Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marroquí Blanco

2 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Michael Emersonos epizód láttán azt mondtam, hogy ezt nehéz lesz űberelni, erre jött Richard Alpert nyomorult életének története, és akkor úgy gondoltam, hogy kész, ennyi, ennél már tuti nem lehet feljebb lépni a ranglétrán, a 6x09 volt A Tökéletes Lost-epizód. Tegnapig. Henry…..
Marroquí Blanco 2010.04.09 03:30:29
@ElPadre: lehet hülye vagyok, meg nem is látszik jól, de nekem kicsit úgy tűnik, mintha Jacob menne a parton.
Prinz Dani legújabb levelében alaposabban megismertet minket az amerikai egyetemekkel, megtudhatjuk tőle, hogy a nagy vizen túl sem fenékig tejfel az élet, de egy jobban átgondolt és gördülékenyebben működő rendszerrel ismerkedhetünk meg. Bővebben az amerikai egyetemekrőlAz…..
Marroquí Blanco 2010.04.05 13:04:42
Én MBA-ztem Amerikában egy állami egyetemen. Nem túl nehéz a dolog, félévente 3-4 tantárgyam volt, viszont nagyon sok beadandó dolgozat, csoportmunka, prezentáció, házi feladat volt. Rengeteg idő kell mindent megcsinálni, de tényleg nem nagyon kell más hozzá, mint szorgalom. A bachelor képzésen nagyon sok tantárgy ugyanaz volt, mint nekünk, viszont amíg nekik elég volt egy 5 oldalas dolgozat, addig nekünk 10-et kellett írnunk ugyanarról a témáról. Megvannak az ottani rendszernek meg a magyarnak is az előnyei és hátrányai, igazából a kettőt kellene valahogy összegyúrni. Itthon ki kellene takarítani a sok felesleges tölteléktantárgyat, sokkal jobban koncentrálni a fontos dolgokra. Több prezentációt kellene tartani, nagyobb szerepet kapnának a házidolgozatok (persze a mostani félévente 10 tantárgyas rendszerrel ez megoldhatatlan). Kint viszont tényleg szánalmas a tárgyi tudása nagyon sok embernek és csak felületes általánosságokat (legtöbbször még azt sem) tudják a világ többi részéről. Nyelvoktatás csak azoknak van kint, akik akarják (nagyon drágán...), ebből a szempontból nagyon jó itthon, hogy min. 2 nyelvvizsga kell a jobb helyeken a diplomához, igaz nekünk nagyobb szükségünk is van rá, mint az angol anyanyelvűeknek.
Még annyit a tantárgyak számáról, hogy a kinti óraszámokkal tényleg jogos elvárás a munkáltatók részéről, hogy mire kijön az egyetemről az ember, legyen 1-2 év munkatapasztalata, itthon a sok felesleges tantárgy és a gyakornoki helyek hiánya miatt ez sokkal nehezebb. Jó lenne, ha a felsőoktatásban olyan reformok jönnének, ami mindkét rendszerből a jó elemeket fogná meg és sokkal erősebb kapcsolat kellene az üzleti szférával (ha normális kapcsolat lenne, akkor ők időben tudnák jelezni, hogy milyen képzésre, kurzusokra lenne szükség, több gyakornoki pozíció lehetne ennek megfelelően és mindenki jól járna).
Két odabaszós beírás, egyenesen 1989-ből: Kedves Intőgyűjtemény, Két jelölttel szeretnék nevezni. Az első egy jó kis rovó. Annyira komoly volt a dolog, hogy már nem is emlékszem mi volt pontosan. Szegény szüleimnek nem lehetett könnyű akkoriban. A másodiknál az alsó intőt érdemes…..
Marroquí Blanco 2010.04.03 21:28:12
@Perselus_Piton: ezen hangosan felröhögtem:))))))
Dezsőmail Subject: Munka+élvezet 2010.03.30 12:45:00
From: Huncam Voyeur Date: 2010/03/16 Subject: Munka+élvezet To:brigidezsi@imail.hu   Helló! Valós, otthonról végezhető webcamos munkát kínálok,(18 éven felüli) lányoknak, pároknak. Saját szobádban webcamozhatsz, akivel csak akarsz. Nem számít a beállítottság, csak a…..
Marroquí Blanco 2010.03.30 13:06:01
Sport & Business A hűtlenség ára 2010.03.28 17:25:00
Kezdjük egy nagyon bulváros témával: kinek mennyibe került Tiger Woods félrelépése? Elsőre úgy gondolhatnánk, hogy a jó öreg Tigris jó eséllyel elköltötte egy előkelő zöldövezeti ház árát a stílszerűen golfütővel szilánkosra vert arcának a helyreállítására,…..
Rengeteg ember imádja a sportot. Még többen a pénzt. Ha tetszik, ha nem, a két dolog mára összekapcsolódott és az üzleti élet betette a lábát a sport világába is. Mindannyian hallottunk már milliárdokat érő klubokról, hatalmas szponzorációs szerződésekről, televíziók…..
Jerry Manthey a Survivor első évadainak egyikében, az ausztráliaiban szerepelt először a televíziózást alapjaiban megváltoztató valóságshow-ban, majd egy későbbi all-star évadban is helyet kapott, és a mostani, 20. kiadásban is benne van, tehát jól ismert arca a játéknak. Ez…..
Marroquí Blanco 2010.03.12 17:49:56
@Chapell: Kibaszott ronda stewardesseket is alkalmaznak az amcsik, mert különben rommá perelhetnék őket. Európában legalább odafigyelnek ilyenekre a legtöbb helyen.
comment:com Hírek kávé mellé 2010.03.03 09:29:00
A vasárnapi Oscar-gála egy Martin Short-Neil Patrick Harris zenés-táncos számmal indul, lehet utána nem lesz érdemes maradni, de ezt mindenképpen látni kell.  A Comedy Central Workalcoholics címmel tízrészes sitcomot rendelt be, ami a telemarketingesek világában játszódik…..