Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabmoz

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Proszektúra Biszku bűne 2011.01.27 14:20:00
Szinte valamennyi médium kiemelten közölte a hírt, hogy a Fővárosi Főügyészség szóvivője tájékoztatása szerint Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be Biszku Béla ellen a Budai Központi Kerületi Bíróságon Na végre, megérhettük ezt is, a…..
gabmoz 2011.01.28 11:21:48
@durcás: Családi érintettségedet sajnálva fenntartom, amit írtam. Kevésbé hiteles? Akkor aki dolgozott szó nélkül a szoc alatt és tette a dolgát, az sem hiteles? Mert élt a rendszerben és élt a lehetőségeivel, tudásával? Hol a határ? Milyen szint felett? Mindenki másképp él meg dolgokat, aki szenvedője, az rosszabbul. De valljuk be, ha vki szép karriert fut be és jó neki, akkor miért távozna? Akkor a sok milló kiegyezett kisember is ment volna el, mondott volna le, mert mertteszi a dolgát és megtalálta a számítását? Ő is akkor ment el, amikor már a meggyőződése, véleménye, felfogása nem egyezett azzal, ami a vonalas politika volt-és ne elvi, ideológiai vonátkozásokat keressünk esetében, hanem gazdasági szempontokat. És a hitelesség kérdéséhez hozzátarozik az is, hogy kétségbe akkor vonjuk ezt, amikor a leírt tényeit cáfolni tudjuk.
gabmoz 2011.01.28 11:47:18
@mese-mese-meskete: Istenem, hát vannak mások is, akik így látják?!:)
Budapesten négy olyan polgármester volt, aki kirobbanthatatlannak tűnt a kerülete éléről. Mindegyikük közös tulajdonsága, hogy az első ciklusban, tehát 1990-től (Csécsei '92-től) és az egykor dicsőbb napokat is megélt SZDSZ színeiben lettek városvezetők.Természetesen a…..
Subba Orbán Viktor utca 2010.10.12 08:30:00
Valaki nem bírta kivárni!..
gabmoz 2010.10.13 08:29:57
@georg 48: Na ja, ők legalább ülnek. Ugye jogosan várhatjuk, hogy a másik fél nemesebbik része is odakerül? Várhatjuk:(
Maradtunk volna még. Legalább a döntőig. Olvastuk a magyar sajtóban meg hallottuk az otthoniaktól a legfrissebb johannesburgi rémtörténeteket, helyiek levelezőlistájára is felkerültünk még az utazás előtt, így onnan is értesültünk a brutális rablásokról, gyilkosságokról…..
Sárdobáló ANTI-HUNGARY 2010.05.20 11:00:00
Mint minden rendes egyetemista a vizsgaidőszakban, így én is facebookozással töltöttem a mai estém. Az oldal pedig, amibe most belebotlottam egy magyar csoport, akik arra bíztatnak, hogy jelentsük a Facebook adminisztrátorainak azt a szlovák oldalt, ami a magyarellenességre…..
gabmoz 2010.05.25 13:46:25
@gulasZuppe: Valóban. Nem létezett Románia, Horvátország, Szerbia. Ezt írod: "A mi kisebbségeink élnek az ő területeiken. Önekik kellene toleranciát és elfogadást mutatni irántunk!" Igazad van. De ezt kellett volna írnia a magyar arisztokráciának is a múlt században és előtte. Akkor talán jobb hírünk lenne a környéken, és talán Trianon is másképp végződött volna.
De nem ezen kéne rugóznunk. Inkább azon, hogy erőszakossággal semmire sem fogunk menni, csak az egyszerű ember esetleg még jobban tart majd tőlünk, és a közelgő választásokon plusz szavazatokat szerzünk az elvetemült fajtájú politikusauknak. Egyezkedni, tárgyalni kéne. Előbb-utóbb csak elhiszik, hogy nem vérfarkasok vagyunk és akkor a hitelüket is elveszti a Slota félék, és vmikor jöhet a normális gárda. Én csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a múltban bőven követtünk el hibákat, ne legyünk már ártatlan bárányok. Lássuk ezt be, és ne akarjuk feegyverrel elfoglalni őket:), ne lenézzük őket, és ne az erőszakosság, megbántottság lépcsőin haladjunk felfelé - mert ők is ott mennek, igyekszünk leelőzni egymást - hanem tárgyaljunk és békéljünk már meg a helyzettel!!!!
gabmoz 2010.05.26 10:02:22
@Mj: Üde színfolt, végre vki tud jelzők nélkül eszmecserét folytatni!
Sajnos konkrét iratmegnevezést nem tudok mondani, de azt olvastam vhol, hogy a IX. századból származó írásos források tesznek említést Nitrawa (Nyitra) helyiségről, ahol (bocsánat) salzburgi érsek 828 táján templomot szentelt fel.A Ix. század végi Nagy-Morávia többsége szláv nemzetiségű volt. Na most hogy ők a szlovákok elődei, vagy sem, azt gondolom nézet kérdése miként magyarázzuk, de az vitathatatlan, hogy azért vhogy, vmikor a szlávok idekerültek. Anonymus krónikáiban is előfordul a nyitrai szlávok elnevezés.
De igazad van, nem bizonyít semmit. Abban viszont segít, hogy megértsük, nem velünk kezdődött a Kárpát-medence történelme. Mert nem kevesen vannak, akik a honfoglalástól és Istvántól kezdik a múltra való hivatkozást. Amiket mi írunk egymásnak, azok egymást kisegítő, kiegészítő dolgok, melyeken vitatkozni-mint apróságokon-lehet, de a lényeget te is úgy látod, mint én: évszázadok óta együtt élünk, a kisemberek közösen szenvedtek, fölösleges a ki volt itt előbb kérdése. De akkor ha ezt belátjuk, akkor az ő esetleges hülyeségeikre nem az lenne az adekvát válasz, hogy rabszolgázunk, hazátlanozunk, tolvajozunk. Mire fog vezetni? Széchenyit idézve: " nekik is mosolygott a nemzetiség angyala". Ők is vannak, élnek, léteznek. Ha magunknak fenntartjuk a jogot a létezésre, akkor azt el kell ismernünk feléjük is. A mi közhangulatunk sem szeretné, ha belső-külső nyomásnak lenne kitéve, már csak dacból is ellenállna. Miért képzeljük, hogy ők nem ilyenek? És ha ezt belátjuk, akkor tán közelebb jutunk ahhoz, hogy engedmények, egyezkedések árán megoldódjon idővel a kérdés. Mint ahogy a franciák és a németek küzdöttek Elzász-Lotaringiáért, aztán rájöttek, hogy sokra nem jutottak. Kiegyeztek és nem lett kevesebb egyik nemzet sem ezáltal.
gabmoz 2010.05.26 10:25:47
@Mj: Liberális tv volt? Lehet. De a tv-ek annyit érnek, amenyit betartanak belőlük. Az nem a nemzetiségi kérdés megfelelő rendezése, hogy Tisza Kálmán becsukatta az egyetlen tót középiskolát, ez nem a legmegengedőbb, türelmet tanusító tett. Széll Kálmán minelnökként 1908-ban mondta: " Egyetlen kategórikus imperatívusz vezérel minket, a magyar állameszme. Mo-nak megvan az ősi, szent és törvényes joga egy ilyen állam eszméjének az erősítésére. A magyarok a magyarok számára foglalták el az országot és nem másnak (ismerős gondolkodás?). A magyar szupremácia és hegemónia teljesen jogos." Na most képzeljük el, ha a mi fejünk felett megegyezik 2 nép és hasonlókat mondanak. Hogy reagáltunk volna? Az ilyen gondolkodásmód vezetett oda, hogy annyira nem szerettek minket a végeken, és ennek hangot adtak, ahol tudtak. És vallom, hogy Trianonban ezeknek a hangoknak volt súlya, mert veszélyt láttak bennünk a térségre nézve és a szándékos büntetésünkben, gyengítésünkben ez igen nagy szerepet játszott.
Káros visszavetíteni a mai gondolkodást az akkorira, vagy nem káros, azért elgondolkodtató, hogy voltak neves nagyjaink, akik már a 19. században felhívták a figyelmet az erőszakos magyarosításra (Széchenyi, Eötvös). Ahogy a kiegyezés megtörtént, fokozatosan teret nyert a dualizmus ellenzéke. Maguk ellen irányulónak látták. Azt is látták sokan, hogy a jelentős szláv kisebbség előbb-utóbb bajt hoz a Monarchiára.A kiútnak a dualizmust vmiféle föderalista berendezkedésben látták. A császár 1871-ben az ilyen szemléletű Hohenwart grófot nevezte ki min.elnöknek. A kormányprogramot fogalmazónak határozott elképzeléseivoltak a szövetségi állammá alakításról.Szóval voltak azért gondolkodók is a birodalomban, akik előre láttak. Az más kérdés, hogy az előjogaikat féltő osztrák és magyar elit heves ellenállása miatt menesztve lett az a kabinet. Rövidtávú volt a dolog, mert bár átmenetileg biztosítva lett Mo kedvezményezett helyzete a Monarchiában, de hosszú távon végzetesen szembefordította a szláv népeket a 2 uralkodó nemzettel.
A kormány még meg sem alakult, de máris mozgalmas a parlamenti élet. Miközben Orbán frappáns bonmot-val alágyújtott politikai nyilatkozattal igyekszik megalapozni „forradalmát”, az ellenzékből csak két párt mutat bármi életjelet és próbálna egy jó belépővel helyet…..
gabmoz 2010.05.25 12:54:35
@Nathan D'Xantine: Gondolom, mivel annyira tisztességesen betartottuk a tv-t, azért ment 1842-ben küldöttség a császárhoz, melyben a szlovákok védelmet kértek a nyelvhasználatuk ügyében a magyarosító törekvésekkel szemben.:)Széchenyi István egy beszédében (szintén 1842-ben), amelyben az erőltetett magyarosítás veszélyeire hívta fel a figyelmet.
gabmoz 2010.05.25 12:55:41
@Nathan D'Xantine: Kretén-nem kretén, azért számolni tudott:)))) Ellentétben akkori nagyjainkkal.
gabmoz 2010.05.25 13:01:07
@palostrend: Eddig egész jól elvoltunk itt kommentelők magunkban kaftán, csillagszem, hunmag, meg hasonlók nélkül:)
Mindenki okulására küldte el saját buktáját Nobody, aki az előzés szabályait rosszul ismerve karambolozott egyet és bizony jogilag nem ő jött ki győztesen a dologból. Korábban is voltak már jó nagy viták abból, hogy kereszteződésben hol tilos előzni, íme a KRESZ ide vonatkozó…..
gabmoz 2010.04.30 12:21:33
@nonolet: Nehéz lesz elmagyaráznom, amit gondolok, talán nem is jól fogom kifejezni magam.Az általad említett esetben a 70-es után a lakter. kezdete tábla újabb, általános korlátozás. Az általam említett esetben a lakter vége pedig nem korlátozó tábla, hanem megengedő tábla, ahol a megengedést szűkíti az addig fel nem oldott sebkorl. tábla.
gabmoz 2010.04.30 12:27:12
@Timnorc: köszi
:)