Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karcsiné

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM…..
Karcsiné 2010.02.18 11:51:04
@silent76: 1. Az, hogy áldott állapotban vagy és hogy egy nyűgös kislánnyal mész a bankba,igenis feljogosít a különleges bánásmódra. Ezt nevezzük toleranciának.Vagy mondjuk emberségnek.Nem a szék kiadásán van a hangsúly , hanem azon, hogy egy kedves gesztust tehettek volna az alkalmazottak. Mondjuk a kismama szemébe nézve mondani pl: "Elnézésüket kérjük, de 10 óráig sajnos nem nyithatjuk ki az ajtót.Köszönjük a megértésüket!" Mert ezt meg lehet érteni.
2. Ezzel egyet kell érteni.
3. Egy kismama járjon a bankba kéthetes gyerekkel, ha be kell mennie és nem tudja másra bízni a gyermekét. Főleg akarja ott megszoptatni , ha muszáj és ne egy wc-ben vagy az utcán kendő alatt vagy a buszon, hanem teszem azt egy tárgyalóban a bankban. Mert megengedik neki ( pusztán empátiából, mivel átérzik , milyen lehet az ő helyében lenni) ,hogy azt az 5 percet kulturált környezetben töltsék gyermekével.
Karcsiné 2010.02.18 12:38:16
@pamutmacska: Köszi! Egyedül azt nem értem ,hogy ha van az iskolákban mindenféle prevenciós foglalkozás (drog,szex,dohányzás...) miért nincs intolerancia megelőzés?Sokat halljuk, hogy a mai gyerekek érdektelenek. Pedig szerintem erre is kaphatnánk EU-s pénzeket. Valószínüleg a sokat emlegetett kiugró bürokrácia is megszűnne Magyarországon. Minden esetre én ebből kiveszem a részemet , mivel a gyerekemet is erre nevelem és a környezetünkben élők is egyre figyelmesebbek egymással.Ezt bármikor bárki elkezdheti. Mi is egy zsúfolt lakótelepen lakunk ( 14 emelet, lépcsőházanként 3 lift). Eleinte furán néztek a liftben velem tartózkodó emberek, ha kinyitottam az ajtót, mikor olyan emeleten állt meg a lift aminek a gombját nem a liftben tartózkodók nyomták meg. Folyton meglepődtek ,hogy az ajtón kis késéssel ugyan , de valóban belépett valaki.Mert be akart szállni csak mondjuk lassabban mozgott, vagy a cipőjét kötötte , esetleg totyogós gyerekkel volt. Több éve lakunk már ebben a lépcsőházban , de sikerként könyvelem el, hogy ma reggel is kinyitották nekünk az ajtót és nem gyorsan benyomták a gombot azért, hogy be ne szálljon valaki más is a liftbe. Sőt , még ránk is mosolyogtak reggel 7.30-kor!
Karcsiné 2010.02.19 10:53:42
@nukleotid: Nem, nem érted jól. Senkinek a lógós ,kékeres csöcsét nem kell bámulnod (mindamellett egy szoptatós mell -fehér emberekről beszélünk- igazán szép rózsaszín és kellemesen telt, kifejezetten esztétikus vizuális hatást kelt!).Arra próbáltam rávilágítani ,hogy fizikai szükséglet a szoptatás két, szimbiózisban élő ember egy rövid életszakaszában . Emiatt természetesnek kell venni. Valamint, ha másként nem lehet megoldani (sarkított esetben!) ,nem a nagy nyilvánosság előtt, diszkréten meg lehet oldani. Nem kell akkora ügyet keríteni ebből. Nem kell szégyellni, elbujdokolva egy wc szegletébe, az semmi esetre sem higiénikus.A kismamáknak pedig ( mert ez egy ritka, múló állapot a nők életében) meg kell engedni, hogy a világuk megálljon egy picit, hogy körülöttük forogjon a világ és azokat a szabályokat , melyeket természetesen a férfitársadalom hozott számukra, néha felrúgják. Elnézőnek lenni pedig egyáltalán nem nehéz, ha akarja az ember. Az akarat, na az nehéz.Szerintem a babakocsival közlekedő anyukákat azért ütik el zebrán , mert nem veszik észre a babakocsit, csak a gyalogost. Az intolerancia következtében pedig az autós úgy méri fel a helyzetet ,hogy ha gázt ad átér a gyalogos előtt. A kismama pedig biztonságban érzi magát a zebrán, nem akar futni, mert azt hiszi a babakocsit is látja az autós. Sőt olyan baleset is előfordul, hogy az első autó megáll a zebra előtt, de a mögötte jövő úgy gondolja ,hogy az első autóban ülő feltartja őt, mivel látja a gyalogos fejét , de a babakocsit nem . Szabálytalanul előzve belecsapódik a családba. Ugye nem gondolod komolyan ,hogy kamikázeanyukák ninjacuccba öltözve lepték el az utakat és szegény autósok elé dobálják a babakocsikat természetesen lógós-kékeres csöcseiken egy-egy porontyot lógatva és szaros pelenkákat dobálnak eközben a járókelők felé?!? Szeretném én látni azt a jogszabályt , mely kimondja, hogy tilos közösségben szoptatni vagy csecsemőkön pelenkát cserélni. Engem például nem dohányosként zavarnak a dohányosok, mégis toleráns vagyok velük is , mivel elfogadom , hogy ez számukra szinte szükséges rossz. Ha mellettem gyújtanak rá, arrébb megyek . Ennyi. Tolerálok egy számomra kellemetlen dolgot, mivel emberi dolog. Erre próbáltam célozni. Leteremteni és ítélkezni a legkönnyebb, az elfogadás egy tanulási folyamat. Fejleszthető , akár az intelligencia. Ezzel nem akarlak kioktatni, pusztán ennyi a véleményem. Nem vagyok szolgalelkű sem , mindössze hiszek abban , hogy az embereket rá lehet terelni a helyes útra. Kortól nemtől és vallástól függetlenül. Na nem mindenkit, de a többséget igen.
István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós…..
Karcsiné 2010.02.18 12:12:55
@PuruttyaIrto: Javasolnám inkább a torkos-csütörtök alternatív megvalósítását :P!
Karcsiné 2010.02.18 12:16:37
@Llee: Pedig a médiák még mindig jobb ,mint a gyakorta használt MÉDIUMOK. Evvel a világból ki lehet kergetni. Na jó avval is:D!
Karcsiné 2010.02.18 13:25:34
@Chaby: Rájöttem! De a megfejést csak erős idegzetűeknek ajánlom! Tehát: A raktárban a marhanyelvek alá becsempészett egy eddig le nem leplezett belső ember, egy Indesit márkájú ,elöltöltős mosógépet , majd visszafóliázta és a pultban elhelyezte a csomagot.Telefonon erről értesítette Kovácsovitsss Lajosss ismert mosógép szerelőt aki abban a pillanatban lépett a húsos pulthoz , mikor István a feltehetően picit vastagabb csomagolású, ez által kívánatosabb ,csomagolt akciós marhanyelvekkel szemeztett! Lajosss zavarodottságát látta a biztonsági szolgálat vezetője, majd úgy döntött diszkréten intézkedik. Az elrendezést követően a biztonság kedvéért elkísérte a vevőszolgálati pulthoz Istvánt, majd miután felajánlotta írásos segítségét, megnyugtatta Istvánt , írásban fogja majd válaszra méltatni, mivel ez is az ő feladata. Ezt követően játszi könnyedséggel a bekapcsolt "vóki-tóki!-jába elsuttogta ,hogy ANYÁD -ami egy biztonsági őr szleng, jelentése Adjátok NYugodtan Át a Dolgot , természetesen jelen esetben Lajossnak-, ám ezt István félreértette és azt hitte neki mondták, pedig nem.Természetesen a biztonsági őrvezető beépített rendőr, aki Kovácsovitsss Lajosss "lekapcsolásán" dolgozik évek óta. Ezt majd írásban fogja Istvánnal megosztani. Szerintem csak ez lehet! (Lehet, hogy mégis ebédelnem kéne? qurv@ vércukor :D:D:D!)