Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quo usque?

60 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A papírokat gyorsan aláírtam, és csak át kellett sétálnom a műtőbe. Az első szülésemmel ellentétben most rajtam maradhatott a szemüveg, így láttam, hogy mennyire rozsdás a szellőző és a műtőasztal lába. A séta azonban nem volt egyszerű, mivel becsípődött az ideg, és…..
Szóval, az orvosom aznap ügyeletes volt, így a NST után egyből hozzá kerültem. A vérnyomásom 160/100 volt, vizelet szerencsére negatív, azaz nem volt benne fehérje. Meg sem vártam, hogy az orvos rápillantson a görbére, egyből elkezdetem mondani a panaszokat:   -160/100…..
A fogínygyulladás odáig fajult, hogy mondtam a férjemnek, akkor volt ilyen rettenetes állapotban az ínyem, amikor Bendegúzzal voltam várandós. A férjem erre megjegyezte, hogy csináljak egy tesztet, hátha babát várunk. Ezt teljesen poénnak vettem, eszem ágában sem volt tesztelni.…..
A  sok-sok szteroidtól nem volt menzeszem, közölték is velem a kórházban, hogy akár 10 hónapra is kimaradhat a vérzés. Beszéltem olyan beteggel a kórházban, akinek egy-egy szteroidos kúra után évekig kimaradt a vérzése. Úgyhogy lőttek annak a tervünknek, hogy a testvérek…..
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.   Nehéz idők voltak. Bendegúz elmúlt egy éves, de még mindig rengeteget kellett éjszakáznom. Folyton fájt a derekam, zsibbadt a kezem, de kötelességből mindent megtettem, amit csak tudtam. Bendegúzzal és a háztartással kapcsolatban is. Kicsit úgy…..
Drága, édes, kicsi, tündér Bendegúzom! Nem tudom, mi történik a műtét során vagy után, ezért pár dolgot mindenképpen szeretnék neked elmondani. Azt hiszem, új életet kaptam, amikor megfogantál bennem. Hatalmas öröm volt bennem, és várakozás rád, vágyakozás utánad. És…..
A védőnőm tanácsa szerint 9 hónapos kortól a baba heti egy alkalommal ehet tojássárgáját és májat. Halat heti egy-két alkalommal ajánlott adni. (Bendegúz már jó ideje kap lazacot.) Óvatosan meg lehet ismertetni a zöldfűszerekkel, valamint fokhagymát és vöröshagymát is kaphat…..
Utólag visszagondolva, ebben is elkövettem jó pár hibát. A szándékom mindig jó volt, csak tudatlan, megfontolatlan voltam.Először is: senki nem szólt arról, hogy a hozzátáplálással együtt már itatni is kell a babát, hogy ne legyen székrekedése. Nos, én vagy 2-3 hétig egy korty…..
A 8 hónaposan esedékes védőnői látogatás alapján elérkezett az ideje annak, hogy Bendegúz megismerkedjék a rettegett "kás" zöldségekkel: a karalábéval, kelkáposztával és karfiollal. Mivel ezek a növények erősen puffasztanak, hetente legfeljebb két alkalommal ajánlatos adni…..
Bendegúz 7 hónapos lett, és az újabb védőnői tájékoztatás alapján már ehet leveles salátákat, sóskát, spenótot is. A sóskát célszerű kevés anyatejjel vagy tápszerrel elkészíteni, hogy ne legyen erős íze. A salátafőzeléket a korábbiakhoz hasonlóan fele-fele arányban…..
Hat hónapos lett a kisfiam, így a védőnő ellátott újabb jó tanácsokkal az elválasztást illetően. A baba rohamos fejlődése miatt immáron fehérjére és vasra is szüksége van, így minden nap kell húst adni neki a főzelékébe keverve. Kezdetben a fiatal állat zsírtalanított,…..
A védőnővel megbeszéltük, hogyan lehet folytatni a szilárd ételek bevezetését a déli főzelékekkel. Mivel a baba az almával már jó barátságot kötött alma-burgonya főzelékkel kezdtük. 3/4 rész reszelt alma és 1/4 rész főtt burgonya lereszelve, kicsit felhígítva a burgonya…..
A hozzátáplálást alapvetően a védőnő tájékoztatása alapján végzem. Mivel B anyatejet is kap a tápszer mellé, nem 4, hanem 5 hónaposan kezdjük meg a hozzátáplálást. Amúgy a kis sérült emésztőrendszere is ezt indokolja, hiszen tejfehérje allergiás. Először a…..
2012. 03. 05. Hamarosan új szobatársakat kaptam, ők egy nappal később szültek, mint én. Velük már néha lehetett szót váltani, nem mintha a gyermekágyas részleg a csevegésről szólna. Azonban mindhárman első szülők voltunk, egymást kérdezgettük, vajon mit kell csinálni, és…..
Ebben a kórteremben két másik frissen szült anya és a gyermeke volt velem, ők két nappal előttem szültek. Két napot voltunk együtt, azalatt egyikük sem szólt egy szót sem, még a köszönésemet sem viszonozták. Eléggé furcsa volt. Bendegúz olyan kis csöpp volt, csak nézett a…..
Az őrző szoba a gyermekágyas részleg egyik kórterme volt, itt helyezték el a frissen műtött nőket. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy fél óránként bejött egy ápolónő, megnézte, hogyan áll az infúzió, katéter, nem mozognak-e paciensek. Hozzám egy nagyon kedves, normális,…..
A műtéti szándék bejelentését követően a férjem gyorsan összeszedte a csomagjaimat, megjelent az altató orvos, akivel megbeszéltük a gerincérzéstelenítést. Szóltam, hogy a vércukrom ismét alacsony, 3,2, erre is külön figyelni kellett a műét során. Tömören fogalmazva,…..
Október 25-én reggel 5 órakor egy szál hálóingben és két nagy bőrönddel álltam a szülőszoba ajtajánál. Az „átadás” gyorsan megtörtént, és egy szülésznő vett kezelésbe. A nagyobbik, gyermekágyas táskát megőrzőbe tettük, a kisebbiket vittem magammal. A…..
Mivel Bendegúz sokáig farfekvéses volt, csak a 35. hét tájékán került szóba, hogy természetes úton is szülhetek. Sokáig úgy voltam, hogy a császármetszés nekem könnyebb lesz, a babának is nagyobb biztonságot jelent, hiszen a szülés közben könnyen oxigénhiány léphet fel.…..
Október 20-án, csütörtökön tudtam meg, hogy szombaton, 22-én be kell feküdnöm a kórházba, és hamarosan megkezdjük a szülést. 18-án, kedden 4-5 óra időtartamú erős jóslófájásaim voltak, a méhszáj már 2 ujjnyira ki volt nyílva. (A szüléshez mintegy 5 ujjnyi tágulás…..
2011. október 11.Szóval, érdemben is írok a vizsgálatról.Bendegúz szívhangja rendben volt, megint 140 körül mozgott a frekvenciája. A nagy mozgásoknál most csak 160 körülire emelkedett a szívverése a múltkori 180-nal szemben. De ez teljesen jó érték.Az MRT (magzatmozgást…..
2011. október 11.Húúú, nem is tudom, hol kezdjem. Ott, hogy a magyar egészségügy helyzete kétségbeejtő? Hogy egyszerűen nincs orvos, és emiatt fél napokat kell várni egy 10 perces vizsgálatra?Szóval, ma reggel 6.45-kor jelentkeztem az NST-re, 2. sorszámmal. Persze, hogy a bennfentes…..
2011. október 7.Ma volt a második NST vizsgálat. A baba szívhangja szabályos volt nyugalmi állapotban, de most nem az eddig megszokott átlagos 140-es frekvenciát hozta, hanem csak a 130-asat. Tudom, 120-ig teljesen jónak számít az érték, de azért kicsit aggódom, hogy egy hét alatt…..
2011. október 5.Az első NST alkalmával kaptam a kezelőorvosomtól egy "Magzatmozgást Regisztráló Táblázat" elnevezésű iratot, röviden MRT-t. A táblázatba a 35. héttől kezdve kell bejegyezni a baba mozgásának az időpontját. Az instrukciók szerint minden nap 17 órától…..
2011. október 5.Az első NST után tehát ultrahang vizsgálatra kellett mennem, mivel a  36. héten kötelező. Gondoltam, ez a pár nap nem számíthat, hiszen "csak"  35. hét péntekje van.Hála Istennek, a baba megfordult, most már fejjel lefelé várja, hogy…..