Regisztráció Blogot indítok
Adatok
euhagyomany

7 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Blogozók! A kérdés a következő: a képen látható úriember hogyan kapcsolódik az olimpiai mozgalomhoz és egy közeli itthoni választáshoz? ..
Csütörtök 17 órakor hirdeti ki a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hogy milyen döntés született a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjében doppingvétségen ért két fehérorosz versenyző ügyében, ezzel együtt pedig kiderül az is, hogy az eredetileg…..
Ezt nem hiszem el… A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé…..
 Elfelejtett bajnokok névre hallgató sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el az ötkarikás játékokon, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Negyedikként a hétszeres olimpiai bajnok szovjet tornászt, Borisz Anfijanovics…..
Kedves Blogozók! Kérdésem a következő: Ki a képen látható személy  és hogyan kapcsolódik neve a sporthoz? Első segítség: nem olimpikon, nem sportoló, egy nagy, nemrég végetért nemzetközi sporteseménnyel hozható kapcsolatba a neve... Második segítség:…..
A közelgő labdarúgó világbajnokság kapcsán is vannak olimpiai vonatkozású érdekességek. A labdarúgás történetében eddig mindössze tizenkét olyan játékos (ld. a cikk legalján lévő lista) van, aki olimpián és világbajnokságon egyaránt győzni tudott. Most azokat a…..
Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör által rendezett eseményre a Mező emlékév keretében került sor. Kis János elnök Mező Ferencről szóló előadásával kezdődött a rendezvény, amely már harmadszor volt nemzetközi, ezúttal…..
Elfelejtett bajnokok névre hallgató sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el az ötkarikás játékokon, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Harmadikként  a háromszoros olimpiai bajnok svéd sportlövőt, Gustaf Vilhelm…..
Elfelejtett bajnokok névre hallgató sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el az ötkarikás játékokon, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Másodikként  az ötszörös olimpiai bajnok amerikai tornászt, Anton…..
Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Baráti Kör meghirdeti sporttörténeti vetélkedőjét, amelynek témaköre a labdarúgó világbajnokságok története.Helyszín: Szent Jupát étterem1075 Budapest, Kazinczy út 55. (Blaha Lujza tér közelében)Időpont:…..
Most induló sorozatunkban szeretnénk olyan sportembereket bemutatni, akik bár nagyszerű eredményeket értek el, ennek ellenére keveset tudunk róluk. Elsőként a négyszeres olimpiai bajnok német Carl Schuhmann-t (1869. május 12. Münster - 1946. március 24. Berlin) mutatjuk…..
Egyedülálló dologra készül a svéd asztaliteniszező, Jörgen Persson, aki szeretne elindulni a 2012-es londoni olimpián is. A 44 esztendős sportember eddig sportága valamennyi olimpiáján szerepelt (1988-tól kezdődően), így amennyiben két év múlva is ott lesz a mezőnyben, akkor…..
Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör,Zalai Sportmúzeumért Alapítvány és a Zentai Sportszövetség szervezésében 2010. május 8-án (szombat) 10 órakor Nemzetközi Sporttörténeti konferenciát rendeznek a 125 éve született olimpiai…..
Magyarországon számos létesítmény, iskola, csarnok, utca és egyéb közterület van elnevezve sikeres sportolóról, így köztük természetesen olimpiai bajnokokról is. Most induló sorozatunkban megnézzük, hogy a külföldi olimpiai bajnokok emlékét vajon milyen módon őrzik…..
Én is rá tippelnék. De szerintem vannak még ezzel jó pár ezren rajtam kívül. Ha Kanada és téli olimpia, akkor egyértelműen egy jégkorongos. Ha jégkorong, akkor Wayne Gretzky. Ki más gyújtsa meg a vancouveri olimpián a lángot, mint a Kanadában félistenként tisztelt hoki zseni?…..
euhagyomany 2010.02.12 15:12:21