Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0 tittoli

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik "titkos ügynökünk" izgalmas sorozata az ingatlanokról. Mizután megírta, miért van szüksége szerinte ingatlanosra, és hogy hányféle vevő van, most az ingatlanárakról küldött egy rövid levelet: megtudhatjuk, milyen az irány-, a reális, a vétel- és a piaci…..
0 tittoli 2010.02.18 16:21:13
@igazi hős:
Nem gondolom ,hogy az elmúlt 10 év ,más szakterületeken jobban letisztította volna a szolgáltatók körét. Nem akarok ködösíteni ,ha konkrét dolgot említesz arra konkrét választ adok.
Az árakat sem én,sem más ingatlanközvetítő nem tudja befolyásolni ,én csak annyit tehetek,hogy az ügyfelemnek megmutatom,hogy a hasonló lakások milyen áron vannak a piacon.
Az ingatlanosok jutaléka relatíve magasnak is mondható ,de könyörgöm ,ő adja el azt a lakást ,amit más nem tudott ,tehát lehetőséget ad az eladónak a továbblépésre ,olyan áron amire a tulaj rábólint.
A cégem nevét azért nem írom le ,mert nem minden kollégám véleményét képviselem ,tehát nem lenne fair ,ha az én véleményem alapján ítélnék meg őket is.
Annyit azért mondanék ,hogy nem lettünk itt megemlítve név szerint negatív esetekkel kapcsolatban.
0 tittoli 2010.02.19 10:25:30
@városjáró:
Vissza az eladási árra: Amikor a tulaj a kezébe veszi a vételi ajánlatot simán ki tudja számolni ,hogy a kézhez kapott összeg ,neki elég lesz -e a jutalék levonása után.
Amelyik lakást megmutatom ,annak a rezsijével ,hibáival is tisztában vagyok ,sőt ezt közlöm is az érdeklődővel.
Higgyétek már el ,hogy itt nem a lehúzásról szól a sztori ,hanem egy olyan munkáról ,ami igenis odafigyelést és szakértelmet igényel.
A piaci ár belövésére az ösztönöz ,hogy el tudjam adni ,ne nézzük már az eladókat sem retardáltnak ,akinek nincsen lehetősége belőni az árat.
Az ingatlanos előnye abból áll ,hogy adott esetben regisztrált vevőinek egyből ki tudja ajánlani a rendszerbe újonnan bekerült lakást.Amennyiben van legalább 10-12 aktív keresője,akivel kapcsolatban áll simán tud nekik ,akár célzottan is keresni.
Amikor te magad akarod eladni ,ettől elesel ,ez akkor számít ,ha belegondolsz ,hogy 100 ingatlanosnál ez 1000 aktív kereső.
Ezt az infót ,azért kell megfizetni ,mert az ingatlanos derítette ki azt ,hogy a leendő vevő mit keres.
Még egy adalék: Szinte soha nem azt a lakást adtam el ,amire a hirdetés útján az ügyfél jelentkezett ,ahhoz pedig meg kell ismernem ,hogy tudjam mit akar.
Nem az a cél ,hogy eladjak valami szart ,hanem arra fordítok inkább energiát ,hogy megtaláljam azt amit keres.Ezzel nem hiszem ,hogy egyedül lennék a szakmámban.