Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flicka

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte mindannyiunk találkozott már valamilyen módon követeléskezelő cégekkel - és általában nincsenek jó tapasztalataink velük. Ennek számos oka van, ma azokat a jogi trükköket veszem számba, amiket az adósokkal szemben "bevetnek" azért, hogy a követeléseket érvényesítsék, igen, sokszor az…..
flicka 2019.09.19 11:40:44
@illiberális: Azért ennek a kérdésnek van egy másik oldala is. Kétségtelen, hogy sokan elévülésre játszanak, meg hasonló trükközések, de én tavaly az egyik telefonos céggel pont fordítva jártam. Kaptam egy levelet a követeléskezelőtől (mindent pontosan be szoktam fizetni, ha valami nem jogos, utánajárok és tisztázom), ezért nem értettem, miből keletkezett egy egyébként jelentéktelen összegű tartozás (kamattal együtt 2500Ft). Elsőként mentem a telefonos céghez, ők már eladták a követelést és a 6 évvel ezelőtti számlát már nem tudják nekem megmutatni. Ott helyben panaszt tettem, majd emailben és levélen is írtam a követeléskezelőnek, aztán még folyt tovább levélváltás, mert a követeléskezelő zaklatott, holott nem ismertem el a követelést, de jeleztem, ha bármiféle ezzel ellenkező adatot tudnak mutatni, természetesen utólagosan kifizetem. Majd még leveleztem a telefonos céggel is, mert akkoriban több cikk is szólt ezekről a jogtalan behajtásokról, amire persze sablon választ kaptam. Mivel 18 éve ügyfelük voltam, havi rendszeres összegeket fizettem, felháborított a hozzáállásuk. Aztán mikor bementem, hogy lemondjam az előfizetéseimet, akkor meséltem az ügyfélszolgálatosnak az okot, mire ő közölte, hogy csekély összegű tartozásokról a cég nem értesíti az ügyfelet. Közöltem vele, hogy továbbra is meggyőződésem, hogy mindössze adminisztratív hiba van és tartozás nincs, de ha úgy van, ahogy mondja, akkor honnan kellene tudnom, hogy tartozásom van?
Nyilván ez így többe került nekem, mintha befizetem a pénzt, de tény, hogy azóta nem zaklatnak, a feladott előfizetéseket meg nem sajnálom, bár nagy vonalakban nem igazán van jelentős különbség a magyarországi szolgáltatók között.
flicka 2019.09.19 13:06:44
@illiberális: Nézd, én az a fajta hepciás ügyfél vagyok, akit le lehet fegyverezni azzal, hogy "Elnézést, tévedtünk." (És vagyok annyira következetes, hogy én is beismerem, ha valamit benéztem.) Nyilván az említett esetben ezt a szolgáltató már nem tehette volna meg. Amit kifogásoltam nekik, hogy az elmúlt évek során több esetben is voltam az ügyfélszolgálaton. Többször jelezték is, hogy á, igen, ezek az előfizetéseim, elégedett vagyok-e pamparam, de soha senki nem mondta a szemét dörzsölgetve, hogy úgy látja, van itt egy incifinci kis tartozás, tudok-e róla. Nyilván, ha beismerik, hogy tévedtek, abból komoly pert lehetett volna indítani, függetlenül attól, hogy egy csomó szolgáltató csinál hasonlót, random kidobál tartozásokat és vélt tartozásokat, mielőtt a kérdéses ügyfelet megkeresi vele.
Ami engem kifejezetten bepöccent, ha mint nem tisztességes ügyfelet kezelnek. És ez a hazai átlag. Más kérdés, hogy sok esetben megalapozott, de ettől még nem ez lesz a megfelelő és jogszerű szolgáltatói hozzáállás, arról nem beszélve, ahogy más kommentben látható is, a követeléskezelők által fogalmazott, paragrafusokkal és ijesztegetésekkel feltupírozott levelek kifejezetten azokra vadásznak, akik megijednek attól, hogy valami hivatalos nyelven kapott levelet nem tudnak értelmezni. Elsőre nekem is felment a vérnyomásom, és gondolkodtam, hogy mit mulaszthattam el, aztán már csak a cég és a követeléskezelő reakciói borzolták az idegeimet.
Még a kilencvenes évek végén hosszabb ideig éltem külföldön, ahol teljesen elképedtem, milyen óriási különbség van az ottani szolgáltatói kultúra és az itthoni között. Bizonyos kérdésekben van javulás, másutt viszont nincs, azok a szolgáltatók, melyek külföldön tudnak korrekt ajánlatokat adni, az ügyfeleket korrektül kezelni (senkinek nem kötelező az adott szolgáltatót használni, nyilván a monopol helyzet sajnos nem segít, ez itthon gyakori), addig itthon még mindig csak a klasszikus felállás működik: óriási sápok mellett gyakran kifogásolható szolgáltatási nívó, majd a fentiekhez hasonló ügyek.
Szóval addig hiába panaszkodunk, hogy sunnyog az ügyfél, amíg a szolgáltató is sunnyog. És ez nem mond ellent a kapitalizmusnak, a kapitalizmus nem egyenértékű a sunnyogással. És nem is azokat védem, akik nem akarják megfizetni a tartozásukat.
Az más kérdés, hogy az ügyfélszolgálatosok zömének fogalma nincs az ügyfélszolgálatról, de ez másik téma.
Futóblog Vasárnap HHH 2010.12.06 20:39:00
A hétvégén, szombat helyett vasárnap a Hármashatár-hegyen találkozunk a Futóklubbal (helyszín: Fenyőgyöngye parkoló!) előtte gondoltuk elmegyünk terepszemlére, és ha már ott vagyunk, rögzítünk is. Rendhagyó módon nem futva mentem, hanem bringával. Igen ám, de a…..
flicka 2010.12.07 20:34:26
@bitliszbá: Irigylem a szigetes futókat ezért. Sajna a Városliget meg egyre sötétebb és a Közl. Múzeum környékét újra benépesítették a járó motorral fuvarra váró taxisok és a szintén járó motorral megáldott turistabuszok. Éjáhó. :-(
Futóblog Bejelentkező videó 2010.11.24 20:49:00
Jelentkezés Facebookon az eseményre..
flicka 2010.11.24 21:25:18
@BGy: Persze, az meg ott technikai pompon a tetején. :D
flicka 2010.11.25 09:02:44
@BGy: :D A színekről azt hittem, re-posztol AD malmöi futására, de aztán megláttam azt az oda nem illő csíkot és elvesztettem a fonalat.
Futóblog Egy elveszett tehetség 2010.11.14 07:49:00
Fantasztikus blogposztra bukkantam a saját múltamból. 2007. április 14-én futottam szigetkört és nem is rossz idővel, egészen pontosan 28 perccel (!) fejeztem be. Ezt írom róla:28 perc 34 másodperc volt a szintidőm, ami tudom, hogy nem túl jó, de ahhoz képest, hogy egy hete kb. 27…..
flicka 2010.11.16 20:13:50
@FutoBolond: Hát, nem tudom, mostanában mi van vele, mindenesetre itt már megemlékeztek róla:
nekrolog.blog.hu/2010/11/05/elhunyt_csirke_72
flicka 2010.11.17 17:53:57
@rrroka: Hát, a nekrológos kommentekben is sokan éltetik nagyszerűségét "németbe" szakadt megmondóemberünknek. Sok rajongója van már. :D
Futóblog Eljutottam Ernőhöz 2010.11.15 09:29:00
Ernő a fogorvosom. Utoljára másfél éve voltam nála, de akkor sem jutottam be, mert elhúzódott az előző fúrás, és már nem értem volna oda a következő nem is tudom, hová, ahová oda kellett érnem. Aztán sokáig teljesen esélytelen volt az egész, de most bepótoltam. Tehát…..
flicka 2010.11.16 20:45:39
@Mylady: Anno nekem is azzal kezdődött a futás, hogy idegesített, ha a busz utáni trappolás kikészített. :D Nagy úr a hiúság.
Futóblog A jómadzagok 2010.10.18 14:51:34
Az alábbi nevű urak nem vették át határidőre a pólóikat:kolozsvárigyalogkakukkZs.Gzsolalajos vanka (2 db)dentakunyitraigsanyoszneozedmark00hsystemfarmerborzikagaborchibela75locknaandre1965Benne a meglepetésember: zsola, aki látványosan távol tartja magát a Futóblog komment életétől…..
flicka 2010.10.20 08:30:14
@rrroka: Igen, mert az az etetés, hogy valami sorsolás van a szavazók közt. Alapvetően nem osztogatom az adataimat, de úgy voltam vele, erre inkább szavazok és remélem meglesz az eredménye, ha mások is. Ha meg jön a gonosz marketingkommandó az adataimat felhasználva, elfutok előlük. :D
Az elmúlt hétvége szombatján a Gerecsében futottam egy kisebb baráti társasággal. Lélekben, és az utána elfogyasztott sütemények mennyiségét tekintve, már a vasárnapi Tatabánya 30-ra készültem. Másnap a maréknyi futó 7 órakor, az őket követő közel 1000 fős túrázó had…..
flicka 2010.10.19 17:16:27
@georg 48: Gyuri, drága, beakadt a lemez?
flicka 2010.10.19 22:29:13
@angelday: Ne aggódj, az ilyen indexről beeső tizenkét éves nagyotmondó gyerek szintjén megrekedt frusztrált tökéletességek csak a pszichés immunrendszerünket erősítik. :D
Posztunk az Index azonos című Index anyag utánlövése kommentár nélkül. Kiemelt szemelvények: Sokan el sem hiszik, egyik héten futóverseny, a másikon triatlonkupa, a harmadikon jótékonysági gyaloglás. Bárki lezárathatja már a várost, ha kedve tartja?! A szakértő elismeri, hogy…..
Kedves emberek! A Futóblog pólók elkészültek, átvételi határidejük innentől számítva még bő két hét, október 18, hétfő. Kérünk mindenkit, hogy addig a pontig fáradjon el a plázába és vegye át a pólóit. Részletek és összefoglaló itt.Nagyon fontos, hogy vegyétek át,…..
flicka 2010.10.08 20:03:00
@DaMartian: Háthatalánmégsedenem... :o)
flicka 2010.10.09 08:47:17
@rrroka: nnyire nem akartam direktben itt a Nike-n, gondoltam, a ráutaló magatartás is elég lesz. :D
flicka 2010.10.09 08:48:06
@flicka: Javítom: Ennyire...
Vizet is kapott: ..
flicka 2010.09.29 18:29:42
@rrroka: @xhege: Próbáljátok ki a gyömbérteát (igazi gyömbérből,reszelve v apróra vágva, jó melegen leszűrve meginni mézzel v anélkül), amennyit csak bírtok.
flicka 2010.09.30 09:33:32
@rrroka: :DDD Ha nem, hát nem. Ez a legkommerszebb az összes vajákosság közül, amit a témában hatásosnak ismerek.
Futóblog Együtt a természettel 2010.09.29 15:12:00
Azt gondolom hogy a hétköznapi futások különböző csoportokra oszthatóak: 1. vannak olyan futások, amik valamilyen célt szolgálnak (pl. valamilyen edzésterv, amikor annak végrehajtása a cél) 2. társas futások, ahol barátokkal, futótársakkal loholunk együtt és…..
flicka 2010.09.29 17:34:14
@szasza75: Hang és kép nagyon jó, kedvcsináló, a hozzáállásod - vagyis inkább hozzáköltözésed - pedig tiszteletre méltó.

Bár nem vagyok egy kifejezetten túrázós alkat , és könnyen beszélek, mert autóm sincs, tehát nem fog el a kísértés, de mindig elkeserít, mikor az erdőt ellepik az autóval és elszórt cigarettacsikkel közlekedők. Persze, joguk van kijönni, meg valóban, sok helyre csak erőfeszítések árán lehet eljutni, de akkor is van benne valami zavaró.
Futóblog Milyen volt az első? 2010.09.27 12:31:18
A hétvégén rendezték meg a 25. Budapest Maratont. Az alkalomból kissé visszaemlékeztem, hogy nekem milyen is volt az első maratonom. Emlékszem, tisztességesen készültem rá, a versenyen pedig különösebb holtpont nélkül, kis lassulással a végén, kellemesen elfáradva…..
flicka 2010.09.27 19:24:19
@georg 48: De jó, hogy újra betévedtél ide! :D Most már legalább mindenki megtudta, hogy is lehet kibírni "futva" 42 kilométert úgy, hogy még trendi is marad az ember. De a macsó csapattársaid szerint nem is lehetett autókázni a városban, csak anyázni.
Ha meg leszarod, akkor mégis, miért osztottad meg itt a magvas gondolatadat velünk?
flicka 2010.09.27 20:44:14
@DaMartian: Lehet, hogy vele és kedves nejével találkozott egy ismerősöm, a metrónál fikázták a futókat, majd sprinteltek az ülőhelyért, hogy "nehogymá' futó üljön", az bírjon már állni (le merem fogadni, hogy senki nem versengett velük).
Nem szeretnék belelátni az ilyen ember lelkébe, elég büntetés lehet az neki, hogy ennyire nem tud örülni mások sikerének. Vagy csak simán szó nélkül elmenni mellette.
És tényleg nem ér annyit, hogy felhúzd magad rajta.

Amúgy meg gratula mindenkinek, aki rajtolt és lefutotta a távját, legyen az maraton vagy sem, jól sikerült PB vagy sem. Ügyesek vagytok! :D

@bellone: A futóblog tiszteletbeli sörlovagja vagy már, ha jól sejtem. :DDD
Tavaly már összeismerkedtünk Monspart "Saci néni" Saroltával, most az MTV Záróra vendége volt erős sminkben, gondoltuk itt is megosztjuk veletek: ..
flicka 2010.09.17 19:47:10
Lányok, Fiúk!

Ha már itt a téma, akkor ismét közhírré teszem, hogy még lehet szavazni a Prima Primissima oldalon:
primaprimissima.hu/index.asp?id=27
(néhány személyes adatért cserébe szavazhattok, de ez még talán belefér minden rajongójának, az utolsó név ugyan Monspart Saci, de szerintem aki rá szavaz, az nagyon drukkol neki, hogy a végén az övé legyen az első.)
Mellesleg az erős smink szerintem csak azért került bele, mert szokatlan sminkben látni, pedig jól áll neki.
Futóblog Nike félmaraton 2010.09.10 14:31:47
Szeptember 5., reggel 8 óra 40 perc. A helyszín: Budapest, Városliget. Rajtszámfelvétel, átöltözés, barátok üdvözlése, bemelegítés, visszaszámlálás, rajt! A kép a verseny rajtjára készült. Ez az a táv, ami pár hónapos tudatos felkészüléssel bárki számára…..
flicka 2010.09.15 18:01:11
@xhege: @Robi, a hód: A legtöbbet hallott és lassan már kedvenc kifogásom "a futás az unalmas" kezdetű. Ilyenkor vigyorgok és kész.
WITCH ( http://witch-ironman.blog.hu ) terheléses maraton beszámolóját és felvezető, mondhatni "intro" posztját olvashatjátok az Ironman élményei előtt. Enjoy! — Józsi Winkler maratoni futása után (nevezetesen hogy milyen célt lehet kitűzni még a 42 km után)…..
flicka 2010.08.31 18:02:53
@rrroka: Mostanában nem nézegettem a decás gatyókat, de a női naciknál biztos olcsóbb az aldis. A decában előszerettel pakolnak a női cuccokra színes flikk-flakkokat, amivel két ezressel drágábban eladhatók, mint a semmivel sem rosszabb férfi holmik. (Néha meg fényvisszaverőt nem biggyesztenek rá.)
@effe: leszámítva, hogy nem lehet próbálni, ahogy rrroka írta, teljesen korrektül visszaveszik, ami nem jó. Egy nacit egyszer elhoztam, de az akkora mérethez, ami a decásból jó, még egy jókora hasat kellett volna növesztenem :D, úgyhogy visszacsomagoltam, és visszavittem. Simán visszaadták a pénzt, nem kellett se cserélni, se levásárolni.
Futóblog Kopaszi gát 2010.06.05 13:55:00
Éljenek a Kopaszi Ultrák! ..
flicka 2010.08.24 22:22:14
@angelday: Csak azzal a vicceskedéssel vigyázz, hallottam már olyat, hogy az elszánt futóblogger aztán ezért meg azért meggondolta magát és jól nem ment futni. :D Pedig szerintem a leányok meg a legények a gáton ugyanúgy szeretnének egy kis celebséget. Ráadásul egy videobeszámoló a Kopaszit nem ismerőknek is okulásul szolgálhatna.
flicka 2010.08.24 22:44:07
@angelday: Akkor hajrá, de a video azért nem lenne rossz. Mivel nekem se nem esik útba, meg közel sincs, oda nem valószínű, h kimegyek futni, de a tapasztalataidra mozgóképileg (csak ne ess el) kíváncsi vagyok.
Szerdán a szokásos 25. félmaraton népszerűsítés zajlott a szigeten Talmával. Először az összefoglaló videó: Talma egyébként nem kamuból mondta, tényleg képes sub-25 perceseket futni. Kérdeztem, hogy jár-e konditerembe, elmondta, hogy nem, inkább ezzel az amerikai kommandósok…..
flicka 2010.08.23 22:08:19
@DaMartian: Én már jártam úgy is, h a gyerek szólt a kedves szülőnek, hogy ugorjon már arrébb, mert épp útban van...
A "páros versenyzőket" én sem igazán értem. Néz előre és jön, mint a buldózer.

Újra kéne játszani a Közlekedj okosan rajzfilmeket. Én imádtam. :D És komolyan is vettem. Pedig mifelénk akkor még közlekedési lámpa sem volt, nemhogy bicikliút.
flicka 2010.08.23 22:29:39
@Mylady: Ja, ennek én is örülök, de ha nem ellenőrzik, hamarosan visszaáll a régi rend. Bár engem meglep, mennyire betartják. Rosszabbra számítottam.
Az, meg hogy nem kérdezik meg, de ha te merészeled kérni, oltsa el, mert téged zavar, akkor rögtön elmesélik neked, hova menj a "hisztiddel"...kultúra.
Pár napja villamoson ülő vagány fiúcskát kértem meg, ugyan már, ne a villamoson dohányozzon. Volt itala is, csinos műanyagpohárban, de szerencsére nem hitte azt, hogy én vagyok a pincérnő. És végül eldobta. :D
flicka 2010.08.23 23:02:18
@Steff76: Ez itt most nagyon elkeserítő siránkozásnak tűnt, de ha közelebb laknék, még mindig a szigetre járnék ki. Mert mindettől függetlenül még mindig jó. De pl. erdőben, hegyekben sose futottam, az talán felülmúlná.
De próbáld ki, aztán meséld el, milyen volt!
Eljött a nagy pillanat, itt a Futóblog 2010-es modell, ami a Nike guidelineoknak megfelelően az őszi kollekció fekete-békazöld dizájnjának egy speciális változata. Reméljük elégedettek vagytok vele (mi sajnos azok vagyunk!). A pólókat jövő héten csütörtökön adjuk le a…..
flicka 2010.08.12 19:55:12
@paklis: Vagy majd a szabóságban, ahol karcsúsítják a női S-eseket XS-essé(?), ott betoldják neked az M-esbe. :D
Már csak 1 bő hónap van a szeptember 5-i Nike félmaratonig. Misi az alábbiakról számolt be: Ezen a héten volt hideg is meg meleg is. Lássuk! Hétfő 10 km könnyen: Ez szépen ment, két kör, meg némi repülő. Utóbbiak jól kiszedték az izomlázat a lábaimból. 10,5 km,…..
flicka 2010.08.05 22:50:42
@BGy: Igazi ínyenc vagy. :D
Futóblog Paklis montázs 2010.08.02 15:55:07
Papp "paklis" Ádám fogyásásról már megemlékeztünk itt a blogon. A minap küldött nekem egy montázst, ahol jól megfigyelhető, hogy miből lesz a cserebogár. Paklisnál is a futás jött be, mint új "hobbi". Máshogy ezt nem lehet. Vannak még olvasóink…..
flicka 2010.08.02 21:03:15
Gratula! Talán így már a múltkori photoshopperek is elhiszik, hogy ez nem bolti. :D

@azilinha: Sztem Paklis már rég függő. Meg a csúnya visszaesések a sportot nélkülöző fogyásoknál szoktak nagyon durván átcsapni. Aki sokszorosan "meggyötörte" magát az eredményért - ráadásul közben endorfinista lett - az ennyi kiló és kili után már talán lesz visszaeső. :-)
A hétfői futás alkalmával ismét ellátogattam a Margitszigeti Atlétikai Centrumba, ahol örömmel láttam, hogy egyre növekszik a Nike Futóklubbosok száma. Mivel a 6 órás "öcsi kört" lekéstem, volt pár percem és beleolvadtam a futók beszélgetésébe. Jött egy…..
flicka 2010.07.22 18:23:30
@xhege: Biztos lelkes futóblog olvasók és megtanulták, hogy a dolog fejben dől el... :DDD
flicka 2010.08.02 20:57:37
@azilinha: És hogy van a lábad? Na meg milyen volt a spéci zokniban futni?
Heti futóhármasom végül a hétfő-szerda-vasárnap napok lettek. Vasárnap csak úgy, mint múlt hétvégén, most is vidéken ért a sporttevékenység, és pontosan úgy, mint egy hete, most is csak kicsit több, mint három klikket futottunk. De mi is történt valójában? Elnyegléskedtem a…..
Szasza rábeszélt, hogy nézzünk ki a HHH (Hármashatárhegy—egybeírva!) egyik levezető 6 klikkes szakaszára. Hármashatárhegy (egybeírva) Budapest egyik városrésze a III. kerületben. Nevét a 497 m magas Hármashatár-hegyről kapta. Maga a hegy részben átnyúlik a II. kerületbe…..
flicka 2010.07.30 22:41:27
@Steff76: a cipő 5ujjú, csak én kavartam be a 4ujjú Frankyt. A gyalogkakukk témában pedig Mylady tűnik szakértőnek... :-)
flicka 2010.07.30 22:52:15
@Steff76: :D biztos amelyik fázik
flicka 2010.08.01 20:30:40
@angelday: Igazából csak egy újabb filmes (rajzfilmes) bekattanás volt, amit írtam, a hip-hop, jön Vuk...:DDD
A múlt heti erős volt. Kereken 100 kilométer (és nem kityó, hanem klikk) jött össze. Kedden a 8x1,000 közvetlenül eső utáni méter nagy melegben elég szenvedősre sikerült. A hatását a csütörtöki 19 km-es terepen is éreztem. Szerencsére Áki ott volt, így nem sétáltam…..
flicka 2010.07.29 21:48:22
@kg_kilo: Köszi az infot és pontosan: szép volt, lányok! Blogolhatás is lehetne, de gondolom, az majd idővel.