Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gianluigi7777

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvédben korábban sok börtöntémájú levelet  küldtek be, mostanában   valahogy ezek elmaradnak. Pedig nem árt napirenden tartani a problémát a börtönviszonyokról, mert bár sok emberben nem tudatosul, akár egy közlekedési baleset miatt is rács mögé…..
gianluigi7777 2010.02.13 14:45:30
@Iustizmord:
Ez nem logikai ugrás, hanem konkrétan logikailag teljesen helytelen következtetés. Gyakorlatilag mindegy, hogy az ügyész melyik letartoztatási okra hivatkozik, úgyis elrendelik az előzetes letartóztatást.
Miért nem lehet egy olyan megoldást alkalmazni, ha teszem azt van egy 10millió forintos kárt okozó sikkasztás, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy 10 millió az óvadék?
gianluigi7777 2010.02.13 17:10:51
@Sics68:
Persze egyedi mérlegelés kell, de ugye az óvadék legfőbb célja a terhelt jelenlétének biztosítása, s a Be. szerint előzetes letartóztatás is elrendelhető ugyanezen ok miatt. Én csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy szerintem az ügyek többségében az óvadék sokkal hatásosabb intézkedés lehet, mint az előzetes.

"Azt lehetne esetleg megcsinálni, hogy felállítani valami kérdéssort, ilyen pontozásos izét, hogy mennyire valószínűsíthető a gyanusított szökése..."

Már ne is haragudj, de ez úgy ahogy van blődség. Gyakorlatban számtalan ügy van, amelyik mind más és más. Objektív mércét lehetetlen felállítani, arról nem is beszélve, hogy szökésen kívül még 6 db ok van, ami miatt el lehet rendelni az előzetest. (Kollúzió veszélye, bűnismétlés veszélye stb.)
gianluigi7777 2010.02.13 17:41:54
@Sics68:
Kezdve a legvégével:
szökés (elrejtőzés),jelenlét biztosítása, kollúzió veszélye, bűnismétlés veszélye, helyettesítő intézkedés szabályainak megszegése, elsőfokon kiszabott szabadságvesztés tartama, katona esetében szolgálati vagy fegyelmi ok. így jön ki a 6db.:)

Az alaptéma amiből kiindultunk a börtönben uralkodó állapotok és a börtönök túlterheltsége, szorosan összefügg az óvadék kérdésével. Ha az állam szemszögéből nézzük, mégis csak hatékonyabb az óvadék, hiszen a bv intézetek működését könnyítik meg, nem kis költséget spórolva. Természetesen az is az állam érdeke, hogy akik rendkívül súlyos bűncselekményeket követnek el,amelyek nagy fokban veszélyesek a társadalomra pl. élet elleni, vagy nemi erkölcs ellenieket, azoknak előzetesben a helye. De ahogy korábban írtam, gazdasági vagy vagyon elleni esetekben, igen hatásos lehetne.
A Zugügyvéd birtokában  vannak olyan bírósági ítéletek, amelyek kimondják, hogy az Adóhatóság nem vét határidőt, ha határidőn belül kiadmányozza a határozatát, és azt két hónappal később adja postára. A kiadványozás belső nyilvántartásának bemutatására a…..