Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Delinquens

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért nem lehet megoldani, hogy a külföldieket közvetlenül a magyar határ átlépése után minden vagyonuktól megkopasszunk? Akkor nem kellene például minimum angolul megtanulni ehhez. Persze vannak akik próbálkoznak... A Széchenyi fürdőben azonban még nem köszöntöttek be a 90-es…..
Delinquens 2013.01.18 14:50:23
@Manyecska:
Tény, hogy sokan használják az angolt, ezért lehet hasznos az ismerete.
De ha már a mennyiség szóba került:
Van itt valaki, aki kínaiul tanul?
Kétlem.
Persze, hiszen az nem trendi…
Érdekes.
Nem találkoztam még kínaival, aki fel lenne háborodva, mert nem beszélik itt a nyelvüket…
Talán mert a kínaiban a „tisztelet” szónak nem csak jelentése, hanem hagyománya is van.

Tiszteletlenség elvárni bármelyik vendéglátó nemzettől, hogy a polgárai egy nyelvet pusztán a mennyiségi fölénye miatt szolgamódon megtanuljanak és használjanak.
Delinquens 2013.01.18 15:01:39
@Manyecska:
Nem kínai - latin.
Delinquens 2013.01.18 15:18:05
@Fenimore:
Semmi bajom az angollal, és tudom, hogy miként vált meghatározó nyelvvé.
Ettől még nem gondolom helyesnek, hogy alapkövetelmény legyen egy más nyelvet beszélő nemzetnél az ismerete és a használata.
Egyéni szinten ki-ki döntse el, mi a fontos neki.
Magánvéleményem, hogy ameddig például egy diplomás amerikai semmilyen nyelvet nem beszél a sajátján kívül, nincs miért felháborodnia, ha mondjuk egy magyar kabinos nem érti, amit mond.
Persze a kabinos önmagával szemben támasztott igényéről is lenne véleményem, ám az az ő személyét érinti, nem pedig a magyar lakosság műveletlenségének a tükre.
A fenti példa számomra mindenképpen az angolul beszélő turista többszörös alulkultúráltságának a kimagyarázhatatlan esete.
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Delinquens 2011.05.31 17:55:43
@Perillustris:

Több mint 3 millió autó van Magyarországon, amit kétségtelenül használnak is.
A buszok, teherautók nincsenek ide számolva, de azok is futnak az utakon.
(Ez a realitás, és én nem harcolok ez ellen.)
Ha ez a közlekedő autós tömeg arányaiban oly módon viselkedne a közutakon, mint ahogyan azt a kerékpárosok teszik, akkor gyorsan megoldódna a tömegközlekedés gondja, mert nem maradna tömeg.
A Magyar autóstársadalom hosszú évtizedek alatt kialakult magatartása koránt sem példamutató, de a többségükben szabálykövetők.
Én naponta több ezer autóssal találkozok, de csak néhány szabálysértőt látok, mialatt néhány biciklis közül vagy mind, vagy többségükben durva szabálysértők.
Ezért nincs lejáratva az autózás.
Ez a szabálykövetés tehát nem mondható el a kerékpárosok többségéről.
Ez pedig a lejáratása a dolognak..

Közlekedni viszont kell, és ebben (tetszik nem tetszik) az autók maradnak a főszereplők egy jó darabig.
Ezt fel kellene fogni.
És nem kell bárgyú a kritika, mert egy dolog pofázni és feltartani a forgalmat, és megint más dolog naponta órákig járműhöz kötve résztvenni egy világváros közlekedésében.
Nem passzióból, nem virtuskodásból, hanem mert muszáj.
Mindenkinek oka van arra, hogy közlekedjen, tehát nem kell a süketelés, hogy „szálljanak ki”, meg jaj a tüdőm és hasonlók.
Mindenki szívja mérget.
Mellesleg meggyőződésem, hogy pont a kerékpárosok java az, akinek nincs szükségük a biciklizésre, csak vergődnek, mert nem kapnak elég figyelmet máshol (sem)…
Ezt a fórumot nem ide értve, én még nem találkoztam autós ismerőssel, kollegával, aki nem hasonló, vagy ugyanezen véleményen lett volna.
Tehát ne itt polírozzátok egymást, hanem amikor nyeregbe ültök, akkor a közutakon viselkedjetek ember módjára, és fordítsátok meg az arányt, hogy ne kelljen általánosítani!
Delinquens 2011.06.01 08:23:43
@Perillustris: Fölösleges kigyűjteni a szabálytalankodó autósokról készült bizonyítékokat, és felsorolni a különböző módokat.
Aki közlekedik, az ismeri a helyzetet.
Azt kellene végre felfogni, hogy például egy háromsávos úton tartózkodó több száz, olykor több ezer autósból kétségtelenül és láthatóan néhány tucat elképesztően tahó, ám az ugyanitt, ugyanekkor tartózkodó tucatnyi kerékpárosból vagy mind, vagy többségük kritikán aluli arc.
Ezt az is bizonyítja, ahogyan ezt a tényt itt kezelik.
Én autós létemre szégyellem azok viselkedést, akik negatív példákat állítanak, de itt büszkék arra, hogy kerékpárosként kivívták a többség undorát.
Nincs miért tovább vitatkozni.
Szervezzétek meg az evakuálásotokat ti is, mert itt benneteket üldöznek…
Csak így tovább!
Gratulálok.
A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők.…..
Delinquens 2011.05.22 21:22:40
Vettem a fáradtságot, és átfutottam a kommenteket tegnap és ma.
Nem tudnak meggyőzni a korkedvezményes nyugdíj támogatásáról sem a rendőrök sem az azokat pártolók. Alapvetően undorító a jelenlegi rendőrség napi szinten megnyilvánuló magatartása még ahhoz az alapvető fogalomhoz is, amit a saját elnevezésükben ugyan viselnek, de láthatóan nem ismernek.
Nevezetesen a REND volna ez az aprócska fogalom.
A rendőr viselkedése tiszteletet, tekintélyt és elismerést kellene, hogy kiváltson, de mindössze undort érzek.
Még arra sem méltóak, hogy féljek tőlük, mert csak a törvényesített erőszak jogosultságának tudatából táplálkozó arrogancia süt belőlük -, mint ahogyan a kigyúrt bűnözőkből a törvényen kívüliség az erő kútja…
Külsőleg amúgy sem sok már a különbség.
Ettől egy ember nem fél, mert tudja, hogy akár meg is ölhetik, de akkor sem válik azzá, mint aki megöli…
Már ott tartok, hogy nem látom a határt a rendőr és a szabálytalan között…
Szilárd erkölcsi pilléren áll az életem, betartom a szabályokat, ismerem a „REND” szó értelmét, és alkalmazom is azt a gyakorlatban…
Persze zaklattak és fognak is zaklatni a közlekedésben, de nem adom meg a sok sunyi tahónak az örömet, hogy fogást találjanak rajtam, de ettől persze keresnek…
Próbáltak már „rábeszélni” a sárgán áthaladáskor, hogy ketten látták, hogy piros volt, és rontottak már rám nyolcan, (két járőr kocsi szirénázva) mert a belső sávban haladtam teherautóval, noha láthatóan nem engedtek lesorolni a szélső sávba, pedig jeleztem folyamatosan… (Hungária krt. csúcsforgalom)
Oldalakat tölthetnék tele azzal, hogy mit meg nem engednek maguknak azzal szemben, aki védtelen, és mennyire számíthat az a segítségükre az, aki védelemre szorul…
Sajnos, vagy szerencsére azt nem tudom, hogy ez mennyibe is kerül az országnak.
Kocsikáztatni, motoroztatni, méregdrága eszközökkel ellátni ilyen emberi minőséget, és még elégedetlenek…
Az eredmény meg az, hogy az eltartóikat lépten nyomon büntetik, mialatt a közbiztonság tragikus. Azt már meg sem merem említeni, hogy milyen ember(?) az, aki békés polgárokat ver, vagy aki ezeknek asszisztál, vagy falaz…
Újabban fenyeget…
Hányok tőlük.
Szóval lehet nyugodtan megsértődni, és el lehet menni a retekbe nyugodtan más helyek végre munkát végezni!
Nem sokat fogunk észrevenni ebből, hiszen ez a fajta „REND” igazából törvényesen védett rendetlenség és erőszak.
Valószínű több lesz a gyorshajtó, nagyarcú, tilosban parkoló, erődemonstráló, kötekedő „rokonszenves arc” -, legfeljebb ezentúl egyenruha nélkül.
Kerékagy Új kormány, új utak? 2010.05.28 17:28:00
Sokakat tölt el aggodalommal, hogy a környezetvédelmi minisztériumot beolvasztják a vidékfejlesztésibe, és hogy majd elsikkadnak a zöldügyek. A biciklisek hátradőlhetnek, egy időre legalábbis: feltűntek olyan jelek, hogy a parlamentben érdemben foglalkoznak majd a kerékpáros…..
Delinquens 2010.06.05 14:17:20
@igazi hős: Mentős vagyok, és sok olyan nagyképű igazi hőst láttam már roppant képlékeny állapotban, autóban vagy autók között, úton és útszélen, egy és több darabban, elüvegesedet szemekkel, vagy azok nélkül, mint amilyen te vagy.
...” coming out”?
fölösleges volt -, tudtam, süt belőled …

(Nézz utána, a hosszú élet és az intelligencia összefüggő tényezők, viszont a hősök jellemzően korán halnak… Gondolom, minden szempontból…)
Delinquens 2010.06.05 14:19:45
@igazi hős: Mentős vagyok, és sok olyan nagyképű igazi hőst láttam már roppant képlékeny állapotban, autóban vagy autók között, úton és útszélen, egy és több darabban, elüvegesedet szemekkel, vagy azok nélkül, mint amilyen te vagy.
...” coming out”?
fölösleges volt -, tudtam, süt belőled …

(Nézz utána, a hosszú élet és az intelligencia összefüggő tényezők, viszont a hősök jellemzően korán halnak… Gondolom, minden szempontból…)
Delinquens 2010.06.08 20:39:35
@PR32:
Kérkedni?
Mármint mivel?
Ha abból a mondatból neked ez jön le, akkor miért várja a halandó, hogy a közlekedésbiztonságot megfelelően értelmezd?
Talán változtatni kellene az általános magatartáson, és akkor nincs általánosítás.
Sokféle gyalogosból tevődik össze a gyalogosok tábora, mégsem lehet kiemelni őket a negatív viselkedésük miatt, benneteket viszont közülük is sokan megvetnek.
Persze ez nem személyes, csak némely kretén fogja fel annak…
Fel kellene fogni, hogy a közlekedés „társasjáték”, majd megtanulni és betartani a szabályokat, vagy legalább partnerként részt venni a közlekedésben.
Nem a többségtől kellene elvárni a toleranciát, hanem példaadóan viselkedni.
Úgy tűnik itt mindenki itt így tesz, csak akkor nem értem hol is vannak azok, akik miatt „népszerűtlenek” a közlekedésben a kerékpárosok?