Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mme piros

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat lévén lazábbra vesszük a figurát, autóba pattanunk és bebarangoljuk Kaliforniát. Tamara segítségével eljutunk egy szellemvárosba, megnézzük Las Vegast (igen, tudom, az már Nevada) és persze Los Angeles sem maradhat ki. Mi több, az is kiderül, mit keresnek vasszobrok egy…..
Ma már csak márciusra ígérik az új reptéri minibusz-szolgáltatás elindulását, folyamatosan csúszik az időpont, eredetileg januárról volt szó. Fapados logika alapján működő, az eddiginél magasabb színvonalú, de olcsóbb szolgáltatást ígérnek, kíváncsian várjuk, ez mit takar majd. Vajon a minibuszon is…..
mme piros 2016.02.11 07:56:56
@Punxsutawney Mormota: Még az Uber is kb a duplája a reptéri minibusznak.
Ráadásul engem legutóbb pillanatok alatt kivittek, csak egy sztyuvit vettünk fel, és a sofőr extra jó fej és udvarias volt.
Hazafelé már nem tudtam velük jönni, ezért kénytelen voltam egy mormotát hívni, hogy kijöjjön elém :)
From: Hegedűs DezsőDate: 2010/04/27Subject: Zárójelentés (szkennelt)To: trauma@ujlipotkorhaz.hu Tisztelt Baleseti Osztály! A mai napon hagytam el - saját felelősségemre - Osztályukat, ahová 2010. április 21-én kerültem be zúzódásos, horzsolásos sérülésekkel,…..
mme piros 2015.03.14 14:35:22
Most várunk,hogy mi fog kisülni a dologból,és csak imádkozni tudunk,hogy ne legyen baj,mivel korántsem gyógyult állapotban engedték haza. Üdvözlöm az olvasókat!   Az eset velünk történt,pontosabban az élettársammal.     Az elmúlt heteket a hétvégi házamban töltöttük…..
mme piros 2014.11.24 10:52:39
@Diorella Queen: Még csak annyit, hogy nálam nem nehezen diagnosztizálható állapot állt fenn, hanem a tüdőm kétharmada összeesett. az oxigénhiánytól és a fájdalomtól pedig többször összeestem. A helytelen ellátás miatt szövődmények léptek fel, aminek a következményeit a mai napig viselem. Ügyvédnél is jártam, akinek az orvosi műhibák a szakterülete, de lebeszélt a perről, mert szerinte holló hollónak nem vájja ki a szemét, azaz az első kezelőorvosom ellen senki nem fog tanúskodni az orvosok közül. Az illető egy nagy hírű, köztiszteletben álló professzor, egyetemi tanár, meg még egy rakás más címmel bír. Tőlem is kapott egyet: sintér.
mme piros 2014.11.24 11:21:23
@szigetipotyautas: Történetesen pont megnéztem, hogy ez mibe került :)
Az Ügyfélkapun belépve meg lehet nézni a betegéletutat. Volt is nagy csodálkozás, mert a megejtett vizsgálatok mellé még beírtak néhány olyat, ami nem történt meg, csak épp a kórház kiszámlázta a biztosítónak.
Mellesleg hosszasan tudnék még mesélni erről a kórházi kalandomról, az ott tapasztalt hiányosságokról, mint pl.: a felírt antibiotikumot nem minden esetben kaptuk meg, vagy nem az előírt dózisban. Megtörtént, hogy gyógyszerhiány miatt a betegek "osztoztak" a meglévő készleten, a tablettát ketté törve adta nekünk a nővér, hogy "legalább mindenki kapjon valamennyit".
De említhetném a pszichotikus nénit is a kórtermünkben, akit el kellett volna különíteni, mert ön- és közveszélyes állapotban volt szegény, mégsem történt semmi, még csak egy szem nyugtatót sem kapott. Nem, én sem vagyok orvos, csak édesanyám 20 évig pszichiátrián dolgozott, pszichiátriai szakember. Esetleg mondhatnék még pár szót a napokig bent hagyott és begyulladt branülről, amit anyukám vett ki, mert az ápolók szerint az úgy rendben volt. Vagy beszélgetnék arról, hogy a kapott vérhígítók és egyéb gyógyszerek miatt fellépett nőgyógyászati problémát sem kezelték, mi több egész éjszakán át hagytak a saját véremben feküdni, és csak akkor kaptam tiszta ágyneműt, amikor a reggeli vizitnél az orvosoktól kérdeztem, hogy ez náluk bevett szokás-e, hogy a vértől átázott ágyneműben és az átázott matracon tárolják a betegeket...
Ehh, egy egész könyvet írhatnék a bent töltött közel egy hónapról.
mme piros 2014.11.24 12:50:27
@Irkutszk: Vagy még inkább a vérhígítót zsírszövetbe kell beadni, nem izomba, és a hason általában több a zsírszövet, mint a karon. Az izom ettől el is halhat. Ennek ellenére nekem egy hétig izomba adták, szakképzett ápolók... Én is csak azóta tudom, hogy miért a hasba kell adni.
Néhány sarok a VII. kerületi vigalmi negyedben – általában olyanok, ahol térfigyelő kamera sem működik – rendszeresített kerékpárlopó hellyé vált. A technika pofon egyszerű, valakik kilazították a jelzőtábla alumínium oszlopát az aszfaltban, épp annyira, hogy ne legyen…..
mme piros 2013.08.01 21:24:58
@adam.smith:
Van már ilyen, persze civil szervezésben.
Több, mint hatékonyak!
mme piros 2013.08.01 21:25:57
mme piros 2013.08.01 21:26:34
...mert idegesítő, zavaró, nem illik, nem szabad. Bár párszor már megemlítettem, hogy mire figyeljetek, ha eljöttök hozzánk, de úgy tűnik, hogy még mindig kevesekhez jutott el az infó. Szerencsére nekem mostanság nem volt negatív élményem és egyik sem történt meg, de néhány…..
Rendhagyó bejegyzés következik, mert különleges napokat élünk. Az árvízhelyzet példátlan összefogást eredményezett az országban. Egészen odáig jutottunk, hogy például a fővárosban önkéntesből több is volt, mint amennyi a gátmunkákon dolgozhatott. Szombaton délután…..
mme piros 2013.06.11 22:36:27
Itthon szokatlan, külföldön évek óta gyakorlattá vált húzásra szánta el magát az RTL Klub, és közzétette az X-Faktor élő adásaira érkezett sms-szavazatok és telefonhívások összesített listáját, igaz, nem azt, amiben a konkrét számok szerepelnek, hanem a voksok százalékos…..
A maszodákat is utolérte a gazdaság lejtmenete.Egyre több szalon zár be, ami azért nem csoda, mert az elmúlt néhány héten nem egy olyan nap volt, amikor meg sem csörrent a telefon.A lányok elmennek külföldre, vagy abbahagyják az ipart.A határozottak, a profik, a rutinosak azonnal…..
Alekosz kedd este szembesítette múltjával Barbarát, aki partnerkereső oldalon kínálta bájait. A Bors megtudta, a másik két arajelölt "sem makulátlan erkölcsű úrilány". Sebestyén Balázs az RTL Klub nézőit kérte információgyűjtésre. Barbaráról már kiderült, hogy…..
mme piros 2011.05.26 02:23:37
Éva szerencsétlenségére egy térgörbületbe költöztette a cégét, ezért a Posta immár fél éve szinte csak az eltűnt levelek utáni panaszokra reagáló sajnálkozó válaszleveleket kézbesíti:Azt eddig is tudtam, hogy ha az ember postán ad fel valamit az nem biztos hogy megérkezik a…..
mme piros 2011.05.19 11:36:51
Tavaly novemberben egy kicsi csomagot vártam az USA-ból. A feladó rendesen megcímezte, amcsi posta ellátta tracking számmal is, és értékmegjelölés is volt rajta, 50$. A neten egészen Magyarországig nyomon lehetett követni, aztán huss, nyoma veszett.
Panaszt tettem a postánál, amire azt a választ kaptam, hogy én, mint címzett nem kereshetem a csomagot, a feladó indítsa el a nyomozást. Így is lett, a válasz fél órán belül (!) meg is érkezett, a US Post felhívta a feladót és megerősítette, hogy ők átadták a küldeményt a Magyar Postának. Az itthoniaktól erre azt a választ kaptam, idézem: sajnos nem áll módunkban egyedileg nyomon követni a küldeményeket, mivel azokat sommásan kezeljük.
Érted, sommásan.
Ezek után bementem személyesen és elkezdtem követelni a csomagomat. Először az ablaknál ülő nő elzárkózott, mondván nincs értesítőm, így nem tud utánanézni, mert cím alapján nem tartják nyilván a küldeményt.
Tovább erősködtem, mire nagy kegyesen felállt, hátrébb ment kb. másfél métert és az ott lévő kupacból elővarázsolta a csomagomat és elém dobta, sőt még megjegyzést is tett, hogy miért csak most jövök, holnap már vissza is küldték volna címzett ismeretlen jelzéssel.
Ragszám alapján megkereste egy sima vonalas füzetben és kipipálta, hogy átvettem, majd megmutatott még 2 bejegyzést, miszerint kaptam értesítőt is (nem kaptam). Ilyen nyilvántartás mellett nem csodálkozom már, hogy nem találnak semmit.
Bezzeg a táppénzemet ebben a két hónapban is, amíg a csomagra vártam, ki tudta hozni a postás, remélve, hogy kap jattot.
mme piros 2011.05.19 11:54:39
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

1995 környékén dolgoztam a Postánál, "ablakban" ültem, csekkbefizetés, ilyesmik.
De ez csak az egyik része volt a munkánknak.
Délelőttös műszakban hajnali 5-től nekünk kellett a leveleket szortíroznunk aszerint, hogy azt a kézbesítő viszi ki, vagy postafiók, postán maradó, vagy zsákos. Utóbbi azt jelenti, hogy ha egy címzettnek sok küldeménye van, külön kezeli a posta akkor is, hogy nem postán maradó és nem postafiókos.
Nagy, régiós központi postáról van szó, amihez rengeteg kisebb település tartozik, kb. 70.000 ember lakhat a térségben.
Tehát a feladat az volt, hogy egyenként elolvasva a címzetteket a megfelelő helyre szelektáljuk - úgy, hogy a kb. 800 db postafiókost fejből tudnunk kellett, akkor is, ha nem pf. szerepelt a címzésen. Ha egy ilyen levelet a kézbesítő vitt ki, balhé volt belőle, és természetesen a mi hibánk volt.
A kézbesítésre szánt leveleket tovább kellett válogatni terület, azaz kézbesítő szerint, ezt is fejből kellett tudni, hogy melyik utca hol van a településen, melyik kézbesítő viszi ki.

Délutános műszakban a feladott leveleket dolgoztuk fel az ablakba kiülés előtt.
Irgalmatlan nagy halom küldemény, irányítószám szerint kellett válogatni, azzal a csavarral, hogy szintén fejből tudni kellett melyik régióban van az adott irszám, hogy arra a kocsira kerülhessen fel, amelyik szállít abba az irányba.
Ehhez semmilyen segítségünk nem volt, számítógép, adatbázis vagy valami hasonló, felejtsd el - tudjad fejből az összes! magyarországi irszámot, hogy melyik régióban van!

Azóta persze változtak a körülmények, számítógépek kerültek a postákra, de gyanítom a levélfeldolgozás nem sokat változott.
És igen, egy régi bútordarab kézbesítő igenis "ismer" sok ezer címzettet a területén - muszáj neki, enélkül nem tud dolgozni.
Csoda, hogy még létezik magyar felsőoktatás, amikor a felvi.hu-n digitálisan jelentkezőknek kínkeserves nehézségekkel kell szembenézniük:felvi 2011: ha elbasztad a jelentkezesed es mar nem lehetett modositani akkor az kb hello is iden. es akkor a tortenet bovebben:2011-ben beadtam a…..
Lisa Edelstein, a House-ban Cuddy-t alakító színésznő alaposan megfontolta a sorozatot gyártó Universal új ajánlatát, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy az eddigi 175 000 dollár per epizódos fizetését csökkentik, ráadásul kevesebb időt is fog a képernyőn tölteni (ha…..
mme piros 2011.05.18 12:38:07
@atpijkamo: A saját sorozat mégsem olyan lenne, mint a House, lásd Joey-t a Jóbarátokból. Nem rossz, nem rossz, de mégsem volt az igazi.
  Bennünk van a hajlam, hogy a gyászt perverz magamutogatássá változtassuk. Az eddig megtűrt keresztek és síremlékek egyre nagyobbá válnak. Vélemények az azonos című írásunkról...
mme piros 2010.04.21 13:19:21
A képen látható rajtkő (bocs, kegyhely) az M2 mellett igenis veszélyes. Nem véletlenül csak azon a pár tíz méteres szakaszon van ott szalagkorlát, sajnos ezt a rokon elfelejtették. A balesetet egy rokonom sajnos közvetlen közelről látta, a motoros előtte haladt éppen, amikor megtörtént a tragédia. A motoros szabálytalankodott, és "természetesen" nem 90-nal ment, hanem sokkal, sokkal gyorsabban. Ahová a betonkockát letették, vágta ketté szó szerint az áldozatot a korlát.
Ez szomorú ugyan, de a darwini kontraszelekció áldozatainak tényleg nem szabadna így emléket állítani.
Az arra haladó autósokat igenis zavarja, nagyon sokan, akik először látták ezt az oda nem illő műtárgyat, lelassítottak.
Ha már ennyit áldoztak a halottuk emlékének, inkább tettek volna közzé egy motoros magazinban felhívást, hogy " a fiunk 200-zal ment és kettévágta a korlát, te ne szabálytalankodj!" - ennek több értelmét látnám.

Jó pár évvel ezelőtt utasként részem volt egy balesetben a régi rádi kanyarban. Elég sok autó kisodródott ott, többen meg is haltak. Az egyik hozzátartozó baromi nagy emlékművet állíttatott, éppen a kanyar külső ívére, ahová a balesetes autók repültek ki. A mi kocsink x átfordulás után a tetején landolt, az emlékmű elé, gondolom annak részeként a földbe beásott acélgerendák (mintha vasúti sínek lettek volna, máig nem értem mi keresnivalójuk volt ott??) a sofőr és a köztem lévő szűk helyre érkeztek be az utastérbe. A szó legszorosabb értelmében egy hajszálon múlott, hogy nem nyársalt fel minket.
Ha mi is ott haltunk volna meg, talán az áldozat családjának kisebb lett volna a gyásza? Nem hiszem...
Subba LOL: Norc 2010.02.11 08:45:00
Nem csak a Google Street View, hanem a norc.hu is szolgál érdekes látnivalóval: szemfüles kommentelőink találták ezt a ribizlist Pest határában. Itt körül is lehet nézni.…..
mme piros 2010.02.27 10:31:46
@Nyelvész Józsi: Ez egy igen régi "szakkifejezés", legalább 10-11 éve már, hogy a fórumozók elkezdték használni.
Ha esetleg érdekelne téged a további szleng (BN, iroda, fakanál, NF, stb.) ebben a témában, nézz be a szex szótárunkba :)
www.piroslampa.net/piros.php?lang=hu&pg=news&cat=2&action=show
From: atbasztatok@imail.hu Date: 2010/02/20 Subject: Driatlon kibaszás! To: info@drivitchallenge.hu   Elmentek ti apátok túrós, büdös, kecskebaszó faszára, retardáltan vigyorgó faszkalapok, a stopperórátokkal meg a sípotokkal együtt!     From: Drivit Driatlon…..
mme piros 2010.02.24 13:19:44
"A kurva anyádat" - ordítja rendszeresen a hiperaktív gyermekét fegyelmező önkritikus lakó, szórakoztatva ezzel a szolnoki panel többi családját az antenna nélkül fogható Vasbeton FM hullámhosszán. Békásmegyeren a sikítva üvöltözés megy, szerencsére a felettünk…..
Mivel a közgázon 3 héten belül ma harmadszor is bombariadó volt, ezért még van időm reggel egy posztra, lássuk mit találtam:Újabb kép került ki a külföldi divatblogokra Mihalik Enikőről. A kérdés csak az, hogy ez egy Vogue-nak készült kép, amely nem került be a lapszámba,…..
Testvérem egy téglagyárban dolgozik.A mai időkben nehéz munkát találni így ő is munkatársai , akik azon a veszélyes helyen dolgoznak minden feladatot kénytelenek elvállalni. A munkakörülmé­nyekre sajnos igaz az , hogy nincs igazi védelme az ott dolgozó munkásoknak.   Pl.…..
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..
mme piros 2010.02.23 09:15:47
Békéscsabán járva, ebbe a szórólapba ütközök bele minduntalan, amiből egyet elhoztam, és lefotóztam nektek:) A szórólapot végigolvasva az ember fantáziája önkéntelenül is beindul :P Üdv: KWP Drága KWP, el sem merem képzelni, mifelé indult be a fantáziája. A szórólap a…..
mme piros 2010.02.23 07:06:29
A Homár is találkozott már a jelenséggel, amikor egy A4-es lapon kell ismételgetni az aláírást a bankban, amíg nem hasonlít eléggé a 10 éve szkennelt verzióra. Laci a Citibanknál került 22-es csapdába, minthogy régi hitelkártyafotója miatt azt nem biztos, hogy mindenhol…..
mme piros 2010.02.22 15:46:59
@reunalla:
Mi ez a foglalkozás? :)
mme piros 2010.02.22 15:51:08
@hagyma: Az újságkihordás is egy ősi foglalkozás. Jó kis diákmunka.