Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrPoz

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
mrPoz 2013.01.31 14:49:13
Nem szoktam írni, de az én egy évvel ezelőtti helyzetem került témába :)
Suzuki Swift gépkocsit használtam 3 évig Budapest és Szekszárd közötti utazáshoz, valamint minimális városi használatra. Természetesen mint mindenki más (lásd pl: Árpi) másra vágytam, újra vágytam, jobbra vágytam :) Elkezdtem nézelődni a használtautó piacon, és szinte minden lehetőséget végigjátszottam a fejemben és papíron is. A célom az volt, hogy 1 millió forint alatt találjak egy autót, ami komfortosabb, mint a Swift, de nem kerül horrorisztikus összegekbe a fenntartása és javítása. Nagyon nagyon nagyon sok keresgélés és utánajárás után egy merész húzással bevállaltam egy E36 316i (1996) BMW-t. Nem a legaljából válogattam és mások szerint drágán is vettem (700e Ft volt névre írva, 4 téligumival felnin, fékek lecserélve, hátsó gátló cserélve, egyéb apróságok cserélve). Az autón rögtön elvégeztem egy kisebb szervizt (kb 50-ből megvolt minden, amit általában kicserél az ember). Egy év használat után azt kell mondjam, hogy nagyon nem bántam meg a váltást. Egyszerűen egy élmény lett az autózás. Szó szerint sajnálom az autót, hogy csak a parkolóban áll a ház előtt. Legszívesebben folyton mennék vele (ám közel a munkahelyem és egyre ritkábban járunk haza Szekszárdra). Én azt mondom, ha ki tud fogni az ember egy jó állapotút, akkor nagyon élvezhető a dolog. És most nem azt mondom, hogy nem több (sőt olcsóbb :D) a fenntartása a BMW-nek, természetesen drágább, de nem olyan sokkal, mint ahogy azt a legtöbben gondolják.
demo programomról videó (részlet)http://youtu.be/Pgelqmesas8ajánlom figyelmébe mindazoknak, akik nyomon követték az elmúlt félévem tevékenységét és kiváncsiak, hogy nagyjából mi is volt a projekt munkám.Üdv,Zsó..
mrPoz 2012.01.19 17:18:12
Sziasztok! úgy rémlik, még nem mondtam, hogy ezt a projektet hogyan is számítja a belga suli.nos, konkrétan én a belga szakdolgozatnak megfelelő követelményeket kell, hogy teljesítsem.magyarán ami az Óbudai Egyetem NIK karán 2 félév, az itt egy félév, és én ebből 4 hónap…..
mrPoz 2012.01.15 12:55:09
Sziasztok!szerdán brüsszelben kirándultunk. minden hónap első szerdáján a legtöbb állami fenntartású múzeum ingyenes du. 1-től.az első múzeum, amit meglátogattunk az autoworld volt. nos, ez épp nem állami fenntartású :D. tudtuk ezt, nem volt meglepi.ide 3-an mentünk…..
Sziasztok! A szilveszteri bulizást (New Year's Eve celebration) a Torhout városában élő erasmusos magyar barátaink szervezték. Kortrijk városából 8-an mentünk. A tervezettnél eggyel későbbi vonattal mentünk, ami meglepetést is tartogatott egyúttal. Még a Kortrijk-i…..
Sziasztok! Örülök, hogy ennyien olvassátok rendszertelenül megjelenő irományaimat!Izgalmasan telnek a napok, motiváló kihívás a projektmunka, és akkor a legszebb, mikor van látszatja az elvégzett munkának, bár folyamatosan elégedetlen vagyok a haladásommal (vagy épp a nem…..
mrPoz 2011.11.23 20:32:31
@elstimate: Hehe! :P Régebben apám sokat szívatott azzal, hogy amennyiért én motort akarok venni, annyiért egy jó bringát sem kapni... Igaza van, de szerencsére sikerült kifogni egy jó motort. Ennek ellenére még szeretném, ha lenne egyszer egy jó biciklim is! ;)
ma ismét találkoztam a termékmenedzserrel, Stijn a neve még mindig.Sikerült tartalmasan eltölteni egy órát, ennek örülök, mivel szinte teljesen tiszta, hogy milyen programot várnak el tőlem. már "csak" meg kell csinálni pár hét alatt!elvittem a notit is, hogy kéznél…..
5 hónap belgiumban 2011_11_3-4-5 2011.11.05 12:44:00
nos, ez a hét az őszi szünet a suliban kalandoztunk egy kicsit a magyar csoporttársakkal: szerdán egész nap brüsszelben voltunk  mini-europa parkban voltunk megnéztünk egy nagy adag épületet a városban [és még megyünk is vissza, mert a múzeumokra nem jutott idő…..
5 hónap belgiumban 2011_10_23 2011.10.23 11:39:16
Sziasztok!  Rövid beszámolóm az elmúlt napokról:csütörtökön közös megbeszélésen vettem részt a cégvezetővel (dZine) és a projektekért felelős tanárral (KATHO). A megbeszélés alatt körvonalazódott, hogy mégis hogyan és mit lehetne projektként csinálni. A suli…..
5 hónap belgiumban 2011_10_05 2011.10.05 14:17:24
sziasztok! újabb epizóddal jelentkezik a BelgaBéka adása.legfrissebb hír, hogy még mindig nincs projektem (pontosabban nincs cég, ahol projektet tudnék csinálni). ezek mellett szakmai tárgyaim sincsenek a suliban, mert úgy döntöttem, nekem bőven elég lesz a projekt munka.így…..
az eddigi másfél hetemről íródik ez a publikáció: most eltekintek a kronológiai sorrendtől, hisz nem csak történéseket, de következtetéseket és érzéseket is írok, amik nem feltétlen köthetőek egy időponthoz/eseményhez. kezdem a negatívval:a holland intenzív nyelvi…..
Álljon itt néhány sor belgiumi Erasmus ösztöndíjam elköltésének mikéntjéről... 2011.08.27 - Szombat Liszt Ferenc Repülőtér, Terminal 1: A becsekkolás előtt volt idő felkészülni az utazásra: Betekertettem folpakkal a feladott poggyászt, valamint 500 Ft-os…..
Peti Belgiumba megy London 2010.03.21 17:15:11
Hááát...Tudom, ezzel nem kezdünk mondatot, de ez lett az összesített véleményem Londonról. Odamentünk, ott voltunk, visszajöttünk. 25€ volt az út, az valamivel több, mint 6500 Ft. Annyit megért. Utaztunk oda is és vissza is 5 órát, és ott voltunk 10-et. Még annyit is…..
Peti Belgiumba megy Cím 2010.03.19 00:40:00
Hümm. Most értünk egy érdekes és hosszú konyhai beszélgetés végére. A sok téma közül egy még most is foglalkoztat. Aki olvas és tudja hogy kell kommentezni: szerintetek lehet-e igazi barátság fiú és lány között? :) Örök kérdés, jó mi?! Majd ha érkezett elég válasz…..
Peti Belgiumba megy Szaniii 2010.03.13 00:01:00
Nohát. Ismét egy újabb bejegyzés. Vissza kell fognom magam. :)Akinek esetleg még nem újságoltam volna el, Szani meglátogatott hétvégén. Végre láttuk egymást :) A személyes részletekkel nem terhelnélek Titeket, de azért van jónéhány kép, amit megnézhettek. Voltunk az…..
mrPoz 2010.03.18 17:09:10
Itt mindíg van min röhögni. Ebben sokat segít Gábor, aki gondoskodik arról, hogy ne tudjak unatkozni. Például ma nagy-nagy lelki nyugalommal áztattam néhány zoknit (mert ugye a mosoda drága hely, oda csak ünnepnapokon megyünk :P), és hallgattam valami lágy emberevő-metált, amikor…..
mrPoz 2010.03.18 17:08:34
Igazán jó reggelt minden kedves Olvasónak!Ez már itt a jó sokadik napom, és van is egy kis időm írni. Sok minden történt az utolsó bejegyzésem óta. Elkezdődött az iskola, ismerkedtem az emberekkel, a várossal. De nézzük kicsit több konkrétummal.Hétfő óta hollandot tanulok.…..