Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SpaHévíz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Olyan dolog történt velem a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban, aminek úgy gondolom, hogy nem lett volna szabad megtörténnie. Évek óta fel-fellobbanó ízületi gyulladásaim miatt kértem egy Hévízi Gyógykezelést. Mivel a beutalóra éveket kellett volna…..
SpaHévíz 2010.02.16 17:48:21
Tisztlelt Hölgyem!

Nagy érdeklődéssel olvastam sorait a portálon. Kérem engedje meg, hogy ugyanazon fórumon választ adhassak – elvégzett kivizsgálásom eredményeként – a levelében foglaltakra.
Szeretném Önt – és e sorok olvasóit is – tájékoztatni arról, hogy mindezidáig Intézményünkben, közöttük számos liszt-érzékeny beteg, de még több köszvényes, cukorbeteg, magasvérnyomásos, stb. beteg áll és állt gyógykezelés alatt, egészségi állapotukat maximálisan szem előtt tartva mindeddig probléma, kritikai megnyilatkozás és kellemetlenség nélkül tudtuk – több más mellett! – diétás ellátásban is részesíteni. Kórházunkban évente több ezer fekvőbeteg közül persze néha egy-egy nemtetszés és kellemetlenség előfordul. Mint ez esetben is…
A hazai nehéz egészségügyi-gazdasági – de minden bizonnyal ezt Ön is jól ismeri és tapasztalja – szituáció miatt a speciális diétákat a beteg érkezést követő második napon tudjuk biztosítani. Ez történt (volna) az Ön esetében is. Az inkriminált „asztal- és betegtárs” épp’ ezért részesülhetett már a megfelelő étrendben.
Örömmel konstatálhattam, hogy az illetékes diétás nővér próbált megoldást keresni a bajra, sőt egy másik liszt érzékeny beteg – miután ő ragaszkodott a saját alapanyagaihoz – által nyújtott lehetőséget is felajánlotta egy étel összeállítására. Pontosan nem jöttem rá, mi ok miatt nem vette ezt igénybe?
Szintén kellemes hír számomra, hogy megelégedettséggel nyilatkozott az orvosi ellátásra, bár lehet, ha kezelőorvosa a felajánlott „bevásárlás” mellett engem is értesít a felmerült gondról, akkor gyorsabban találtunk volna megoldást.
Egyedül azért nehezteltem a mi eljárásunkkal kapcsolatosan, hogy az Ön jelzéseit nem továbbítottuk az illetékesnek, azaz a diétás nővérnek. Az információ természetesen csak abban az esetben hasznos, ha tudjuk a beteg pontos érkezésének dátumát, illetve a valódi diétás problémáit. Az Ön jelzésére reagálva szeretném tájékoztatni a honlap tisztelt olvasóit, hogy a kórház felvételi értesítőjét azonnali hatállyal kiegészítettük a speciális diéta igénylésére vonatkozó tudnivalókkal és betegeinket kérjük ebben, hogy előzetesen ne a beutaló orvost, ne a felvételi munkatársát, hanem közvetlenül a diétás nővér szolgálatot értesítse írásban és megfelelő dokumentumokkal alátámasztva ezen igényekről.
Reményeim szerint ezzel megoldást tudtunk adni a – szerencsére igen ritka – problémák megelőzésére.

Üdvözlettel:

dr. Szekeres László
orvosigazgató