." I was given an official warning when I asked which end of the pointer…..
Kedves Taplóm Téli álom 2011.01.26 22:38:00
Üdv a kedves olvasóknak.Már többen is érdeklődtek, több csatornán is, hogy mi van velem. Zajlik az életem, vannak történések. Viszont vagy képlékeny a dolog, vagy nem beszélhetek róla... (Ezzel most biztos sokat segítettem.)A lényeg, hogy élek."Minden nagyon szép, minden…..
Valamelyik szomszédban süteményt sütöttek. Azt hiszem vaníliás. Az illatból ítélve.Jó lenne, ha az a sütemény, amit egyébként sem ehetek meg, vaníliás lenne. Mert azt szeretem...
Kedves Taplóm fiú - lány 2010.12.17 09:57:00
lány: Szeretlek.fiú: Én is Szeretlek.lány: Bizonyítsd be. Kiáltsd bele a világba.fiú: *a fülébe suttogva* Szeretlek.lány: Miért csak nekem súgtad meg?fiú: Mert számomra Te vagy az egész világ.innen lopva: funkin' over da kitchen sinkfiú: Ha lenne egy dollárom minden…..
Kedves Taplóm Szétszórt 2010.12.13 14:50:00
Kapar a torkom, érzem, hogy a megfázás kerülget. Lementem a legközelebbi patikába, végigálltam a sort, majd kértem Béres Ulti vitamint és némi placebo port a megfázás tüneteinek enyhítésére. Első keresztkérdés: Actival jó lesz? Jó persze. (Miért, van több is?) A két…..
KeserűPirula 2010.12.13 17:02:05
@Seele: Örülj neki, hogy máshol meg nedves... ;)
Neked is balulást.