Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MaciWorks

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felröppen a hírt, miszerint 1 euróért (300 forintért) venné meg a Széchenyi Bank a magyar Raiffeisent. Hogy az ár reális vagy sem, azt nem tudhatjuk. Közel 30% a nem fizető hitelek aránya, amit nagyon magas. A bank egy ideje már veszteséges. Ezt majd megítélik a…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
MaciWorks 2011.10.12 13:48:16
Jó a cikk. Sajnos tényleg itt tartunk. Hogy ki is a hülye? Jó kérdés. Mert hülye a legtöbb vásárló, hülye a magyar ember de a nepperek nagy többsége ezt csak fokozza, kiszolgálva az idióta vásárlói igényeket.
Én épp a napokban adtam el a kocsimat. Jó állapotú, vezetett szervizkönyves, ellenőrizhető múltú hazai autó, 2004 dec gyártású, én a második tulaj voltam. Az autón minden működött aminek kell, de bevallottan épp szerviz előtt állt 119000 kilométerrel. Ennek megfelelően elég nyomott áron hirdettem meg eleve. Persze így is kaptam hideget-meleget egyaránt.
A legtöbb vásárló a szervizt megpróbálta leverni az eleve nyomott árból, majd ha nem engedtem, jött az anyázás meg minden.
Mondhat akárki akármit, a legkriminálisabbak persze a fővárosi érdeklődők voltak. Akik már az esetleges karcok hallatán üvöltve csapkodták le a telefont. Folytatva a kilométerre tett megjegyzésekkel, miszerint a piacon az ilyen korú autók 70-80e-et futottak csak, úgyhogy az enyém tutira szét van hajtva.
Érdekes módon egy vidéki vásárló örömmel vitte el az autót egy kis alku után. Csak ki kellett várni.

De folytathatnám a sort az idióta kereskedőkkel is. Olcsó, öreg, de működőképes kocsit kerestem, nem csodát, tehát így is álltam hozzá a dologhoz. De sajnos sürgősen kellett valami ütni-vágni való kocsi. Telefonon érdeklődtem először: x autó, ilyen-olyan extrák kiírva.
Én: működnek-e a kiírt dolgok?
- Hát a klíma nem.
- Akkor miért van kiírva?
- Hát mert mire elviszi a kocsit, működni fog, ahogy a műszakit is megcsinálták.
- ??? Nincs műszaki sem a kocsin? Mégis, ezek mennyi időt vesznek igénybe?
- Nem tudom. De majd kész lesz.
- Mégis, kb. hány nap?
- Passz. De majd valamikor meglesz.
- Vezérlés, óraállás, műszaki állapot, bármit megtudhatok-e a kocsiról?
- Nem! Ha tudnám se mondanám meg.
- ??????

Most őszintén, az ilyen kereskedő hogy él meg? Ezek után ki vesz nála autót?

És ez sajnos nem kirívó egyedi eset, tele az ország ilyen szintű nepperekkel...
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
MaciWorks 2011.02.22 13:37:19
@nagymagyarmagyar: "nekem 3 van de 4 nyelven beszélek és többet adóztam mint amennyit te valaha is keresni fogsz az életedben. Én az ilyen alja munkákat, mint pl eladó, vagy gyári munkás, szemetes, postás stb mélyen lenézem. Hányinger tölt el ha meglátok, egy ilyen lusta taplót valahol. Ezek akik egész életükben kerülték a tanulást most sírnak amiért 80-100ezret keresnek. Szerintem ez bőven sok azért a társadalomnak semmiféle hasznot nem hozó "munkáért" amit ők végeznek. Én az adómból rengeteg ilyen ingyenélőt eltartok, elvárom hogy ha már én tartom el őket ne óbégassanak annyit. Éveken keresztül kerestem havi 800 ezret, most másfél milliót kapok kézhez az egykulcsos adónak köszönhetően. De az ingyenélőkkel szemben én tanultam is szorgalmasan, a szülőktől kaptam lakást meg autót, ennél több segítséget nem kaptam, úgyhogy mindenkinek ott a lehetőség, csak van aki lusta és azt hiszi hogy egy gyárban ellóghatja az életét. Szívem szerint adnék nekik havi 30ezret és akkor nem lenne ennyi idejük siránkozni. Egyébként meg tessék gyerekeket vállalni mindenkinek ott a lehetőség. "

Légy csak nagyon büszke arra, hogy a segged alá toltak egy lakást, meg autót, meg taníttattak. én tipikusan az ilyenre tudok köpni. Tudod, ha nem lenne az az eladó, meg a munkás, meg a szemetes, kitörölhetnéd a diplomáiddal a fényes valagad. Megdöglenél, ugyanúgy mint a többi nagyarcú élősködő.
Ugye el se tudsz képzelni olyat, hogy ahhoz, hogy van olyan, aki esetleg 14-16 éves korától fogva melózik, s nem tud továbbtanulni, még ha akar se. Gratulálok. Látod, pont az ilyen élősködőktől kellene megszabadítani az országot, nem azokat kell lesajnálni, akik lehetővé teszik, hogy te így élj.
MaciWorks 2011.02.22 13:47:02
@nagymagyarmagyar: "Nem értem én ezt, mindenkinek ott a lehetősége hogy pl közgazdász legyen. Mindenki kereshetne jól és mégis vannak akik alja munkákat végeznek minimálbérért és sírnak."

Ó igen. Aztán ha mindenki közgazdász (megint csak ne felejtsd el, hogy tanulni nem kevés pénz...), akkor majd mit eszel, ki gyártja a ruháidat, honnan lesz meleged, honnan lesz áram stb.
Most őszintén: te komolyan is gondolod amit írsz?
MaciWorks 2011.02.22 13:48:18
@Friedman: igazad lehet, hagyom inkább...
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
MaciWorks 2011.01.19 18:16:21
@Kimérős szaloncukor (Lédig):
a nyomorék frusztrált budapestiek sírnak állandóan, mert eszükbe nem jut, hogy a vidék tartja el őket is. Szépen körbe kéne keríteni az egész vízfejet és se ki se be. megnézném, meddig húznák.
Neked is mondom: évekig éltem ott, messze olcsóbban ki lehet jönni mint vidéken, csak körül kell nézni.