Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VerHalal

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha micsoda kincsek tudnak éjszaka futni a kereskedelmi tévék műsorán! A Yonggary egy nagyon kemény ZSszörny film, felvonultatva minden klasszikus városrombolós elemet. Yongarry egy baszott nagy gyík, akinek Godzilla maximum térdkalácsa közepéig ér fel és már 200 millió (WTF?!)…..
VerHalal 2009.07.20 22:06:52
Életem első igazi szörnyfilmje :D Akkor szerettem bele a műfajba. Kb. három-négy éve lehetett, akkoriban nagy verseny volt a TV2 és az RTL Klub között ilyen filmek terén. Emlékszem, akkor futott még a Chupacabra - Potyautas a halál (Elfognak valami vérivó szörnyet, és egy utasszállító hajón akarják becsempészni az USA-ba, de a melósok kinyitják a ládát, innentől gondolom egyértelmű :D, de a legjobb rész az volt benne, amikor a tengerészgyalogosok M4-gyel lőttek rá, de a lövedékek csak lepattogtag, de a kapitány 30 kilós szőke lánya széjjelkaratéjozta a szörnyet), és valami Bestia című alkotás (Valami Indiana Jones utóérzés felfedező beteázott a bennszülöttekkel, aztán valami rohadt nagy monszterré változott, ami megette az emberek hipothalamus-át, mert abban van a növekedési hormon, és a végére elefánt méretű genyó lett. Persze a múzeumban, ahol "munkába állt" épp akkor nyitottak meg egy fontos kiállítást, ezért nem lehetett bezárni még a széttrancsírozott hullák miatt sem)

Amúgy a Yonggaryből nekem még emlékezetes volt a titkos állományokat floppyn cserélgető tudósok rész is :D

És persze a helikopteres-rocketeeres rész is igen komolyra sikerült:
- Főnök, én ezt nem tudom végigcsinálni.
- De akkor ki fogja kezelni a lézergattling-et?
Drámaian hátrajön a másodpilóta:
- Én kaptam rá kiképzést!
Lézergattling átdobásra kerül, mintha ránézésre sem lenne legalább 20 kiló, rezzenéstelen arccal és testtel elkapja.

Amúgy a tatut Cykernek hívják, és nagyon állat, minden leszakadt testrésze (még a feje is) helyére három csáp nőtt, ami rázta Yonggary-t. Mondjuk a lángcsóva nem tudom, hogy hogy szaggat le testrészeket... Lehet, hogy torokágyúja volt, a láng meg csak a torkolattűz.

Múltkor állítólag felbukkant 999 Ft-os DVD-ként egy MOL-kúton, de nekem már nem sikerült beszereznem :( De én mintha a Yonggary - Támad a hüllő címre emlékeznék.
Ő is régóta poszt várományos itt a blogon, és ő is az a kivételes eset -mint például Bruce Campbell - aki annak ellenére, hogy jó helye van itt nagy arc és szeretjük. Pedig Pinokkió nozija az övéhez képest bolhapöcs. Az egész csávó olyan mint egy kikeresztelkedett rabbi és egy…..
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
VerHalal 2009.05.04 17:59:17
A jelenleg dúló gazdasági válság bizony igen kellemetlenül érinti kis hazánkat is, hiszen egyre durvább visszaesést jósolnak nekünk, és mostanra már kvázi leprás nemzet lettünk Európában. De nem csak a pannon puma fordult fel, más, komolyabb nemzetgazdaságok is gyengélkednek,…..
VerHalal 2009.03.08 17:02:09
@postabelyeg:
Gondolom arról a hadianyagról van szó, amit az amerikaiaktól kaptunk talán az Afganisztáni misszióra. Amúgy M4A1-esekből is esett le nekünk pár db. Mostanában lett rendszeresítve is.
A Honvédelmi Minisztériumban a válság ellenére sem hagy alább a lázas munka: Gépkarabély Modernizációs Program :   A Gépkarabély Modernizációs Programot 2008-2014. között tervezi végrehajtani. A fejlesztés célja a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély…..
VerHalal 2009.03.07 21:53:05
@min: Persze, hogy javítottak, sőt szakvélemények szerint ez lett a legjobb AK-rendszerű fegyver, csak hát ez nem gyalogsági kézifegyvernek lett tervezve, hanem puskagránátlövésre, a sok pneumatiks rész miatt pedig lényegesen bonyolultabb és költségesebb az előállítása (pláne kis szériában), harctéri körülmények közt megoldhatatlan a javítása.

Amiben jobb volt, az pont ezek a drága/szerelhetetlen alkatrészek miatt volt, amit nem lehet minden fegyverbe belerakni. Ez olyan, mintha Gepárd-féle csőhátrasiklást raknánk egy .22-es sportpuskába. Amúgy az AK-nak még elég tűrhető a visszarúgása.

Már előttem is írták, hogy pl. az USA hadserege is elővette az M-14-eket, és most is használják Irakban és Afganisztánban (tehát háborús körülmények között).

Régi:
en.wikipedia.org/wiki/File:M14_afmil.jpg

Új:
en.wikipedia.org/wiki/File:Army_M14_Sage_Stock.jpg

Végülis ennél is van jobb DMR-fegyver, de egyszerűbb egy szettel a kornak megfelelőre alakítani a régit, és máris fel lehet szerelni rá az M-16/M-4 összes kiegészítőjét (mondjuk ez R.I.S./R.A.S. szereléksínrendszerekkel szinte bármelyik fegyverrel megoldható), nem kell egy teljesen új felépítésű fegyver használatát, szerkezetét, tisztítását megtanítani a katonáknak, egyszerűbb az alkatrész-utánpótlás, mert ugye már régóta gyártásban van, ismerik a hibáit, nincs velük akkora szívás, mint az M-16-tal Vietnamban.

Más ország fegyverének a rendszeresítése ugye problémás az alkatrészutánpótlás miatt, ezért kellene az AK-vonallal kezdenünk valamit, mert arra van licence-ünk, és így elkészíthetjük a cserealkatrészeket, ami mondjuk háború esetén szükséges, és lehet, hogy úgy hozza a helyzet, hogy pont az ellenségtől kellene rendelni.

Amúgy egy elég jól érthető példa erre szerintem:
Van egy Windows XP-d, amit ismersz, beállítottad magadnak jóra, működik, nincs kék halál. Egyszer csak kiderül, hogy van Windows Vista is, meg XP Service Pack 3. Hát én inkább az SP3-t telepítem, mert azt ismerem, az egy javítás egy "jól" bevált rendszerhez, és nem a Vistát rakom fel, ami tele lehet (és van is) hibával. (Plusz a Vista-nak több RAM is kell, hogy menjen a csilli-villi grafikája :D)

Ha meg már nagyon külföldi fegyver kell, akkor legyen Steyer AUG, mert az tényleg jó. De inkább maradjunk egy normális szettnél, amivel még jobb fegyvert lehet csinálni a jó öreg itthoni AK-kból.
VerHalal 2009.03.08 15:10:45
@postabelyeg:
"Tudtommal van egy csap amivel le lehet zárni a gázhengerbe vezető furatot. Ennyi. Minden lőporgáz a csőben marad. A gránátot gyorsítja."

Ez előfordulhat, de nem erről beszéltem, hanem a rugós-pneumatikus tusa (Zala Károly) és előágy (Zala Károly és Egerszegi János) párosításról, ami mondjuk sportlövészeknek kiváló, de harcoló alakulatoknak csak újabb problémaforrás.

Viszont a lengyel oldalon, amit postabelyeg linkelt, a Beryl gépkarabély egész jó, tehát ha valami ehhez hasonlót fejlesztenénk, az minden szempontból megfelelne az én szempontjaimnak. (kivéve a rögzített rövid sorozatot, amit én feleslegesnek tartok, mert több apró alkatrész -> több lehetőség a meghibásodásra) Megvan rajta a .223 Rem-ra alapuló cső/adogatórendszer, a szereléksínek, a behajtható tusa, felszerelési lehetőség elektrooptikai irányzéknak. Szóval ha arra menne el a pénz, hogy ehhez kiépítsük a gyártókapacitást, akkor szerintem megérné.
VerHalal 2009.03.08 16:29:46
@postabelyeg:
A rugós-pneumatikus tusát a kalasnyikov.hu-ról idéztem, ilyen fegyver a kezemben nem volt, a kézikönyvében pedi egy szó sincs a pneumatikáról/hidraulikáról, de szerintem kézifegyver méretben a hidraulikus csillapításnak nincs hely.

.223 Rem:
Én ezeket a kaliberjelzéseket úgy használom, mint az M-16 - AR-15 elnevezéseket, szóval nekem ugyanaz a kettő, mégha nem is teljesen pontos. Ez olyan, mint a 9 mm Luger/Parabellum/etc. Attól még, hogy van belőle +P és +P+ változat is, attól még ugyanaz a 9x19 mm-es lőszer, csak más a lőportöltete, de szerintem ezzel a kis elírással együtt is éertelmezhető a postom lényege.
B-oldal Állati zenék 2009.02.17 13:22:00
A közvélemény és a kritikusok úgy tartják, hogy filmben (vagy reklámban!) állatot szerepeltetni garantált kasszasiker. Legyen az kutya (Beethoven), delfin (Flipper), csimpánz (Charlie), elefánt (Hatalmas aranyos), oroszlán (Elza és kölykei), egyszerű sertés (Babe), vagy egy helyes…..
A címben szereplő furcsa szavak írül íródtak (hehe), és szó szerinti fordításban annyit tesznek: Írország Békeőrsége. Igen, a szerző (nem is annyira) titkos kedvencét, az ír rendőrséget, a szerintem legpolgárbarátabb és legrokonszenvesebb rendfenntartó szervezetet röviden…..
Félrefordítások A jenkéz 2008.11.27 18:00:00
Nem nagyon terveztem különösebb bemutatkozást az elé, hogy mostantól rendszertelen jelleggel én is közzéteszem az évek alatt nálam és szintén szakmabeli apósomnál összegyűlt angol-magyar félrefordításokat. Úgyhogy legyen elég annyi, hogy sziasztok. :)Elsőként az egyik all…..
És akkor ahogy ígértem, igazi vicces dolog fog következni. Jakab egyébként azt mondta, hogy ő nem is érzi annyira durvának a hibákat, ahogy így nézegeti egymás után a videókat, de ez azért szerintem tényleg mókás. Kérem koncentráljanak a tüzérségi ágyú szóra.  …..
VerHalal 2008.11.24 13:21:50
fegyver.org/faq_kaliberek.html

Találtam egy jó cikket ehhez a témához.
Adott egy idióta hvcs szakadt kabrióval, meg egy Gumibot 80 névre hallgató levélíró, aki - mily meglepő - rendőrként funkcionál munkaidejében, meg amikor lekoccolják a motorját. Aztán meg ráver az idióta hvcs-re egy sokkal nagyobb balhét, mint amit az valójában elkövetett. Most…..
VerHalal 2008.07.19 19:03:26
A következőek szigorúan a személyes véleményemet tükrözik, egy kis logikával kiegészítve. Jogot nem tanultam, ezért a kifejezések nem biztos, hogy pontosak, de szerintem lehet érteni.

Szerintem a következő a helyzet:
1. Elég gyanús, hogy kamu a poszt, de ha nem, akkor az alábbiak simán megállnak:
a, Haladási iránnyal szemben behajtani az egyirányú utcába szabálysértés.
b, A rendőr ha ilyet észlel, szolgálatba kell helyezze magát.
c, Ez részben megtörtént, mivel mondta, hogy rendőr, de az igazolványát nem tudta elővenni.
d, Innentől megáll a "hivatalos személy elleni" rész SZERINTEM, mivel ha nem hajt neki, akkor igazolja magát. De ha nem is áll meg, akkor a bíróság majd valószínűleg leminősíti az esetet súlyos testi sértés kísérletévé.
e, Mivel a járőr nem kérdezte a sérülés eredetét, ezért valószínűleg nem is lesz benne a feljelentésben (vagy a sértett rendőr elintézi, hogy ne kerüljön bele)

Összefoglalva:
1, közlekedési szabálysértés az egyirányú utca miatt megáll.
2, Azt, hogy hivatalos személy ellen történt-e, a bíróság megállapítja. (Csodás jogállamunkban valószínűleg nem az lesz, mivel itt a rendőrnek fele annyi joga sincs, mint akármelyik bűnözőnek)
3, Valószínűleg az emberölés kísérlete le lesz minősítve súlyos testi sértés kísérletévé. (Ezt a járőrnek nem lehet feladata tökéletesen megállapítani, ugyanis nem volt jelen, erre van a bíróság, aki majd a tények ismeretében ezt eldönti.)
4, A hámsérülés teljesen mindegy, nem az lesz a bizonyíték, hogy nekiment-e, hanem az autón is jól látható festékcsík.
5, Elhajtott, tehát cserbenhagyás.
6, Gumibot 80 írhatta volna, hogy megmutatta neki az igazolványát, senki nem látta, ezért nehéz lenne bizonyítani, hogy nem. Ezt nem tette, ezért pluszban érvényes a 2, pont zárójeles része.

Szerintem nem volt semmi szívatás ebben, kb. olyan, mintha kifosztják a lakásom, feljelentést teszek rablás miatt, közben az betöréses lopás, az sem hinném, hogy hamis vád.
Ezt eldönteni a bíróság dolga.
Subba Egy gayporn karrier kezdete 2008.01.24 14:45:00
Várjál, az ott mi? ..