Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salvation

12 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiltott szavak klikkolékony 2010.02.15 09:19:00
Klikkolékony és kattintékony - az internetes reklám környékének nyelvi leleményei, amelyek helytelen és öncélú kísérletet tesznek a hatékony és a kattintás szavak jelentésének egy kifejezésbe erőltetésére. A torz, a groteszk elevenedik itt meg, a dadaista összemosás, a…..
Tiltott szavak salátatörvény 2009.11.27 10:46:00
"Két dolog van, amiről jó, ha az emberek nem tudják, hogyan készül: a kolbász és a törvény" - bár az amerikai adomával nem értünk egyet, a kritizált jelenséggel teljes mértékig. A tízmillió fociedző, marketinges és politikus országában különös jelentősége van a…..
Tiltott szavak egyetemi polgár 2009.11.20 08:48:00
A szavaknak azért van jelentése, hogy közlendőnket megragadhassuk a maga valóságában. Jelentős viták vívhatók arról, hogy egy adott jelentés miatt használt kifejezéssel megváltoztatható-e és hogyan maga a valóság, a szavak jelentéstartamának módosulása a gyakori használattal…..
Tiltott szavak guru 2009.10.28 08:01:00
A gazdaságot, a gazdálkodás jelenségeit hajlamosak vagyunk rettentő bonyolultnak látni, gondolni, különösen, ha tudás helyett sejtéseink és kósza olvasmányélményeink vannak a tárgyban. Talán erre vezethető vissza, hogy a gazdaság egyes területeinek szakértőit, marketingben,…..
Tiltott szavak respektál 2009.08.07 11:22:00
A nyelv pulzáló, fejlődő, alakuló, élő szövet, minden reggel más egy kicsit. Örök vita, hogy a más nyelvekből beáramló szavak, amelyekre egyébként van már kifejezés a befogadó nyelvben helyesek, vagy gátlandók, tudatosan üldözendők, vagy passzívan elviselendők. Mi alapból…..
Tiltott szavak terhes 2009.07.24 20:06:00
A leginkább elterjedt, a leginkább patriarchális. Az utódlás dolgát problémás, gondot jelentő, zavaró jelenségnek tételezi, miközben ez életünk egyik legszebb, legösszetettebb időszaka. A nehézségeket nem akarjuk eltagadni, de hogy a gyermek elsősorban teher lenne, az nem állja…..
Tiltott szavak drakulálok 2009.07.03 08:12:00
Nem vagyok hajlandó érvelni amellett, hogy ezzel a kifejezéssel miért ne fejezzünk ki elismerést. Csak akkor javasolt alkalmazása, ha egyetlen szóban szeretnénk lekicsinyleni beszélgetőtársunk teljesítményét ÉS magunkat hatalmas idiótaként beállítani. Ne használjuk...
Öööö... Kaptam! Óriási! Nagyon nincs is mit mondani, a klip önmagáért beszél.* * Azért arról természetesen érdemes beszélni, hogy az elkövető bizonyos "The Brighton Port Authority", alias Norman Cook, alias Mr. Beats International, alias Mr. Freak Power, alias Fatboy…..
Feltehetőleg a Playboy eddigi legszemetebb címlapjával rukkolt elő júliusban. Két eset lehetséges: vagy az van, hogy Görög Zitának úgy sikerült sok pénzt keresnie, hogy kivételesen semmit nem vett le magáról, vagy csúnyán visszaéltek a…..
salvation 2009.06.26 23:09:09
Ha ezt a kérdést teszik fel nekünk, gyanakodni kezdünk, hogy eddig talán nem így volt. Azt hihetjük, hogy eddig az érdek, s nem a mondandó vezette beszélgetőtársunk szavait. Ez a gyanú aztán ott marad, lebeg, kérdez, akár a legőszintébb percekben. Kár lenne értük, különösen…..
Göröngyös szavaink mellett kifejezésekkel is találkozhatunk, amelyek igénylik a nyelvőri beavatkozást, ezekre is sort kerítünk. "Töltsük meg tartalommal", hangzik a felhívás, de máris aggódhatunk, hogy amiről eddig volt szó, az talán nem is mond semmit, az nem is valami,…..
Igazi posztszocialista, azaz Magyarországon megszakítás nélkül divatban lévő hiánypótló terméket fedezett fel eszgabor. Az egydekás üvegpoharas kiszerelés utcaiharcokban is praktikussá teheti, ha nem találnák az egyetértést az ország hogyantovábbjáról az elvtársak: A…..
Már ha ki akarjuk használni a készülék képességeit, amik közül ugye kiemelkedik a 3G-s hálózatok támogatása, végül is ezzel adják el az újgenerációs mobilt. Egy friss felmérésből azonban kiderül, hogy nem ugyanazt jelenti a mobil szélessáv a különböző kontinenseken. A…..
 Ma este az Arénában lép fel Lenny Kravitz, az alternatív zene térfoglalása előtti utolsó rockhősök egyike, dinoszaurusz junior. Ugorjunk a közepébe, és elemezzük Kravitzot politikus szemüvegen keresztül, úgyis arra gerjednek az olvasók. Liberális szemszögből nézve Lenny…..
Egy újabb klasszikus (agresszív kommentelők kedvéért: őőőőősrégi) képes poénnal köszöntjük a kedd délután fél egyet Áron jóvoltából, a divat világát összekötve a kommunistákkal és a hagymás babbal:..
salvation 2008.07.08 13:14:49
killtheradical A punk halott? 2008.07.08 06:03:00
Állítják kint az indexen egy bécsi kiállítás kapcsán. Erre szokás azt mondani, hogy: "It's like you own the definition of punk, but punk is undefinable." Érdekes mód maga a cikk is felsorol néhány olyan ismérvet, amik nem halottak, hiszen a mindennapi életünk részévé…..
Nyugi, a Robokill sokkal jobb, mint a post címét adó borzalmas film. Hamisítatlan, felülnézetes disztroj korrekt grafikával, kellő változatossággal és fejlesztési lehetőségekkel. Nem nagyon találok hibát benne (bár még csak az első küldetést csináltam meg)...
Karma észrevételezte az imént, hogy a www-pont-heinekenmusic-pont-hu szétspammolta ma a blog.hu-t. Megihletett, indítanék egy mozgalmat, amelynek célja, hogy edukálja a magyar ügynökségi piacot. Rengetegen Sokan Néhányan vannak a net magyar szegletében, akik jól értik az online…..
Sajnos csak mostanra sikerült fellelnem digitálisan ezt a zseniális CityLightot, amit körülbelül két héten keresztül kellett bámulnom a Ferenciek terén. Szóval kissé már aktualitását veztette az MSZP népszavazási kampányának inditó kis szösszenete, ábár mindenképpen megér…..
ujrend Zack és Miri Make a Porno 2008.05.30 13:09:00
Kevin Smith-el valami nem ok. Íme egy újabb bizonyíték. ..
Már figyelem egy ideje Rebecca utazását. Az ausztrál lány a Skype reklámkampányának főszereplője. Feladata, hogy 33 napon keresztül bóklásszon a világban, és közben csak Skype-eszközöket használhat. A kommunikáció pedig az ő esetében meglehetősen aktív. Van…..
Az Asus ma bemutatja Eee PC-sorozatának legújabb darabját. Az Eee PC 900 névre hallgató minilaptop kijelzője 8,9 inches lesz, valószínűleg 1GB RAM kerül bele és 12 GB merevlemez. Akkumulátora 2,5-3 óráig bírja, 399 dollárba kerül majd.Via CoolestGadgets..
salvation 2008.03.04 19:25:54
időpont, helyszín: 2007. június 14-15., Jövő Háza Csatorna fesztivál. Mint az első közleményből megtudom, ez a második alkalom, hogy a rendezvény megszervezésre kerül. Megálmodója a Vizuális Világ Alapítvány, amely immáron négy éve igyekszik közvetíteni az oktatás és a…..
Most nincs kedvem megkeresni, de valamikor már volt itt arról szó, hogy miért nem érdemes Twitterről váltani Jaikura, még akkor sem, ha utóbbi fícsörszettje sokkal imponálóbb. (Ja, de megvan. Ez volt az a post.)A Twitter legújabb kihívója a Pownce. És persze logikus lenne…..