Regisztráció Blogot indítok
Adatok
havalavele

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Órák óta halott a felvi.hu, áradnak a felháborodott és tanácstalan levelek az Index és a Homár postaládájába, egyelőre nem tudni, hogy meghosszabbítják-e az online jelentkezési határidőt a felsőoktatásban. Az ügyön indexes újságírók dolgoznak, ha tudunk valamit, rögvest…..
havalavele 2010.02.16 14:08:27
@Neménvótam: és attól nem lehet jelentkezni korábban, aztán ha érdekel valami az új szakok közül, akkor csak módosítok annyit, hogy még jelentkezek az új szakra is, ha meg nem érdekelnek az új szakok akkor meg nem nyúlok hozzá?
Ugyan már, kifogások mindig vannak.
(Amúgy felettébb érdekes szakok vannak az új listában, garantálom, hogy a jelentkezők kb. 90%-át egyáltalán nem érdekli.)
Én mondjuk még a múlt héten is simán beléptem, amiért mea culpa, mert igazából három hete kész vagyok, csak megnéztem egy doksimat...:-)
havalavele 2010.02.16 21:12:18
@nehogymár: Hát szerintem meg egy nagy francokat. Hogy támogassuk még tovább ezt az ostoba magyar mentalitást, mert igenis szereljünk be még több szervert, fogyasszunk még több áramot, dobáljunk ki még több pénzt feleslegesen csak azért hogy ezt posztkomcsi hozzáállást ki tudjuk szolgálni. Aztán jövőre vegyünk még annál is többet, mert megszokta a jónép, hogy ki van nyalva neki, oszt úgyis jó, ha mindet utolsó pillanatban, hagyjad Béla majd megcsináljuk este 10-kor! Ugyanmár! Nem azért halt be a rendszer, mert egyszercsak úgy döntött, hanem azért mert az elmúlt két hónapban az utolsó 5-6 órában akarták a LEGTÖBBEN használni. Ez az ami szerintem elszomorító. És ez már sztem egyáltalán nem fogy.védelmi kérdés, üzemelt egy rendszer rendben, amíg a sok élhetetlen rá nem szakadt. Persze lehet verni az asztalt, hogy
nekem az életem múlik rajta és nekem jogaim vannak. Na persze, meg kötelességed is: végiggondolni időben,ha olyan marha fontos.
Na de hát valszeg soha nem fogunk egyetérteni: én általában semmit nem az utolsó pillanatban csinálok, ezért aztán nem idegeskedek határidők lejártakor, nem dühöngök, nem kívánok lóbroki nyalogatást különböző üzemeltetőknek...stb. Hiába sikeres ember már nem lehetek.
viszont marha nyugodtan söröztem hétfőn este... :-)
havalavele 2010.02.17 11:07:49
@Calogero: Már bocs, de kettőnk közül szánalmasnak inkább az nevezhető, aki - szintén jó magyar szokás szerint - azt tartja nevetségesnek ha valaki előre gondolkodik, vagy netalán csinál valamit. Ezt a papás-mamást nem tudom honnan vetted, elég buta dolog ilyen szélsőséggel példálózni, lehet vannak ilyenek is, meg olyanok is akik mondjuk felnőttek és papa-mama nélkül is tudnak időben ügyet intézni. Egy szóval nem mondtam án, hogy ne intézze mindenki úgy a dolgait ahogy akarja, ha egy kicsit visszaolvasnál leírtam már, hogy nem azzal van gondom. Azt tartom elkeserítőnek, hogy jelenleg az átlagos és ezek szerint normálisnak tartott közvélekedés kis hazánkban az, hogy bármely határidő utolsó napjának utolsó óráiban kell a dolgainkat elintézni. Megírtam: tudom, hogy előfordul és nyilván normális ez is, de nem ilyen össznépi hisztériával, ami itt van... Azt nem fogod elhitetni velem, hogy ez az értelmes, kultúrált hozzáállás a "hú de fene nagy döntés előtt állok ügyekhez." És igenis azzal egyetértek, hogy a rendszer folyamatos üzemeltetése legyen kutya kötelessége a szolgáltatónak, de hagy ne már arra kalkuláljon, hogy mi van ha az ország összes állampolgára hirtelen kíváncsi lesz az oldalunkra, mert ennyi erővel erre is fel kellene készülni
Amúgy meg van erre is megoldás: vissza az elitképzést a felsőoktatásba és akkor nem fognak huszadrangú főiskolák harmicadrangú diplomái miatt tömegek habzó szájjal tülekedni, miközben már nem találsz szinte egy normális gázszerelőt vagy asztalost ebben az országban. Akkor nem lesz több mint 100000 jelentkező egy évben, hanem mondjuk csak 40-60ezer. Bőven elég.