Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malysz ádám

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly megjártuk Görögországban a Kükládok szigetcsoportot, de egy pár napos nyár eleji kiruccanást akár a poszt elolvasása után is össze lehet ütni. Számításaink szerint két főre (költőpénz nélkül) 200 ezer forintból kijön egy július eleji négynapos kirándulás, ha merészek vagyunk, és olyan…..
malysz ádám 2020.04.18 13:13:46
@zseketto: Azért jó ez a járvány mert az ember ráér olvasgatni, többek között ilyen hülyeségeket is mint amit írtál :-)
Egy görög salátát eszel 7-8€-ért ebédre mondjuk és ez csak egy saláta volt, még nem ittál hozzá egy vizet, nemhogy sört/bort/kólát, még nem reggeliztél, nem vacsoráztál. Ha te étteremben akarsz enni háromszor egy nap görög szigeteken az nagyon nem 20€ lesz, ha tourist trap étterem ha nem, sajnos.
Ciprust meg hagyjuk mert az egy jellegtelen hely tényleg Sifnoshoz képest, ezzel együtt semmi baj vele, az ember ott is jól elvan.
Vajon milyennek tűnnek az amerikaiak Amerikában külföldi szemmel, egész pontosan magyar szemmel? Milyennek látjuk a gyakori mosolygást, az öltözködésüket, a puritánságukat és még sorolhatnám? Kicsit görbe tükör ez, amivel persze lehet vitatkozni.  Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz…..
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
malysz ádám 2019.03.26 15:25:18
@Josagos: 9 €-ért sajnos nem ebédelsz manapság három fogásos kaját, főleg nem európai nagyvárosokban és főleg nem jó étteremben. Persze Indiában vagy éppen Thaiföldön igen.
Nem azt mondom, hogy nincsenek jó opciók 9-10€-ért kajára mert vannak, hogyne lennének, még akár Londonban is ami amúgy drága.
Csak az nem háromfogásos kaja lesz étteremben hanem mondjuk egy English breakfast vagy éppen egy pie körettel, fish and chips stb. egy pubban.
Jövő héten jelenti be nagy debreceni bővítését a Wizz Air. Sajtótájékoztatóra szóló meghívóból nem illik cikket írni, de nem mindenki gondolja így, a Délhírnél például most is annyira örültek, hogy nagy bejelentést ígérnek debreceni nagy emberek jelenlétében, hogy helyből világgá kürtölték: jön a…..
malysz ádám 2018.05.11 10:22:33
@dieter: Doncaster az elég tutinak néz ki, csomó román és magyar dolgozik abban a régióban akik most Londonból kénytelen továbbmenni több száz km-t még kocsival, busszal, vonattal.
Dortmundot nemtom, Eindhovennel kiüthetik egymást.
A két nyaralójárat az jó lehet elvileg.
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
malysz ádám 2018.04.29 01:06:18
@vanek ur: Az nem egészen igaz, hogy ha nem veszel ülést akkor mindig a középsőt adja a rendszer. Többnyire így van, de nem egyszer előfordul, hogy simán ad ablak vagy folyosó mellé is.
Ami az új rendszert illeti, a gyerek elválasztása az nagyon nem tetszik nekem sem, de ezt leszámítva már bőven várható volt hogy a Wizz is megy majd a Ryan után.
Ha neked extra bevételed van ebből és nem is kicsi akkor nehogy már nekem ne legyen, kb. ezt gondolhatták leegyszerűsítve.
Mert azért nem kis plusz pénzt hoz ez a konyhára, Nem tűnik annyira soknak az az 1600 vagy éppen 1900 Ft, de mivel fapados repülésről van szó, azt nézzük meg százalékban mekkora plusz profit ez a Wizznek ilyen 3 -10e Ft-os jegyek esetén, márpedig igen gyakoriak az ilyen jegyárak ( most vegyük ki a nyaralójáratokat mert azok durván drágák ).
Nem kevés plusz bevétel ez, leszögezhetjük.
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
malysz ádám 2017.10.05 22:07:57
@BAGARO: Azért DEB-nél vannak lényegesen kellemetlenebb repterek is. A szeku legendásan bunkó ez igaz, bár mostanában némi enyhülést vélek felfedezni, a mosdók állapota pocsék.
Ezt a két dolgot leszámítva nagy baj nincs vele. Azok az általános problémák amelyek felmerültek itt legtöbb reptérrel kapcsolatban mint negatívum DEB-en nem jellemzőek.
Nem drága kijutni, sőt, szinte "jelképes" 500 Ft-ért visz ki a busz, igaz egy szimpla helyi járat, de a BUD-ról bejövő 200E-vel ellentétben amin fürtökben lógnak az emberek ezen le tudsz ülni mert jellemzően alig van rajta pár utas. Többször volt hogy vagy egyedül vagy másod-, harmadmagammal ültem rajta, főleg ha reggeli géphez jössz ki vele. És 10-15 perc alatt ott van ha a vasútállomásnál szállsz fel.
Nekem az is kellemes, hogy bemégy a terminálba és minden kb. 2-300 m sugarú körben van, chek-in pult, wc, szeku, büfé, tranzit, meg maga a gép is amire felszállsz :-)
Az egyszerűsége ami talán sokak számára a hátránya az ugyanakkor az előnye is DEB-nek.
A Szingapúri botanikus kert a világ egyetlen olyan trópusi kertje, amely elnyerte a világörökségi rangot, és ez egyben a dél-kelet-ázsiai városállam egyetlen világörökségi helyszíne. A botanikus kert a nyolcvankét hektáros mérete és a benne élő növények változatossága miatt is lenyűgöző…..
Elképesztő, hogy mennyire végletesen áraz a Wizz Air: sokáig iszonyat drágán próbálja rásózni a jegyeket a lúzerekre, hogy aztán az indulási dátumhoz közeledve majdnem nulláig vigye le az árat, hogy megtöltse a gépeket. Last minute rendszer újratöltve és kimaxolva. Írtunk már párszor arról, hogy…..
malysz ádám 2017.04.27 14:34:14
@ComLo: képet kéreünk róla, mármint a barátnőről :D
Egy régi cimborámmal balkáni hétvégére indultunk, amelyre a Wizzair 5 új balkáni járata adta az apropót. Praktikus infókat igyekszem összegyűjteni azoknak, akik menni terveznek, személyes élményekkel és benyomásokkal fűszerezve. Pristinába és Szkopjéba tett hétvégi kiruccanás képes beszámoló…..
malysz ádám 2017.04.12 11:24:12
A sok bukás után nagyon keresett egy új útvonalat a Wizz Debrecenből, igencsak meglepődtünk, hogy Tel-Avivra esett a választása. A Ryanair közben a román határ túloldalán mocorog erősen, az új és még olcsó Nagyvárad-Girona járat magyar nyaralóknak is jó lehetőség egyesen a Costa Bravára. Volt egy…..
malysz ádám 2017.02.24 23:49:44
@_e30st_: Ez teljesen nonszensz lenne jelenleg innen Magyarországról. A nyugat - európai marokkói járatokon 80%-ban vendégmunkások mennek haza a családhoz, illetve a család jön hozzájuk Európába ( de utóbbi sokkal ritkább ). A maradék akik Marokkóba utaznak, de hozzáteszem a franciák és belgák körében nagyon népszerű turisztikai célpont Marokkó. Onnan tudom, hogy így van mert többször voltam ott és utaztam ezeken a járatokon:-)
Na most nálunk se marokkói vendégmunkások nincsenek, se nem különösebben népszerű célpont. Nem sok magyart találsz aki oda készül nyaralni.
Mostanában több alkalommal is megénekeltük, hogy amit az MLSZ labdarúgásunk előmozdítása érdekében próbál tenni, az tolerálhatatlan. Legutóbb éppen egy hete. Dilettáns, oda nem illő emberek igyekeznek megfelelő mederbe terelni a dolgokat, de sajnos kevés sikerrel. Ugyan a…..
Kedves olvasóink! Eldugult a postaládánk, lefagyott a szerverünk annyian követelték, hogy legyen Betta tippelés a foci vb-re is. Beadjuk a derekunkat, tudjuk végre meg ki a tippelő király a nemzetközi fociban is! Mivel a focivb sokkal pörgősebb esemény mint egy magyar bajnoki…..
Fapadossal okosan Izlandi 8 nap 2011.08.23 17:03:00
Ovarzoli küldött egy képekkel és videóval illusztrált beszámolót az izlandi útjáról. Még 2010 nyarán jött az ötlet, hogy az idei nyáron Izlandra menjünk. Jó magam már 2009-ben jártam ebben a csodálatos országban, de csak 4 napot voltam. Most egy 8 napos körutazásról volt…..
 Elore elnezest kerek az ekezet nelkuli irasert, majd ha otthon leszek, atirom.Az elozmenyek:hosszas marokkoi tarozkodasra rendezkedtunk be itt; Marokkoban, illetve hogy pontos legyek; a nyarat akarjuk itt tolteni. Miutan alberletet meg nem talaltunk; abban a panzioban lakunk; ahol a ferjem…..
Stockholm annyira belopta magát a szívembe legutóbbi látogatásomkor, hogy kijelentettem: ide mindenkinek el kell menni. Már volt említve párszor a blogon, most egy kicsit többet is írok róla egy útmutatót. Nekiültem, és részletessége miatt megint hosszú lett, így 3 részben…..
Balázs jó régen küldött egy beszámolót, amit mostanra sikeresen meg is találtam. Íme:Mivel még nem repültem Európában fapadossal, csak rendes légitársaságokkal, így kíváncsi voltam, hogy itt milyen a szolgáltatás (A Közel Keleten volt szerencsém Air Arabiához és Jazeera…..
Zsoltissimus alapos munkával készített egy áttekintést a bankkártyás tudnivalókról. Köszönjük a kiegészítéseket és a táblázatot.Régebben volt itt egy cikk arról, hogy melyik lókoszt légitársaságnál mely bankkártyákkal lehet megspórolni a fizetési költségnek, vagy…..
A karácsonyfa szerepe Thaiföldön alapvetően dekorációs háttér fotózásokhoz. Legalábbis a kisebb-nagyobb plazákban ezt látni decemberben, ahol a thaiok nagy előszeretettel fényképezik egymást a karácsonyfák előtt. A jelenség epicentruma természetesen Bangkokban van, a…..
Hát ha onnan nézzük akkor cirka 36 óra alatt meg is érkeztem Kuala Lumpurba helyi idő szerint 17 órakkor. Kuala Lumpur jó hely, olcsó, szép és baromi tiszta. A reptérről LCCT-ről a bejutás 8MYR-ről indul és körülbelül egy óra hossza, mivel 70 km-re van a várostól, ennél…..
malysz ádám 2010.11.11 14:35:14
@AzUtazó: Nem én írtam be, mert én csak a Monkey Beach-ig mentem el és aztán ottfelejtettem magam elég sokáig, fürdőzés, majomles+dumálás a helyi erőkkel, szóval kezdett esteledni a végén és vissza kellett indulnom a park bejáratához onnan meg Georgetownba. De tök érdekes volt olvasni hogy te is végigjártad, pontosabban te velem ellentétben VÉGIGjártad ezt az ösvényt:-) Nekem is az volt a vélményem róla mint neked amúgy: szép, érdekes, ránézésre laza, de mire elérsz a Monkey Beachre már szarrá izzadod a polódat és rájössz hogy nem laza:-)
A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint…..
malysz ádám 2010.11.08 15:37:47
@phaszfej: a nicked az zseniális:-) és illik is ahoz amit írtál
malysz ádám 2010.11.08 15:53:55
@phaszfej: mégis csak meg kellene ismerkednünk. jó a humorod:-)
le is vetítettem ezt most magamnak ha így működne tényleg, pilótánál jegyvétel stb. nem is rossz.
szerintem ami még sokat segít a dolgon, az az ingben gatyában utazás. én már láttam ilyen embert igaz csak egyet repüléseim során:-) se kézipoggyász, se feladott poggyász. így senki nem tud basztatni, meg nincs kérdés a biztonságiak részéről sem:-)