Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humungus Carcosa

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Humungus Carcosa 2012.01.22 15:59:02
@Marynyth: (szintén privát)

Emmanuel kuzin!

Fában és egyéb organikus építőanyagban nem fogsz hiányt szenvedni. Csak szólj mire van még szükséged. A település mérete nem számít amíg a lakók számára tilalmas marad az erdőben kóborlás.

Telepítek a határmezsgyére 10-15 hektárnyi szabadon kivágható erdőt 15-20 méteres fákkal a kezdetekhez. Ameddig együttműködésünk gyümölcsöző marad, az ottani faültetvények minden évben 5x-ös sebességgel fognak nőni.

A börtöntelep munkálataiba kérlek vedd magad mellé Rufio öcsémet segítőként. Neki nagy gyakorlata van az eltévelyedett lelkek pásztorálásában.

Humungus
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
Tapasztalataim szerint alapvető különbség van azoknak a játékosoknak az igényei és elvárásai között, akik a csatajátékon keresztül ismerkedtek meg a szerepjátékkal, illetve akik kihagyták ezt a lépcsőfokot. Vegyünk egy példát: korábban már említettem, hogy én annak idején…..
Humungus Carcosa 2011.08.30 22:21:28
@Ibramel Carcosa: Bakker!!! Mi ez a ganészar???? Áááááááááááá!!!! Ehhez nem is tudok mást mondani... ilyen szánalmas kiadványt már nagyon régen láttam. Ha a kritikának csak a 10%-a igaz, akkor megvan a véleményem a gárdáról.

Cöh... marad az alapkönyv. Ettől a katáji fostól lyukat rókáztam a padlóba...
Humungus Carcosa 2011.08.31 13:29:41
Megjegyzés: Körülbelül öt esztendeje az egyik levelezőpartnerem élénk ellenérzését fejezte ki a szerepjátékos körökben dudvaként elburjánzó giccses karakternevek iránt. Fölvetésére válaszul írtam az alábbi levelet, enyhe alkoholos befolyásoltság alatt.Mellettem az asztalon…..
Elöljáróban sietek leszögezni, hogy a világon semmi kifogásom nincs a terepasztalos csatajátékok ellen. Egy időben még az a gondolat is fölmerült bennem, hogy kipróbálom őket, de aztán csak a táblás szintig jutottam el. Blood Bowlt játszottam kábé két évig, méghozzá snotling…..
Humungus Carcosa 2011.06.29 09:48:21
Megjegyzem én pl. gyakran játszottam anno WHFB-t és a mára tekintélyes méretűre hízott skaven seregem rendszeresen mészárolta le saját magát (erről szól ez a sereg). De az ellenfeleim végig rettegték minden csatánkat, mert nagyon ijesztő skavenek ellen harcolni... sosem tudhatod mire számíts, és ha egyszer összejönnek a dolgok, akkor gusztustalan mészárlást lehet rendezni a büszke ellen sorai között.

Mellesleg a kockadobálásról is megvan a magam véleménye. Aki eleget mesélt már életében RPG-t, előbb-utóbb eljut arra a szintre, ahol már terhessé válik a kockadobálás és a szabálykönyvek állandó lapozgatása. A jó hangulat megteremtését elcseszi a dobókockacsattogás, de ez csak a hangulatjátékokra igaz (pl. horror vagy spontán mesejáték esetén). Klasszikus "old-school" játékoknál mint pl. a heroikus fantasy kalandok vagy sci-fi-k kifejezetten feldobja a seggreült hangulatot egy kis pörgős akció. Na persze ezt is el lehet kúrni ha a mesélő hagyja, hogy a játékosok egy dobáshoz 30 szabályhivatkozást lengessenek a kezükben, ami azt bizonyítja, hogy még +0,5 bónuszt kell kapjanak a piros alsógatyájuk miatt. Csak annak a játékosnak szabad ezt engedni, aki képes mértéket tartani és megbízhatóan kiszámolja magnának a módosítóit. A mesélőnek fontosabb dolgai vannak annál, hogy a szablyokat böngéssze és számológéppel csattogjon fél órát, majd kijelentse, hogy "támadóbónusz +3,86, sebzés 162, meghalt, 2500 Xp, C-tipusú kincs".

A Carcosa-kampányban egy egészséges szintet tartunk a mesélővel, amiben a bónuszokat ő mondja meg az alapján, ahogy leírjuk mit szeretnénk csinálni, és nem a szabálykönyvből olvassuk ki. (igazából nem is viszünk szabálykönyvet a játékra). A rendszer és a kocka azért van, hogy segítsen, nem azért, hogy akadályozzon.

Végezetül kijelentem: Warhammerben imádok egymillió kockával dobni!!! Az adja meg a hangulatát annak, hogy kb. 200 katona cselekedeteit szimulálom. :)
Megjegyzés: Tovább tallózunk a boldog emlékezetű Fanfárba szánt írásaim archívumában. Az alább következő cikk, témájából és gondolatmenetéből kifolyólag, akár előtanulmánynak is beillik a Carcosa-kampányhoz.A magamfajta szerepjátékos őslények, akiknek a D&D szóról…..
Humungus Carcosa 2011.06.29 09:23:50
Humungus Carcosa 2011.06.29 13:17:18
@Thirlen: pontosan ezek miatt találtam ki egy olyan nekromantát, akit szeretnek az egyszerű emberek - noha félnek is - mert a repertoárja nem merül ki ennyiben.
A legszórakoztatóbb az volt, hogy teljesen egyedi mágiaelméletet kellett hozzá kidolgoznom, ami végig logikusan megmagyarázza, hogy az évezredek alatt miért is fejlődött idáig ez a mágiaforma és miért így dolgozik. A kultúra amibe beültettem erre épült és emiatt virágzott fel, majd emiatt is hanyatlott le. Minden benne élőnek az alapvető gondolkodását meghatározta, megadva nekik egy egyedi világkép varázsát, ahol minden dolognak helye van és oka.
Ja és gyógyító szerepköre is van. Ebben a világban jelentettem ki mesélőként először, hogy nem léteznek baktériumok és vírusok. A nyavajákat gonosz szellemek okozzák és kész. :) Így vált a rontás és a gyógyítás okkal a nekromanta kezébe mint eszköz.
Be kell vallanom, ebben bizony mesélőként súlyosan vétkes vagyok. A kilencvenes évek derekára nagyon meguntam, hogy minden kampányt a parti összeterelésével kell kezdenem, és ha tartózkodom a kényszerítőzésről, akkor ez valós időben akár hónapokig eltarthat. A csúcs ebből a…..
  „Milyen természeti egyensúly? Az írmagjukat is kiirtom!” (Hangulatzenéért kattints ide) Aldimar Carcosa csupán felerészben az anyagi világ szülötte. Édesanyja, Magdalena Carcosa a szent germán birodalom legfélelmetesebb hírű boszorkánya volt, aki odáig ment az…..
A kockával nekem mesélőként ördögi pechem van. Minden szerepjátékos tucatjával tud idézni olyan eseteket, amiket egy-egy kritikus pillanatban bekövetkező csúcsdobás tett emlékezetessé. Velem ilyesmi több mint huszonöt évi folyamatos mesélés alatt mindösszesen három ízben…..
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
Az oldal egy folyamatosan bővülő listát és egy hétről hétre változó térképet tartalmaz, ahol megtekinthető merre is járnak, jártak a Carcosák. Érdemes majd az olvasónak vissza-vissza térni, hiszen mindig felfedezhet majd egy-két új dolgot az oldalon vagy a…..
Humungus Carcosa 2010.12.25 22:28:22
Donnergrau apátura, röviddel a jól megérdemelt vég előtt(Hangulatzeneéért kattints ide.)Kedves rokonaim!Örömmel értesítelek benneteket Donnergrau teljes és visszavonhatatlan pusztulásáról: az ármánykodó lelkű szerzeteseket, megtorlásul a családunkat sújtó atrocitásokban…..
„Vesszen a gonosz állat!”(Hangulatzenéért kattints ide)Egyike a kevés számú túlélőnek a család idősebb nemzedékéből. A régi Carcosa-kastély ostroma során vitézül küzdött, ám végül alattomos tündérvarázsnak esett áldozatul, amely megakadályozta benne, hogy…..
Talildor követe(Hangulatzenéért kattints ide.)Drága rokonaim!A helyzet itt Khuntban kezd egyre bonyolultabbá válni, már nem sokáig tarthatunk ki a halogató taktika mellett, előbb-utóbb lépnünk kell valamilyen irányban. Ehhez kérném véleményeteket és tanácsaitokat; előbb azonban…..
Humungus Carcosa 2010.10.31 09:45:23
Üdvözletem a családnak Sztargorod fejedelemségéből!

Úgy érzem itt az ideje, hogy beszámoljak pár sorban a Szmut-erőd melletti összecsapásról.
Aldimar-öcsém részletesen beszámol nektek az eseményekről, de majd csak akkor, amikor végre újra kinőtt a bundája és visszanőtt a bőr az ujjaira, hogy tollat ragadjon.
Sajnálattal kell közölnöm, hogy noha az erődnél tervezett áttörést és az ellenséges védvonalak mögött tervezett zavarkeltést sikeresen kiviteleztük, a dolog összességében katasztrófálisan végződött. Ha nem sikerült volna bejutnunk a tatárok rejtett éléskamrájába valószínűleg már egyikőnk sem élne. A harcunk eleve kudarcra ítéltetett. A túlerő nagy, nyomasztó és megállíthatatlan. A mágiájuk és a gonoszságuk vetekszik a miénkkel, ha ugyan felül nem múlja azt. Aldimar fogságban tartott lányának lecsapolták a vérét és egy rituálé segítségével ellenünk fordították. Ha nem zavartuk volna meg a rítust, már biztosan halottak lennénk. Bár Leonor még így sem tud lábra állni, mivel szinte minden csontja eltörött. Aldimarról meg inkább ne is beszéljünk... Én sértetlen vagyok, de ezért nagy árat kellett fizetnem. Minden fegyveremet elvesztettem, már csak a puszta ökleim maradtak. Az erőm fele oda, ezeket még az sem hatja meg, hogy leöltük a főnöküket.
Visszavonulunk az erdőn keresztül tatár földekre és keresünk egy átmeneti menedéket. Sztargorodnak vége. Már csak napok kérdése és elesik. Itt maradtunk, mélyen az ellenség területének mélyén. Azt a pogány rítust le kell állítani! Segítség kell, mert ha késlekedtek, az egész családon végig fog sújtani az ereje. Ne higgyétek, hogy ezek a kutyák megállnak itt. Nincs erő, ami fel tudja őket tartóztatni! Eddig azt hittem, hogy apám gyávaságból menekült el innen, de igaza volt. Lehetetlen győzni ellenük! Ismernek minket, tudják a nevünk és a képességeink. És van fegyverük ellenünk. Mintha már évszázadok óta várták volna, hogy végre rajtuk üssünk.

Siessetek, mert a napjaink meg vannak számlálva. Küldjetek nekem fegyvert amivel harcolhatok és vágja a lycantrópok bőrét is! Puszta kézzel esélyem sincs!
Humungus Carcosa 2010.11.03 23:58:48
@Alister: Belzador megnyitotta az átjárót a tükördimenzióba, amin Vylhva át is lépett, de még nem jött ki belőle. Nem biztos, hogy valaha is ki fog. Az is lehet, hogy 100 év múlva jelenik meg újra.
De miközben megnyúzták elég alapanyagot szereztek belőle a vérátokhoz sajnos. NA meg a bőrébe tetovált képességeit így sikeresen ellopták.
Megjegyzés: Amikor elindítottuk a blogot, őszintén szólva eszünkbe sem jutott, hogy a közönségünk nem csupán passzív olvasója lesz a Carcosa-kampánynak, hanem aktívan is szeretne beleszólni; ezért némileg meglepett minket Borgg váratlan küldeménye, ám ez a meglepetés…..
A fekély kiégetése (Hangulatzenéért katints ide.) A szobor karosszékben ülve ábrázolta Górkát, nem volt hát meglepő, hogy a talapzatába rejtett kriptában is egy karosszéket találtunk – ezt azonban üresen. A falakat meg a padlót mágikus rajzolatok borították, és minden be…..
Humungus Carcosa 2010.06.07 17:10:58
Drága Evoryn néném!

Te is jól ismersz engem. Engem ragadott el eddig a legritkábban a düh pokla. Még Ví szamárságait is megtanultam elviselni a kezdeti fellángolás után. De azt értsd meg, hogy nem véletlenül tombolok most! Épp itt és épp most megtehetem mert többezer mérföldre vagyok az otthonomtól és tehetetlen dühömet itt levezethetem. De a haragomnak csupán eszköze Voluntur meg a háborúskodás. Míg egy fél világgal arrébb teljesítettem a családnak járó kötelezettségeimet, valaki lejáratott a szomszédaim elől, akikkel minden körülmények között igyekeztem tartani a jó viszonyt még akkor is, ha gyűlöltem őket. Még el sem indultam haza, hogy kimagyarázhassam a baklövéseket, mikor hírül veszem, hogy a legerősebb szomszédom, akinek a haragja önmagában elegendő ahhoz, hogy kitakarítson minden Carcosát az erdőből, lerohanta az otthonomat, felprédálta azokat a javakat, amit a családomnak termelek - és nem magamnak - és még ezek után kárpótlást követel és hűbéresküt TŐLEM!!!!!
Ez nem az én magánügyem sőt, valójában nem is az én ügyem, semmi közöm hozzá, négy királysággal arrébb vagyok épp. Én csak egy dolgot tehetek a magam védelmében, hogy a saját és mások vérével mossam le a szégyent amit a nyakamra mértek.
Minden tiszteletem a tiéd néném, és az egész családé, de inkább megyek meghalni Khunt erdejének sűrűjében, ellenségeim temérdek hullája között, mint hagyjam, hogy ilyen szégyen és gyalázat mocskoljon be.
Hosszú az út hazáig. Van időtök kitalálni valamit. Nem háborúzok, mert megkértél, de tartoztok nekem! A büszkeségemen esett csorbát ki kell köszörülni. Ebből nem engedek!

Földnélküli Humungus, a levéltelen fa
„Nézz a szemembe, és súgd meg nekem…”(Hangulatzenéért kattints ide.)William a Carcosa család normann ágából származik – csakúgy, mint Hellehild, Evoryn és Paulinus. Észjárásában és viselkedésében részben ezért különbözik a szláv, a levantei, az…..
A Carcosa-kampány egy több mint két éve zajló szerepjátékos történetfolyam, amely epizodikus felépítésében a népszerű tévésorozatok mintáját követi, tartalmában pedig túlmutat a kalandozó-kliséken, inkább – a Pendragonhoz vagy az Ars Magicához hasonlatosan –…..