Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ammo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyula az NFH-hoz küldte el a következő levelet, miután a kistarcsai Auchanban a biztonsági őr nem hagyta, hogy túrórudit vegyen. Az ipari kémkedéssel is megvádolt, kishíján megfojtott, igencsak tudatos vásároló beszámolója következik. A konfliktus egyébként azon robbant ki, hogy…..
Ammo 2010.02.15 09:22:03
2008. évi XLVII. törvény 6. § (1) c): „Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt - figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót az alábbiak közül egy vagy több tényező tekintetében és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas:”
„az áru ára, illetve díja, az ár, illetve díj megállapításának módja, különleges árkedvezmény vagy árelőny megléte”

2008. évi XLVII. törvény 7. § (5) c): „Vásárlásra felhívás esetén jelentős információ: az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló ár, illetve díj vagy - amennyiben az áru jellegéből adódóan az árat, illetve díjat nem lehet ésszerűen előre megállapítani – az ár, illetve díj megállapításának módja, valamint az összes járulékos költség, így különösen fuvardíj, szállítási vagy postaköltség, illetve amennyiben e költségeket nem lehet ésszerűen előre megállapítani, annak feltüntetése, hogy ilyen további költségek merülhetnek fel,”

2008. évi XLVII. törvény 3. § (1): „Tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.”

Magyarul, ha Gyula továbbértékesítési céllal venné, netán elosztogatná vagy egyszerűen az orrába akarja dugni a túrórudit, akkor is a kiírt áron kell odaadni neki, nem lehet hivatkozni arra, hogy csak egy kintfeledett árcéduláról van szó. Az árcédula maga a kereskedelmi felhívás, ha pedig nem a kereskedelmi felhívásban rögzített áron adják oda a terméket, megvalósul a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, ami a törvény szerint tilos, ezért büntetendő.
Ammo 2010.02.15 12:34:25
@Layosh: Jól vagy? Mi közöd hozzá minek veszi a terméket? Törvény adta joga vásárolni Gyulának és a cégének, épp úgy, mint neked. Ha meg neked nem jut valami a közértben, mert más megvette és elfogyott, akkor vess magadra, miért nem indultál el előbb otthonról.