Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyánk, az Index által feltárt bizarr vállasztott bíróságos sztori mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. Az ELTE AJK Polgári Jogi tanszékéről verbuválódott bírók a Zugügyvéd szerint is elég sajátos ítéletet hoztak, de a szóban forgó bíróságon szerzett személyes…..
Netz 2010.02.19 11:32:00
@Sics68: ha még érdekel az út dolog megnézheted
www.bvmepelem.hu/hirek/dokument/02-bvm_valasz_gc_periratra.pdf
nyitólap térképvázlat.
Az ingatlantömböt átszelő útról van szó.
Netz 2010.02.19 11:32:41
@Sics68: ha még érdekel az út dolog megnézheted
www.bvmepelem.hu/hirek/dokument/02-bvm_valasz_gc_periratra.pdf
nyitólap térképvázlat.
Az ingatlantömböt átszelő útról van szó.
Netz 2010.02.20 00:39:02
@abandonedbaby:
folyamatosan téves feltételezéseid vannak, szerintem:

"Kedves Akira, nem értem, hogy miért nem olvasod el az anyagokat, mindent megtalálsz a bvmepelem.hu weboldalon. Ne legyél rest, rajta! Ha szar a géped, akkor nem tudok segíteni!......
Felperes igyekezete viszont a dokumentumok leszedése ügyében furcsa, hiszen szinte minden fellelhető okirat őket igazolja. Csak azt tudom elképzelni, hogy azok a gyalázkodó kijelentések zavarják őket, melyeket alperes unalmasig ismételget minden iratban."

nem Akira rest és szar a gépe, hanem ha figyelemmel kíséred a BVM honlapon az Inviteles leveleket megvilágosodik, hogy az Invitel a Global ügyvédi felszólítására ( és nem bírósági végzésre hivatkozva) korlátozta a honlapot, letiltotta a VB itéletet illetve a hozzá kapcsolódó anyagokat ( a titkosságra való hivatkozás szerintem is jogos, ezzel nincs gond).
Na de 1 napra megszüntetni a honlapot, mert a különféle helyre történt beadványok rontják a Global illetve Ablon hírnevét ..........??
Hol élünk? Hol a demokrácia, szólásszabadság ?? Tudom hogy ez nem egyenlő a gyalázkodással. De ha az Orbánt, Gyurcsányt és társaikat lehet pocskondiázni, honlapok, blogok, újságcikkek letiltása és egyéb következmények nélkül, miért sértődik meg egy projekt cég vagy ingatlanbefektető egy 8.mrd. Ft. kártérítésre itélt cég véleménynyílvánításán? Nyilván azért, mert Ők makulátlanok és kussoljon mindenki, mert milliárdokat fektettek be szép hazánkba, természetesen azért hogy nekünk jobb legyen.

@abandonedbaby:
"Jelen eljárásban a VB kikötés az alperestől érkezett......"

"De még az is lehet, hogy alperes sem olvasta el ezeket az iartokat azt megelőzően, hogy feltette a honlapra."

Ezen mennyi ideig gondolkodtál, hogy ilyen megállapításra jutottál?
Vagy mire alapozod?

abandonedbaby:
"Abban bízni viszont, hogy egy 6 mrd-os saját tőkéjű (www.bvmepelem.hu/bvm/hirek/dokument/34-evesbeszamolo09.pdf) cégen majd 10-20 Mrd-ot vasalsz be, adott esetben, már nem is kockázatvállalás, hanem öngyilkosság."

Tényleg kockázatos és öngyilkosság, főleg egy ilyen mérleggel, mint amilyennel a felperes rendelkezik: www.bvmepelem.hu/hirek/dokument/38-gcevesbesz2008.pdf.
10-20 mrd-os beruházásra teljesen hitelképes, úgy hogy az ingatlant is hitelből vette.
Ja, tudom ... Egy 3 mFt-os mázlista, felperes projekt cég, mögötte a tőkés 45 mFt-os anyacéggel 10 éves Mo-i jelenléttel szembeállítva az unalmasig gyalázkodó, folyamatosan fellebező, 600 mFt-os, a válság ellenére nyereségesen működő 60 éves céggel.

Ez mind rendben van ?? Vagy én nem fogtam fel jól valamit??

Még mielőtt azt gyanítanád hogy a BVM szószólója vagyok: nem vagyok az. Azt nem lehet a BVM-re sem mondani, hogy teljesen hibátlan ebben az ügyben.
Én sem értek egyet a fellebezéseivel, a földhivatali "elírást" kivéve, illetve azok időzítésével. Nyilván arra kellett volna törekednie hogy a telekmegosztás minél rövidebb idő alatt megtörténjen. És azt követően intézhette volna a sérelmeit a műemlékvédelmisekkel, önkormányzattal, kártalanítással (ha volt ilyen) stb.
De az ítélettel sem értek egyet. Kizártnak tartom, hogy az ellenkérelméhez csatolt dokumentumok mind hamisak. De ezekből a VB semmit nem vett figyelembe. Ezért nem tudtak a tárgyalóterembe harcolni az igazukért. Ezért folyamodtak a nyilvánossághoz és a sorstárskereséshez, de ezzel szerintem, érdemben nem sokat segítenek az ügyön.
Legfeljebb újjabb perek elé néznek.

Hiányolom a felperes kárenyhítési kísérleteit. Mit tett annak érdekében, hogy ne keletkezzen ekkora kára?
Az előttem hozzászólókhoz hasonlóan én is azt kérdezem: Miért nincs ebben az ügyben a hivataloknak, hatóságoknak semmi felelőssége? Mert az rendben van (vagy nincs rendben) hogy olyan időket élünk, hogy őket "nem lehet" kártérítésre kötelezni, de a nekik felróható időhúzást miért kell bárkinek is kártérítés címen megfizetni?
Tudom, hogy igazságszolgáltatás nincs, de ez milyen jogszolgáltatás?

@mcs:
"felperes még egy elvi építési engedélyt se szerzett, csak egy elutasított elvi engedélyig jutott."

És miért is utasították el? Mert egy nem létező ( megosztás után vélt ) hrsz-re kérte az elvi engedélyt.
Talán te nem fogsz ezen meglepődni: másnak is sikerült megvalósítani építkezést osztatlan közös tulajdonon, pl. a szóban forgó Budafoki úti ingatlanon több éve működő piros-sárga benzinkútnak, mert ők a működésből akartak bevételt és nem kártérítésből. Sőt, az Ablonnak is van két Bp-i megvalósult beruházása, közös tulajdonban lévő ingatlanon, nyilván az nem volt "nehézkes, bonyolult, sőt kockázatos".

Mellesleg az ominózus útszabályozás ügy állítólag a mai napig nincs még teljesen lezárva.

Valahol mégiscsak érdekes ez az ügy. És tanulságos...