Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varnorbert

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába az elmúlt évek több milliárdos beruházásai, a magyarországi nyomdaipar nagyon nehéz időszak elé néz. A szakma kiszolgáltatott a külföldi beszállítóknak, a kíméletlen árversenyt pedig még a nagy nyomdák sem tudják komoly veszteségek nélkül átvészelni. A lízing- és…..
 A Barnes & Noble elektronikus könyvesboltot nyit. Az egyre erősödő versenyben azonban új stratégiával állnak elő. A cégnek nem lesz saját e-könyv olvasója, inkább arra törekednek, hogy a könyveik minél több eszközön elérhetők legyenek.Kezdetben mintegy 700 ezer…..
A francia kulturális miniszter január 12-én bejelentette, hogy a digitális kor kihívásaihoz igazodva egy olyan könyves internetes adatbázist kívánnak létrehozni, amely méltó gall versenytársa lehet a Google Books-nak.Frederic Mitterrand nem zárta ki a Google-lal való…..
Nagyobb hírportálok már napokkal ezelőtt beszámoltak, hogy az Amazon több e-bookot adott el, mint papíralapú könyvet. A szombaton nyilvánosságra hozott adatok ezt igazolták is."Köszönettel tartozunk az ügyfeleinknek, mivel a Kindle-t a vállalat történetének legnépszerűbb…..
nyomdaipar A természet segítsége 2010.02.22 16:27:00
 A papír iránt fokozódó igény és az ehhez szükséges megfelelõ mennyiségû rongy hiánya más nyersanyagok keresésére késztette a tudósokat. Réaumur francia fizikus és zoológus (1683-1757) a természettudományi kutatásai közben figyelt fel a darazsak életére, ezen…..
Az európai papírkészítés kezdetén (1282) már alkalmaztak vízjelet. Kialakulásához a fémhuzalos merítőszita használata vezetett. Valószínűleg a szitára került idegen anyag, vagy a szita kötőhuzaláról elszabadult szabálytalanul elhelyezkedõ huzatrésznek a papírban megjelenõ…..
 A papír növényi rostok felhasználásával készül. A növényi rostok legnagyobb része hajszálnál vékonyabb csövecskékbõl áll, s ezek nedvszívó tulajdonságúak. Amennyiben ezeket a rostokat természetes állapotukban használják fel, úgy erõsen szívó itatós papírt…..
A papírkészítés rendkívül gyors elterjedését a nyomdászat technikai fejlődése indította el. Bár Kínában Pi Seng kovács már a XI. században feltalálta a mozgatható betűkből összerakott szöveg nyomtatását (míg addig csak kőbe, vagy fába vésett képeket, szöveget…..
 Az ember mindig szükségét érezte, hogy a gondolatait, vágyait átadhassa, megõrizhesse: A technikai fejlõdéstõl függõen, a különbözõ korokban ennek mások és mások voltak a lehetõségei. Az õsember a nagy vadászatok emlékeit, vagy az eljövendõ vadászatokra vonatkozó…..
nyomdaipar Papír 2010.02.22 13:12:00
  A kilencvenes években örvendeztünk, hogy az egyre jobban terjed a számítástechnika, az Internet, az e-mailek, hiszen így egyre kevesebb papírt fogunk használni az irodákban. Ehelyett évről évre növekszik a felhasznált papír mennyisége. Az ósdi stencil gépeket…..
A világ leghíresebb fénymásoló cége új technológiával jelentkezik: a nyomtatott szöveg néhány óra után eltűnik a papírról, így nyolcvan százalékkal csökkenhet az irodai hulladék - adta hírül a Hulladék Munkaszövetség KukaBúvár kiadványában. A Xerox…..
nyomdaipar A kétezer éves papír 2010.02.22 12:07:00
A "papír" leghétköznapibb szavaink egyike. Újság, autóbuszjegy, zsebkendő, levél, zacskó, doboz, törülköző, könyv és még ki tudja hányféle formában kerül naponta a kezünkbe.A papírnak kezdettől fogva a gondolatok rögzítésére szolgáló írás hordozása volt a…..
Előre szólok, ennek a bejegyzésnek csak áttételesen lesz köze a politikai elemzéshez. Akit tehát csak az érdekel, véletlenül se olvasson tovább, hiszen nincs rosszabb, mint a csalódott olvasó.Vallomással kezdem: a televíziós szereplések közül a választási műsorokat szeretem a…..
varnorbert 2010.02.21 18:03:27
@török gábor:
na jó, de egy politikusnak nem személyeket kell megszólítania, hanem választói csoportokat. tehát ezt reakció, reakció, reakció.

azt gondolná az ember naivan, hogy ez úgy működik, mint bármilyen üzlet.

adott egy csapat, valamekkora költségvetés, vannak feladatok, és akkor készül egy ütemterv. és akkor nyitnak egy microsoft project fájlt.

en.wikipedia.org/wiki/File:Msproj2003.PNG

és akkor a párt elkövetkező két hétben a munkaügyről fog beszélni. lehet persze egymásre csúsztatni kampányokat, hiszen a témák nyilván összefüggnek.

lebontják ezeket a témákat. és akkor minden napra egy mese. és akkor a show mindig azzal indul, hogy bokros lajos pm jelölt bemutatja a munkaügyi miniszer jelöltjét.

nyilván a kevéssé érdekes témáktól érdemes indulni, és menni a lényegesek felé. a külpolitikától el kell jutni a szociális ügyekig, vagy az igazságügyig (elszámoltatás). gondolom én ezt naivan.

és a választó azt venné észre. hogy ezek egy folyamatosan változó mesedíszlet előtt előadják, hogy mit is akarnak. nem egymással vitatkoznak, hanem kiállnak, és azt mondják, amit gondolnak.

és az utolsó héten áll ki a miniszterelnök jelölt, és akkor mondja el azt a beszédet, amin áll vagy bukik a választás. erre a beszédre van kihegyezve a kampány. van egy szó, vagy egy szlogen, ami a kampányon végigvonul, és van egy arc, aki minden egyes sajtótájékoztató kezdetén megjelent. és akkor ez a figura felmegy a színpadra, és standig ovation mellett elmondja az amerikai típusú beszédét. wov. és ez a legfőbb attrakció.

de nem ez van, hanem mindenféle kommunikációs csapdákat állítanak vonának, meg mesterházynak. szerintem ez hülyeség. a jobbik, és az mszp szavazó ettől nem tér ki a hitéből. számomra teljesen előkészítetlen volt az orbán, a bokros, és a mesterházy beszéd is. miért akkor, miért ott, és miért azt mondták. úgy tűnt, hogy mindez teljesen esetleges. nekem úgy tűnik, hogy itt taktikázás folyik politizálás helyett.
Lehet ablakos, vagy ablak nélküli; zárás módjai: enyvezett, szilikonos, öntapadós.    Típus (megnevezés) Méret (mm) LC/6…..
nyomdaipar Nyomómű 2010.02.20 14:33:00
A nyomóművekre általánosan igaz, hogy tartalmaznia kell egy nyomóformát, és egy ellennyomó felületet. E kettő között jön létre a nyomtatás, ha valamelyik hiányzik, nem lehet nyomtatásról beszélni. Hozzátartozik még egy festékezőmű, illetve eljárástól, és…..
nyomdaipar Nyomtatási eljárás 2010.02.20 14:12:00
Nyomtatási eljárásnak a nyomógépek és nyomtatók nyomási módjait nevezzük. Ezeket a nyomdászatban általában az általa használt nyomóformáról különböztetjük meg, a rajtuk lévő nyomó, és nem nyomó elemek egymáshoz viszonyított helyzetéről, és anyaguk szerint, kivéve a…..
nyomdaipar 17000 ív/óra 2010.02.19 17:24:00
nyomdaipar ISO/DIN-papírméretek 2010.02.18 14:07:00
  A B C 0 841 × 1189 1000 × 1414 917 × 1297 1 594 × 841 707 × 1000 648 × 917 2 420 × 594 500 × 707 458 × 648 3 297 × 420 353 × 500 324 × 458 4 210 × 297 250 × 353 229 × 324 5 148 × 210…..
nyomdaipar Újságnyomtatás 2010.02.18 13:54:00
Szükségessé vált egy olyan technika, mellyel a szöveget több száz, vagy ezer példányban, rövid idő alatt, olcsóbban lehetett előállítani. Ezt oldotta meg 1440 táján Gutenberg János (1394-1468), a nyomdászat zseniális feltalálója. A fatáblákat egyes belűkre fűrészelte…..
Az úgynevezett pecsételő henger alkalmazása tekinthető az első sokszorosítási kísérletnek. Ezek a pecsételő hengerek különböző anyagokból készültek: nemesfémből, kőből, elefántcsontból, fából stb. A kínaiak kísérletei közelítették meg leginkább a nyomdászat…..