Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silwer77

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére a kis Gézák még nem felső tagozatosak, úgyhogy őszinte megdöbbenésünk után anélkül tudunk elmélkedni az új tankönyvekről, hogy közben csillapíthatatlan vágyat éreznénk a könyvek apró ficnikké szaggatására és azok felgyújtására a tarnárnő/úr testén.…..
499         Január 6. Kedd   Visszakerültem a Jacksonba. Adyliget egy hatalmas, lélektelen olvasztótégely. Még a végén visszasírom Sopront. Ott az igazi, monumentális vaskapu mögött álló épületekben volt valami, amitől nem tűnt félelmetesnek. Talán…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/12 Subject: Neonapoleon vízilovon To: info@partart.hu   Ez SZÍNHÁZ, szerintetek?!   A Neonapoleon vízilovon előadásotokra azért mentem el, mert a háttérvetítés felvételén ott voltam az 505-ben. Akkor arról volt szó, azért BASZTÁTOK…..
Levélírónk a történelem tanítás nehézségeit írja le nekünk, külön kiemelve a diákok motiválatlanságát, amire a szaktanácsadó szerint megoldás lenne, ha puzzle-t készítene, az egyes tanagyagokhoz kapcsolódóan. Erősen megkérdőjelezhető ennek a hatásossága egy…..
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
Silwer77 2010.02.15 15:57:55
Rögtön hadd valljak be egyszerre több mindent is :)

a) nem olvastam végig a kommenteket, előre is elnézést, ha ismételném valakinek a véleményét.

b) tökéletesen más szférában mozgok, nincsenek "belsős" tapasztalataim...feketén a fehérre csak azt szeretném leírni, ami a vitaposttal kapcsolatban felmerült bennem

c) rühellem a politikát. A létező összes szinten. Bár divat, mégsem vagyok agitátor/szószóló/hangszóró. Max állampolgár. Vagyok.

d) nem olvastam más, a témához kapcsolódó médiát, tuti hogy nem vagyok tisztában az ÖSSZES részlettel.

No, kicsit messziről futottam neki, de eddig csak olvastalak titeket (+konteo), még izgulok, ez az első hsz :)

Amennyiben tehát elvonatkoztatunk a környezettől, levesszük a jelzőket és a többi díszt, mi marad? Egy vezető (hétköznapi, igenis!) gyengesége, állami kontóra. Miért kell felfújni? Precedens. Miért őt? Nyugalmazott (itt segithetnél tiboru, van vesztenivalója?), ergo az én olvasatomban ha szépen kiteszik szélre, nagyot nem zuhan, a közvéleménynek meg használ a példaállítás és média-Golgota.

A fél-költői miért?-re a Politika a válaszom, nagy kezdőbetűvel. A Népnek meg kell mutatni, hogy "Vigyázunk rátok!" és "Lám, nincs kivétel!". Röhögni (?) fogtok, annak a bizonyos Népnek kb. a 80%-át (kevés?) ki is elégíti, hogy lehozza a Blikk a tortúrát. Jönnek a választások, a politikusaink pedig nem lámpalázasak, megragadják az adódó lehetőséget.

(Háttérinfo: NEM szokásom mindent Politikával magyarázni, sőt...de ok és okozat nekem így kapcsolódik össze.)

Azon lehet vitatkozni, hogy etikus és erkölcsös-e a fenti cselekmény, valamint lehet morogni valamit a rivaldafénybe állított közszereplőkről, mégis úgy gondolom más személyekkel a bőrfotelben Ernő bá' (tisztelettel!) lehet hogy nem is lett volna beszédtéma.

Na, ide lőjetek! ;o)