Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Magi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára - velem együtt - sokakat meglep, hogy most már napok óta tartósan a Jobbik vezeti ennek a blognak a szavazását. Több ezer voks érkezett, s bár természetesen egy ilyen szavazás nem lehet reprezentatív, és közismert az is, hogy a Jobbik nagyon erős (felülreprezentált) az…..
A Magi 2010.02.15 15:12:17
@Seduxen:
"értem. szerény véleményem az, hogy ezt viszont csak megfelelő szocializációval, oktatás-neveléssel, és nem utolsósorban számonkéréssel lehet elérni. és nem eu-s, meg adófizetői pénzek számolatlan osztásával."

Ezzel egyetértek.
De a Jobbik erre nem alkalmas. Neki mások a számon kérő módszerei.

"annyit még hozzátennék, hogy bizonyos bűncselekmények elkövetésének - politikusok, szociológusok, és ki tudja még ki általi - legitimizálásával sem lehet célt érni... illetve az ezen problémákról beszélni szándékozók folyamatos rasszisztázásával sem..."

Legitimizálni bűncselekményt nem lehet, megérteni viszont igen.
Nekem két kisgyerekem van, nem vagyok bűnözőalkat, de ha évekig nem kapnék munkát a származásom miatt lehet, hogy én is lopnék. Bár nem hiszem.... de sokan igen. Lehet, hogy te is? :-)

Itt baj a cigányozással van. Cigány nem egyenlő a bűnözővel. /azt hiszem ez nem neked szól, de a fórumokon és a médiában megszólaló jobbikosoknak igen./
A Magi 2010.02.15 15:42:51
@Seduxen:

1) Kösz, hogy nem idézted a mondatom másik felét. Talán te is politikus vagy? :-)

2) Egyébként nagyjából egyetértünk, ha nem hegyezzük ki cigány-nem cigány problémára. akkor már szinte teljesen. :-)
Bár én szerintem azt, hogy a gyermek, hogy tanul, nem lehet a szülőn számon kérni.

"Szerintem az mszp-szdsz koalíció sem. Az MDF dettó. A Fidesz... Meglátjuk. Lesz 4 évük, hogy "meggyőzzenek" "

Mondjuk ki: a MSZP-SZDSZ-nek nem sikerült. A FIDESZ-nek majd talán igen, de velük is vannak fenntartásaim.
Az MDF legalább úgy elnyomná a szociálisan rászorulókat mint a Jobbik. Talán demokratikusabban... De kösz ők sem kellenek.
Szóval, hogy mi vagy ki a jó megoldás nem tudom, de az tuti, hogy nem a Jobbik. Ha nekem hiszel nézz végig a történelmen.
A Magi 2010.02.15 16:00:13
@Egregor:

"Ó, lássuk csak: vajon Horthy mit is ért el? Egy kifosztott, megcsonkított, tönkretett országot egyetlen nemzedék leforgása alatt gazdaságilag tökéletesen rendbe tett, igaz, komoly áldozatok árán"

Horthy hasonlat megteszi.

Mit ért el:
- reszkető embereket akik féltek kimondani véleményüket (mindenki aki nem őt követte)
- reszkető zsidókat és cigányokat, akiket először "csak" a zsidó törtvényekkel korlátoztak /nem tanulhattak, nem tehették amit akartak, kifosztották őket és még csak nem is házasodhattak azokkal, akiket szerettek/ majd végül megölték őket. Nőket és Gyerekeket is. Láttál korabeli felvételeket? Láttad a zsidó gyerekek szemét. Aki ezt szeretné nem is ember.
- Ja és majd elfelejtettem, egy háborúban lepusztult országot hagyott a következő nemzedéknek.

Nem azt mondom, hogy ez lenne a Jobbik ténykedésének is a vége, (Azt már nem megy gyerekek) csak Te kérdezted, hogy Horthy mit is ért el.