Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szöllősi

1 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megújult a Liberálisok honlapja. Aki nem tudná: ez Fodor Gábor nem létező pártja, amelyik facebook-bejegyzésekkel és sajtótájékoztatókkal próbálja a létezés látszatát kelteni. A párt egyetlen célja, hogy Fodor Gábor az MSZP listáján parlamentbe jutást érő helyet kapjon,…..
(fotó: ottobock.com) A Nemzetközi Pető Intézet nem csak egy több ezer gyerekkel foglalkozó intézmény, hanem gyermekek, szülők és családok ezrei számára a remény otthona. Egy hely, ahol segítő és gondoskodó kezek várnak kisgyermekeket, ahol szakemberek hihetetlen és példás…..
szöllősi 2013.09.15 23:44:58
@vlgymir: az egészségügyi ingatlanok privatizálása akkor ment igazán nagy fordulatszámon, amikor T. Képviselőnő jelenlegi harcostársai kezében volt a karmesterpálca.
Magyar Bálint több mint egy évtizede cikkekben, interjúkban1 – egy természettudós kitartásával, aprólékos megfigyeléseivel és találó fogalomalkotással – igyekszik meghatározni a Fidesz-jelenséget, azt, ahogyan a Fidesz vezetői, a keresztapák Magyarországot birtokba veszik.…..
Bármikor, amikor hitelt veszel fel valamire, túlfizeted az árát. Aki hitelt adott neked, belőled tartja fenn önmagát. A legrosszabb hitelek azok, amelyeket olyan dolgokra veszel fel, amelyeknek folyamatosan csökken az értékük. Az egyik legrosszabb befektetés az autóhitel, mind az új,…..
szöllősi 2013.06.18 13:09:57
@Don Quixote de la Ferko: Én is elkezdtem olvasni, de ennél a zsonglörködésnél elszállt a hitem a szerzőben. Kár.
Mit tehet az ember lánya, ha másfél hét alatt végignézte az összes Star Trek filmet, és már a fülén jön ki a világűr romantikája? Akciófilmet néz. Pontosabban nézne, ha lennénk olyanok, amelyeket érdemes megnézni. De nincsenek ilyenek, úgyhogy ismét a Penge című filmre…..
Na vajon ki a gazdasági szempontból legrosszabb miniszterelnök? Az, aki a saját hülyeségét képes korrigálni, és ebben csak egy világválság akasztja meg (amikor szinte mindenhol csökkent a GDP), az, aki egy év alatt trendet fordít, és egy meredeken emelkedő gazdaságot ad át az…..
Hetényi Kör Félfordulat 2012.07.19 22:00:00
A Hetényi Kör javaslatai az adórendszerben azonnal megteendő lépésekre A magyar gazdaság rossz irányba halad. A jövő megóvása érdekében tehát gyorsan lépni kellene. Ehhez a gazdaságpolitikában teljes fordulat és a jogállam helyreállítása szükséges. Javaslatunk most csak a…..
szöllősi 2012.07.31 01:02:55
Tisztelt Hölgyek, Miniszter, Államtitkár, Elnök, Főpolgármester-helyettes, stb. Urak!

Bizonyosan ismert, ha mástól nem, hát doktor Housetól, hogy egy tünet együttesre adott diagnózis, majd az alkalmazott terápia nagyban függ a megkérdezett orvos szakmai hátterétől. Mást olvas ki ugyanabból a köhintésből az orr-fül-gégész, a tüdőgyógyász, az onkológus, az alergológus, stb. Kis túlzással, amikor a beteg orvost választ, azzal betegséget is választ.
Aki a Hetényi kört válassza, az az adórendszerben, a redisztribúció módszereiben reméli megtalálni a diagnózist és a gyógymódot is. Az persze pikáns szelete a valóságnak, hogy a kör által javallt receptek nagy része 2010-ig integráns részét képezte az adópolitikának. Azon adópolitikának, amely beépült a túlköltekező, prociklikus, eladósodást, s végül az IMF-hez való 2008-as visszakuncsorgást okozó gazdaságpolitikának.
A kör – Vona testvért megszégyenítő kiérleltséggel, és szofisztikáltsággal – állapítja meg, hogy a gazdaság rossz irányba halad. Tegyük fel és talán engedjük is meg, hogy ez így tévedés. Van a gazdaságban, ami rossz irányba halad, van ami jó irányba. Van ami nem változik évek, évtizedek óta, van ami gyakrabban és mélyebben változik mint, amit a Complex jogtár követni képes.
(E komment szerzője például nem tekinti bajnak, hogy a felsőoktatás 2017-ben az adófizetők pénzén kevesebb olyan társadalomtudóst fog kibocsátani, akik ismereteiket a civilizált világ vendéglátóiparának szolgálatába tudják csak állítani. De mint feltétlen jogkövető polgár némi megilletődöttséggel forgatom a július végi közlöny valamely - a 17500.–on - túl lévő oldalát.)
De vegyük sorra a diagnózis néhány megállapítását. A kör szerint „a növekedés 2008 óta lényegében megállt”. Nézetem szerint pontosabb ha azt írjuk, hogy a magyar gazdaság teljesítménye nagyjából az EU csatlakozáskori szinten van.
Mindez oly módon, hogy 2005. és 2007. közötti kreatív megoldásokkal, pénzügyi innovációkkal az állam, az önkormányzatok és a lakosság eladósodásával sikerült növekedést elérni, magyarán szólva néhány lufit, buborékot felfújni, ami 2008-ban kipukkant. Azóta a jövedelem tulajdonosok megpróbálják visszállítani az eredeti állapotot, visszafizetni devizahiteleiket, ppp tartozásukat.
A kör jeles tagjai szerint a felsőközéposztálynál pusztán annyi történt, hogy az adórendszer a javukra csoportosított át jövedelmeket. Ami történt az - szerintem - ennél lényegesen sokrétűbb.
Először is számos adminisztratív, különadó, hatósági ár- stb. intézkedés történt a lufifújásban, értsd teljesítménnyel alá nem támasztott kifizetések terén legtöbb „érdemet” szerzett közszférában(2 milliós limit), pénzügyi, energetikai, kereskedelmi szektorban(különadó), közműszektorban keletkező extrajövedelmek civilizált európai szintre csökkentése érdekében.(Bár elismerem némi motiválás esetén én is kész lennék elfogadni, hogy az MNB teljesítménye veri a FED-ét, Szilágyiné Eleonóra, Hagyó Miklós, stb. pedig messze megszégyeníti a londoni tube-ot). Ily módon az adóátrendezés nettó jövedelembővülést a tényleges kompetitiv szférában eredményezett. Ez baj?

Érdemes lenne kitérni a többi egy irányba mutató, a hitelállomány expanziójának vélt akadályairól, a döntően külföldi tulajdonú banki, kereskedelmi, stb. társaságok a kör által követelt pozíciójavításától remélt fejleményekről szóló javaslatra. De ezzel ráérünk akkor, ha majd komoly esélye lesz annak, hogy e gondolatokat felvállalni kész politikai párt Magyarországon ismét 5%-ot meghaladó szavazói érdeklődést tud kelteni, szerezni, venni.

Addig is figyelmükbe ajánlom Róna Péter kommentjét. No nem azért mert én is a rasszizmusban és a korrupcióban látom a magyar, vagy magyarországi fejlődés akadályát. Nem. Pusztán azért mert szerintem is legalább 50 olyan, az adórendszerrel azonos súlyú jelenség is elemezhető, amire érdemes egy másik kört szervezni, vagy e kör tagjainak figyelmét pazarolni.

Még akkor is, ha ezek mőgé nehezebb lenne szponzort szervezni.
Még két napig gyűjthetik a pártok az októberi önkormányzati választáson a szavazólapra kerüléshez szükséges ajánlásokat. Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők…..
szöllősi 2010.09.01 23:04:55
szöllősi 2010.09.01 23:16:00
@lorantka_a_gall: Hát én végig böngésztem a törvényjavaslatokat
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_lekerd?p_fotip=null&p_fotip=T&p_tip=null&p_atip=f&pi_atip=&pi_iralp=I

de nemtaláltam ökopártra utaló jeleket, az LMP egy virtigli Liberálisok Magyarországi Pártja
Magyarországnak szüksége van az IMF készenléti hitelkeretére, ez tény. Nem a pénzre van szükség, hiszen a piacról kedvezőbb feltételekkel juthattunk eddig forráshoz. Az IMF bizalmi tőkét biztosított nekünk, amire alapozva gyakorlatilag kockázat nélkül hitelezhettek nekünk…..
Szokatlan bejegyzés lesz, elnézést kérek mindenkitől, leginkább magamról és magamnak szól. Miután pár hete tényleg nagyon kedves, már-már elcsábulásra késztető módon invitált rendszeres szerzői közé a Magyar Nemzet, ma leleplezőnek szánt cikkében még a címsorban is helyet…..
szöllősi 2010.06.20 18:16:24
A hivatásos fmegélelemlítőknek még van terük:
Agárdi Péter, Alföldi Andrea, Andrassew Iván,Angelusz Róbert, Ara-Kovács Attila, Bauer Tamás, Bartók János, Békesi László, Béki Gabriella, Bitó László, Bojár Gábor, Bokros Lajos, Deák Péter, Debreczeni József, Donáth Ferenc, Donáth László, Donáth Márta, Eörsi László, Erdős Tibor, Erős Ferenc, Farkasházy Tivadar,Fazekas Csaba, Fehér Gyula,Fencsik Flóra,Fleck Zoltán, Gábor Éva,Gáspár István, Göbölyös N. László, Göllner András, Gömöri György, Görgey Gábor, Gréczy Zsolt, Gusztos István, Gyekiczki András, Hámor Szilvia, Hegedüs Andrásné, Hell István, Heller Ágnes, Iványi Gábor, Kálmán László, Kádár Judit, Kende Éva, Kenedi János, Kertész Ákos, Kertész Pálné, Kornis Mihály, Kósáné Kovács Magda, Klaniczay Gábor, Komoróczy Géza, Konrád György, Kozák Gyula, Kőszeg Ferenc, Kun István, Kuncze Gábor, Lánczos Vera, Lázár András,Lendvai L. Ferenc, Lévai Júlia, Litván Györgyné, Lukács János, Lukáts Andor,Magyar Fruzsina, Majsai Tamás, Marosán György, Mayer István, Márton László, Mécs Imre, Mihályi Péter, Mink András, Mocsonaki László, Molnár Csaba, Molnár Kati, Orbán Júlia, Örkény Antal, P. Szűcs Julianna, Pap Ágnes, Parti Nagy Lajos, Rádai Eszter, Radnóti Sándor, Ranschburg Jenő, Réti Ervin, Révész Sándor, Salamon András, Sándor Iván, Sellő Katalin, Seres László, Simonovits András, Soós K. Attila, Sz. Bíró Zoltán, Szalai Júlia, Szelényi Iván, Dr. Szatmári Marianna, Szügyi Jerne, Szüts Miklós, Törzsök Erika, Ungvári Tamás, Ungváry Rudolf, Vámos Tibor, Váradi Júlia, Varga Gyula, Várhegyi Éva, Vásárhelyi Júlia, Vásárhelyi Mária, Vekerdy Tamás, Vértes András, Vitányi Iván, Vojnich Erzsébet, Volosin Hédi
Szerdán egész délután Szijjártó Péter reakcióját vártam a reggeli GDP-adatra, és megpróbáltam kitalálni, a hős szóvivő hogyan fogja interpretálni a várakozásokat meghaladó gazdasági növekedésről szóló híreket. Annál is inkább, mert az inflációs adatnál épp amiatt…..
Sokan kérdezik mostanában: lehet-e a törvényhozásból húsz évnyi jelenlét után búcsúzó MDF-ből és SZDSZ-ből még politikai tényező? A szokásos elemzős válasz – ami ezúttal nem a kis pártok belső leszámolási praxisára utal - bizonyára tartalmazná azt a fordulatot,…..
Bár sejtem, hogy a többség szerint lényegtelen kukacoskodás, szerintem viszont sokat elmond a magyar média állapotáról, hogy mindenhol* – még a Fidesz elnökének honlapján is - ugyanaz a mai hír: Sólyom László felkérte Orbán Viktort kormányalakításra. Pedig nem, nem kérte…..
szöllősi 2010.04.29 15:13:33
@Wlassich:
Ez egyelőre ködszurkálás, majd 4 után érdemes folytatni.
Alakul a dráma a görög gazdasági helyzet kapcsán, valamiféle külső segítség egyre inkább elkerülhetetlennek látszik. De vajon megérdemlik-e a görögök? Szükség van-e a megmentésükre? Mit tennénk, ha rajtunk állna a döntés?  ..
Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy…..
szöllősi 2010.04.27 09:48:49
szöllősi 2010.04.27 12:53:12
@Ordnassac:

Biztatás Zusinak, Hagyónak és a többi elvtársnak.

LEBUKOTT

Megvallattak, hogy vérzett a husunk.
Elvtársunk, ki még sétálsz, mint a fény,
gondolj reánk, kik fel-le futkosunk
és messze nézünk cellánk szögletén.
Lágyult az izmunk, fekhelyünk kemény,
eledelünket kiköpi a szánk,
gyomor- s tüdőbajt ítéltek reánk
s ha nem pusztulunk, elpusztítanak.
Még harcolunk, de testünk oly sovány.
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Otthon a tűzhely hűvös és repedt,
hideg fazékban készül az ebéd:
a csarnok nyirkos kövéről szedett
kis káposztalevél és hulladék.
Az asszony szédül, szidja gyerekét
s a szomszédné a gangon kiabál,
hogy tőlünk sosem kapja vissza már
az ujjnyi kevés lámpaolajat.
Tél lesz, ragyog a fagy s az éhhalál.
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Gondoljatok a büdös kiblire,
mely ködgomolyban küld új nyavalyát.
Adjatok szappant, lóhúst s télire
apadt testünkre adjatok ruhát.
Küldjetek könyvet, bármily ostobát,
mert megőrjít a patkánypuha éj,
az asszony nélkül gyötrő szenvedély.
Enyhítsd kínunk, ha munkás vagy s szabad,
Elvtárs, hisz te vagy a Vörös Segély!
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Küzdtünk híven a forradalomért,
nem halhatunk meg, élnünk kell tovább.
Zizegve várnak a röpcsik, a hék
s éhbérrel várnak mind a burzsoák.
A mozgalom vár, munka és család,
míg megbukik a kizsákmányolás,
sarló villan, lesújt a kalapács
s börtönről, gyárról lehull a lakat.
Éljen a Szovjet, a munkástanács!
Testvér, segítsd a lebukottakat.

1930. nov.
József Attila
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
szöllősi 2010.04.25 22:31:13
www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

Ma még szabadlábon, rövidesen szökésben, vagy előzetesben.
szöllősi 2010.04.25 22:56:17
@Ordnassac:

A "demokratikus oldal" :)))

Baja Ferenc
Baracskai József ZALA
Dr. Bárándy Gergely
Boldvai László NÓGRÁD
Dr. Botka László CSONGRÁD
Burány Sándor BUDAPEST
Ficsor Ádám
Dr. Garai István Levente BÁCS-KISKUN
Gőgös Zoltán
Göndör István
Gúr Nándor BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN
Gyurcsány Ferenc
Harangozó Gábor István
Dr. Harangozó Tamás TOLNA
Dr. Hiller István
Horváth András Tibor FEJÉR
Horváth Csaba BUDAPEST
Dr. Ipkovich György VAS
Iváncsik Imre
Dr. Józsa István BUDAPEST
Juhász Ferenc
Káli Sándor BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN
Kiss Péter
Dr. Kolber István SOMOGY
Kovács László
Kovács Tibor
Dr. Lamperth Mónika
Lendvai Ildikó BUDAPEST
Lukács Zoltán KOMÁROM-ESZTERGOM
Mandur László
Mesterházy Attila Csaba
Dr. Molnár Csaba GYŐR-MOSON-SOPRON
Dr. Molnár Zsolt BUDAPEST
Dr. Nemény András
Nyakó István
Dr. Oláh Lajos HAJDÚ-BIHAR
Pál Béla VESZPRÉM
Pál Tibor BUDAPEST
Puch László
Simon Gábor
Dr. Simon Gábor
Sós Tamás HEVES
Dr. Steiner Pál BUDAPEST
Szabó Imre PEST
Szabó Vilmos
Dr. Szanyi Tibor BUDAPEST 19
Dr. Szekeres Imre Jenő JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK
Dr. Szili Katalin BARANYA
Szűcs Erika Mária
Tóbiás József
Dr. Tóth József BUDAPEST 20
Tukacs István
Dr. Ujhelyi István
Dr. Vadai Ágnes
Dr. Varga László
Varga Zoltán BÉKÉS
Varju László PEST
Dr. Veres János SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG
Dr. Vitányi Iván
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
szöllősi 2010.04.23 21:10:25
@Renesans: Bravo!
Kösz Neked és Gábornak is!
Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy 1994 és 1998 között milyen mondatok hangzottak el a kétharmados többség kapcsán. Miután a két forduló közötti kampány továbbra is ugyanazon kérdések körül forog, a történelmi visszatekintést érdemes még egy kicsit folytatni: talán…..
szöllősi 2010.04.20 23:54:47
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
szöllősi 2010.04.18 16:08:32
@Videofon: Szerintem is fölösleges aggódni az LMP identitása, szándékai miatt.
Már májusban kerül egy pár téma a Ház elé, amiről történő szavazásból kiderül, honnan jöttek, s mit akarnak.
Ha a közönség nem ilyen lóvat akart, 5 hónapon belül korrigálhat.
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát,…..
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
szöllősi 2010.04.13 11:58:13
Fletó szelleme kísért a maszop honlapján:)

"Köszönjük!

Köszönjük azt a több, mint 1 millió szavazatot amely az MSZP munkájának, eredményeinek és terveinek szólt. Köszönjük aktivistáink munkáját, támogatóink bizalmát és szeretetét."

www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

Pártok Területi listák eredményei
szavazat
Ország összesen 5 132 531 100,00 %
FIDESZ
KDNP 2 706 292 52,73 %
MSZP 990 428 19,30 %
Jobbik 855 436 16,67 %
LEHET MÁS 383 876 7,48 %
MDF 136 895 2,67 %

Hogy lett a 990 ezerből több mint egy millió?
Mennyire kell ezeket levernui, hogy kijózanodjanak?
szöllősi 2010.04.13 12:36:34
@CSENDES: Kösz, érdekes, majd 100 ezren már átszavaztak rájuk, saját jelölt híján, míg a fideszre csak 25 ezren.
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..