Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peszér

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindenkinek vannak rémisztő történetei rejtélyes autós hibákról. Itt egy saját zaftos sztori, de van hepiend. Azaz majdnem… Vélemények az azonos című írásunkról...
peszér 2010.04.09 23:20:04
Egy kis történelem.
-Cs. Csaba nagybátyám, futó, Aki Hollós révén vette meg Puch-ját 1964-ben, a zuglói Pimpi/Hollós-műhelybe hordta javításra. Ritkaság volt akkor ez az autó. Szép emlékeim vannak róla, de ma már nehéz elképzelni ebben az utazást. A retro meg van, de az idő változik.
-Más. Apósommal az 1970-es végén, a "röppentyű"-ben, az akkori zűrzavaros beszerzésifeltételek mellett megszerzett ( ez egy külön történetet megér) totálkáros DS 21 Pallas (full bőr) rendbehozatalába kezdtünk bele. Az első K-jetronikos motor volt benne. Surányi Bandi bácsi is megnézte az autót és közölte, hogy ebből nem lesz semmi, de bármiben segít. Egy év múlva az autó kész volt. A mai napig örzöm fotóit. Nem szeretném taglani, hogy mit kellett kiszerelni és visszarakni.
-Utána már saját munka volt a kasztnicserés "ezeröcsi".:)
- Utolsó fellángolásom egy 20.000.-Ft-ért megvásárolt, reménytelen állapotu Skoda Felicia. Ez nem a mai, hanem a cabrió, a dupla Jikov-porlasztoval.
Arra törekedtem, hogy minden eredeti legyen benne.
Szépre sikeredett, de volt egy gondom. A vízhőmérő itt még nem elektromos volt, hanem "csöves". Sok kutakodás után találtam akkor valakit akinek elfekvő Octávia álkatrészei voltak, mint fékmunkahenger stb. Félre volt dobva egy ilyen vízhőmérő és első rálátásra egyben volt. Elő az öngyujtó, szonda melegít és a mutató megmozdult. Innen már csak egy-két napomba került, hogy a gáztűzhelyen melegedő fazékvízben, egy laborhőmérő kiséretében a szétszedett óra rugóinak hajlitgatásával bekalibráljam.

Nekem ez a hangulat jött a cikkből.
Amatőrként csináltam akkor, mint sokan, mert akkor ez egy autóbeszerzési lehetőség volt.
Ma már csak szép emlék maradt és a hátamra nem kívánom.
Belsőség Öld meg, ha tudod 2010.02.15 18:14:00
  Mi a közös a szarvasban és a jávorszarvasban? A totálkár. Vélemények azonos című írásunkról. ..
peszér 2010.02.15 21:43:21
1978-ban az M7-es autópályán, az 50-51 km szelvényben, Bp. felé, 120 km-es sebességgel mentem 1200-as Ladámmal, amikor egy vaddisznókonda szaladt elém.
Félelmetes volt pillanatok alatt felmérni, hogy fékezni és "rénszarvas tesztre" esélyem sincs 50 méter távolságon belül.
Az ütközés, némi fékezés ellenére, hatalmas volt. Szemem elött csak az lebegett, hogy a kormányt erősen kell fogni és túl kell élni.
Szerencsémre a konda közepét kaptam el / az anyakoca mindig elől megy 150 kilójával / és így "csak" 4 db. 30-40 kg.-os süldőt találtam el.
Az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó hűtője szétrobbant és a bal első futóművem kiszakadt.
Úgy látszik, minden energiámat az autó egyenesben tartására koncentrálhattam, mert ebben az állapotban, sávon belül maradt az autó és egy szerencsés újraindítással a hátsókerékhajtásnak köszönhetően le tudtam tolni a leállósávba.
A döbbenet ez után következett, mint egy
horror filmben. Koromsötétben álltam a nyári éjszakában a szétrobbant hűtő gőzében, amikor a távolból egy autó közeledett, megvilágítva a "csatateret".
Olyan volt, mint a mai divatos piactéri robantás helye, valahol keleten.
A közeledő autó teljes sebességgel, megállás nélkül, rohant át az 30 cm-es tetemekén, a sofőrt úgy megdobva, hogy a fejét a menyzetbe verte be.
Ez még kétszer megismétlődött, amig egy autó megállt és a legközelebbi segélyhívón értesítette a rendőrséget.
A rémregényt tovább nem folytatom.
Nem volt szerencsém, ez a terület, annak idején Természetvédelmi terület volt és az akkori törvények szerint mentesült a kötelező vadkár biztosítás alól.
Egy éves veszekedés, perrel fenyegetőzés után fizették ki a káromat, ami 40.000. Ft. volt. Akkor az újkori ár 80.000.- Ft volt.
Csak érdekesség, hogy a rendőrök elmesélése szerint, Nagy Attila színművész / sajnos már nem él /, pár nappal elöttem egy 120 Kg.-os vadkant ütött el.
Bocsánat, hogy sokat írtam, de ez az élmény örök emléket hagyott bennem.