Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adójogász-

9 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába lehet már naponta fizetni a feltöltőkártyás mobilnetért, Nikolettnek ez sem jó. Minthogy szerinte a 690 forintos napijegyet csak 2000 forinttal lehet minimum feltölteni. Pedig nem. Úgy gondolom, hogy a Vodafeone-tól laptopomhoz vásárolt mobilinternet (netjegy) és…..
adójogász- 2013.01.15 17:56:14
@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: De a feltöltőkártyákat teljes egészében le tudod beszélni, nem azt mondják, hogy 1500 Ft-ért beszélhetsz 3 napig a többi pénzed meg lóg a levegőben. itt 690 Ft-ért árulnak valamit, amit nem lehet ennyiért megvásárolni... Ez egy kissé más, mint a példák, amelyeket erre hoztál...
adójogász- 2013.01.15 18:02:16
@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Ez teljesen így van, de ne áruljanak már valamit X összegért, ha annyiért nem kapjuk meg
adójogász- 2013.01.15 21:36:59
@Mrs.Columbo: Ezzel én is egyetértek. Szeretne 1 napra 1 napijegyet 690 Ft- ért, ahogy hirdetik, mert épp szüksége van rá. De nem kapja meg csak 2000- ért...
  Mit is jelent a vagyonosodási vizsgálat? Hogyan választanak ki vagyonellenőrzésre? Miképpen zajlik a vizsgálat? Hogyan kerüljem el a szankciókat? www.drszeiler.hu Pár szó a vagyonosodási vizsgálatról Amennyiben a  vagyonosodási vizsgálat fogalmára lennénk…..
www.drszeiler.hu   Az végrehajtása alapvetően azt feltételezni, hogy az adós részéről nem történt önkéntes teljesítés. Az adójogban ingatlan-végrehajtásának akkor van helye, ha az adótartozás az 500 ezer forintot meghaladja, illetve ennél kisebb összeg esetén, ha…..
  www.drszeiler.hu  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeresen közzéteszi a folyó adóvégrehajtás alatt álló cégek névsorát. A legutóbbi kimutatás szerint jelenleg közel 120 ezer cég ellen folytat végrehajtási eljárást az állami adóhatóság. A statisztikai adatokat…..
 Mik azok a vámterhek? Mikor kell megfizetnem?A vámköteles árukra kiszabott vámterhek mértékét az áruérték alapján számítják ki. A vámterhek mértékének kiszámításához a vámköteles árukat osztályokba, csoportokba sorolják a nemzetközi Harmonized System alapján,…..
A reprezentáció és az üzleti ajándék, a hivatali, üzleti utazás, az oktatási szolgáltatások, rendezvények és egyes természetbeni juttatásokkal összefüggő ajándék. Mit nevezünk reprezentációs ajándéknak? Az ügyvédi irodánk fizeti az alkalmazottak napi…..
Az APEH, új nevén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adóigazgatási eljárásról és a közigazgatási eljárásól szóló törvénynek megfelelően kell, hogy eljárjon az adóellenőrzések során. Az alábbiakban egyszerűen és közérthetően vázoljuk az adóellenőrzési eljárás…..
A büntetőtörvénykönyv több új fogalommal, a költségvetési csalással, a tb, szociális, vagy más jóléti juttatással való visszaéléssel, továbbá a "befolyás vásárlása" tényállásokkal fog bővülni az Országgyűlés tervezete alapján. 2012. január 1. napjával kívánják…..
Céget átvilágítani sokféleképpen lehet. Likviditási, költséghatékonysági vagy munkaerő gazdálkodás szempontból, esetleg cégfelvásárlás vagy összeolvadás előtt, vagy kizárólag egy esetleges vagy folyamatban lévő adóvizsgálat szempontjából. -…..
Gyakorló jogászként két nagyobb csoportra tudnám osztani a fiktív számlák körét, amelyekkel leggyakrabban cégek ÁFA vizsgálatánál találkozom. - www.drszeiler.hu - 1. Az adóhatóság fiktív számlákat talál, erről a cégvezető tudott, azokat azért tette a könyvelésbe,…..