Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolix

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen jártunk már Londonban :), szóval éppen itt az ideje, hogy ismét a szigetország felé vegyük az irányt. Linda egy szerelmet követve ment a brit fővárosba, a kint élet élménye még egészen friss, ám az odavezető út nem volt egyszerű. „Sajnos volt több mint egy évem…..
Folytatjuk Péter történetét, aki minden mindegy alapon megpályázott egy új-zélandi állást, aminek felmondás, egymillió forintos repülőjegy és házasság lett a vége (az első részt ide kattintva olvashatjátok). Ott kapcsolódunk be, hogy hőseink gépe leszáll…..
Rolix 2012.10.01 16:21:14
Rolix 2012.10.01 16:21:58
Érdekes levél érkezett Svájcból, melynek szerzője, Adrián húszévesen került ki a szüleivel Németországba és a saját bőrén tapasztalta meg a nyelvtanulás, beilleszkedés minden kínját. Bár sikerrel járt, mégis azt mondja, nem akar élete végéig ott…..
Rolix 2012.09.11 13:55:27
@Nyulz of the World: Ha jobban keres itthon, akkor eleve ki sem megy. (Kivéve ha cégen belül áthelyezik vagy bármi egyéb), mert 100-150e Ft pluszért nem sokan hagyják magára a családjukat.
Oké, hogy itt megvesz mindent magának amit sokan csak hitelből tudnak megvenni, de akkor is ott van az a kérdés, hogy miből fog havonta éldegélni. Itthon egyre több a leépítés, minden csak drágul, a cégek nagy része minél kevesebb órára és összegre jelenti be az embert és még sorolhatnám reggelig. Vállalkozásba sem mernék itthon már belekezdeni, mert a magas adózás ellehetetleníti a normális megélhetést a kisebb cégek számára is.

@venator: A gyerekeknek -főleg amíg kicsik- a legjobb ha kint tanulnak és kint nőnek fel. Ha lenne gyerekem, akkor főleg ezt tartanám szem előtt. Mi lesz itt mire ők felnőnének? A másik az, hogy itthon elég kevesen tudnak úgy bevállalni gyereket, hogy nélkülözniük kellene bármiben is és tudják tartani azt az életszínvonalat egy fizetésből is, mint kettőből azelőtt. Nálunk többek között ez is oka, hogy kiköltözzünk. Nem keresek rosszul, de ahhoz kevés, hogy 3-4 ember éljen belőle minden gond nélkül. Persze mindenki másra vágyik.

Biztos sokaknál gond a család és barátok távolléte. Lehet azért gondolom így, mert én már így is pár száz km-re lakom a szülővárosomtól és már most ritkábban tudok hazajárni az otthoniakat meglátogatni. Mindenesetre én a szüleimet és szívesen kivinném később, hogy egy jobb és nyugodtabb életet élhessenek. Itthon sajnos egyre több a keserű ember és tényleg elmegy az életkedvem néha ettől. A legtöbb magyar nem tud örülni semminek és csak azon van, hogy neki jó legyen, ő előrébb jusson. :(