Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mo'at

52 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TeleTök ...a szomszéd tehene 2024.03.09 17:30:54
Az RTL sorozata lekerül a képernyőről, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanis kevesen és egyre kevesebben voltak rá kíváncsiak. Egy dögunalmas másik műsornak helyet adva, lehetetlenül későbbi időpontra tolták, s ezzel megadták neki a kegyelemdöfést. Ez a sorozat túl jó volt a…..
Míg nyugat-európai néprajzkutatók az 1850-es években azzal szembesültek, hogy a falusi, tanulatlan emberek alig merik megosztani velük a helyi legendákat, hiedelmeket, varázslási szokásokat, különös jelenségeket attól tartva, hogy a tanult, városi emberek kinevetik őket, addig itt nálunk most is…..
TeleTök Nóóórmáális...? 2023.08.12 14:04:07
Egy ismerősöm megosztott egy videót, amelynek bármi is volt a naiv üzenet-szándéka, nekem nem az jött le. A videóban paravánnal elválasztva leültetnek párosával egy szülőt és annak egy gyermekét, majd mindketten előre nézve látnak egy filmvetítést. A feladatuk, hogy utánozzák a filmen látott emberek…..
Mintha csak Honoré de Balzac találta volna ki, és fogalmazta volna meg sajátos, mesélgető stílusában, melynek fő jellegzetessége, hogy – a hatásvadászokat sajnálkozóan megvetve – a legelképesztőbb fordulatokkal bíró sztorikat is olyan kedélyes hidegvérrel adja elő, hogy öröm rajtuk megrökönyödni, és…..
TeleTök Chopin titokzatos ideálja 2023.01.14 21:11:03
Minden Chopin-kutató szembe kell nézzen azzal az ijedtséggel, amely a Tytus Woyciechowskihoz írt fiatalkori levelek olvasásakor mellbe vágja: azok a magyarázatra szoruló különös mondatok csókokról és egyebekről. Legjobb esetben is értetlenkedés törhet a kutatóra, legrosszabb esetben pedig biztosra…..
BSTH-rajongóként nem sok jót reméltem a filmtől, úgyhogy kizárólag kritikaírás végett néztem meg, csöppet sem kíváncsiságból. A harmadáig csak jeges döbbenetet okozott, majd a felénél azon kezdtem gondolkodni, mi lehet a rejtett, mélységes, duplacsavaros, többrétegű üzenete, mert ilyen borzalomnak…..
Nem fogok arra az infernális csínyre hivatkozni, amelynek visszhangjául a kapcsolódó szenzációhajhász cikkek fölvetették, hogy Fryderyk Chopinnek nem is volt menyasszonya, csak utólag lett kitalálva az egész jegyesség, hiszen még a varsói Chopin Intézet birtokában sincs erre mutató bizonyíték. Abban…..
TeleTök Játékemberek 2022.12.02 19:22:00
Mindannyian láttunk már játékembereket, mégsem biztos, hogy mindig meg tudjuk különböztetni őket a mindennapi életben a valódi emberektől. Pedig fölismerésük hasznos, hiszen ők azok, akik arra valók, hogy rosszindulatunkat, pszichopátiánkat, és mindenféle pocsék hajlamunkat kiélhessük valakin.…..
Ezzel is tele lett. Mert olyan mértéket öltött, és jön az arcomba – igen, igen, minek nézem a fészbukkot, úgykellnekem. Terméket vagy termékcsaládot reklámoznak. Azt még megértem, hogy a valós és csalódott tapasztalatok kommentjeit törli a forgalmazó, hogy kamuprofilok kommentelnek a hirdetések…..
TeleTök Motiváció 2019.04.12 19:21:50
És csak eljutottunk mostanra abba a bűvös stádiumba, hogy az emberek magukat tartják hitványnak, ha nem tudják magukat (eléggé) motiválni. Mintha csak egy jutalékért bohóckodó, nyomorult ügynökökből álló értekezleten lennénk, ahol mindenki tudja, hogy olyasmit kell eladniuk, amire maguknak sincs…..
Ma voltam a volt Mikroműhely Egyesület egyik alapítójának Szmicsek Gizellának a temetésén. Jó volt találkozni újra régi barátokkal. Nekem is felemelő volt belenézni abba a tükörbe, ami a Gizi kultúrkörös élet története. Az ország legsikeresebb ifjúsági vezetőképző…..
TeleTök De miért...? 2018.02.07 19:13:36
Facebook-eseményt hoztak létre "Fluimucil Ábel" kivégzésére, melyhez több ezren csatlakoztak. Egy országot idegesített föl egy gyógyszerreklám - a gyógyszernyakalók, reklámzabálók és hipochonder energiavámpírok országában. De miért? Mi idegesítő van abban, hogy egy bájos gyermek megkérdezi az…..
Találtam egy rossz reklámot. A felvezetése arról szól, hogy az ember alapvető problémája, hogy a gyerekei vele egy ágyban akarnak aludni, a felnőtt pedig gyerekek nélkül. A reklám dolga pedig megoldást kínálni a problémára: egy festett, képes gyerekágyat kell venni, és mindjárt…..
Nem akarom a témát összefüggésbe hozni a pécsi rendőrség által megrendelt reklámfilmmel, és a közelmúlt pécsi eseteivel. Mindez csak ürügy, hogy egy bizonyos kör ismét nagyobb hangon kántálja, hogy az áldozat sosem hibás. Aki ettől a dogmától nem akar elszakadni, az ne olvassa tovább a cikket, mert…..
Azt talán mindenki tudja, hogy Adolf Hitler fiatalként vonzódott a művészetekhez. Bécsi évei alatt - amikor is a Művészeti Akadémiai vizsgájára készült - rajzolt, festett. Nagyjából háromezer képet készített, ebből körülbelül hétszáz maradt fenn...
mo'at 2014.08.27 13:26:32
érdemes lenne tudni, hogy tényleg teljesen autodidakta volt-e, mert ezeken az igen vegyes színvonalú képeken rengeteg mindent fölmutat, amit a rajzolni tanulóknak a tanáraik rágnak szájba és adnak készen. a tehetségtelen emberek nem így akvarelleznek, hanem sehogy. itt vannak még jobb képei: www.catinwater.com/2013/06/19/paintings-of-adolf-hitler/ ha senki nem tudná, ki festette ezeket a képeket, mindjárt mindenkinek tetszenének. ha hozzám beállítana valaki ilyen képekkel, és arra kérne, hogy tanítsam, csak annyit tudnék neki mondani, hogy nézegessen impresszionistákat, keresse meg az egyéni ecsetkezelését, és használjon irreálisabb színeket.
TeleTök Feminizmus és környéke 2013.12.04 10:07:19
A feminizmus. De hogy mér lett szerves része az az életellenes agymenés, miszerint a nő joga kell legyen rendelkezni a saját teste fölött, és a hasában élő gyermek élete fölött...?! És hogy mér lett része, hogy kefélgessünk ahány felé akarunk, úgyis elkapartatjuk a gyereket,…..
TeleTök Bántalmazás 2012.11.26 15:16:37
Nem érdekel, ha "nem elég érthetően" fogalmazom meg, mert magam sem szavakkal gondolkodom erről, hanem érzésekkel.Aki meg kell értse, így is meg fogja érteni, mert hasonló érzelmei támadnak, mint nekem. Szóval itt van ez a családon belüli bántalmazás. Pontosabban amikor férfi bántalmaz nőt. (A…..
A sikeres randi titka Hogy mi a sikeres randi (randevú) titka?Először azt kell megvizsgálnunk, hogy mi az amivel garantáltan el lehet rontani egy randevút?Bizonyára neked is előfordult már, hogy megismerkedtél egy leányzóval, szimpatikus volt neked és elkérted a telefonszámát.…..
TeleTök Fordítógép egyesekhez 2012.01.19 19:05:00
Első gondolatkísérlet: emlékezés. Gondolj egy nyelvre, amit tanultál. Emlékezz vissza azokra az időkre, amikor még csak 300-400 szót tudtál ezen a nyelven, és az igeidők felét sem ismerted. Nem ismerted a feltételes módot - pláne nem a múltidejűt, nem ismerted a műveltető és…..
TeleTök Marketing 2011.11.15 01:22:00
A "tökköm televan" mostmár abból az áltudományból, amit marketingnek hívnak, és az összes beetető hírlevélből, amiben tanfolyamokat és könyveket árulnak az eladástechnikához jobban érteni vágyóknak. Mintha valami adalékanyagdús, cukros, aromás, festékes,…..
TeleTök A Nagy JóskaPista - Teszt 2011.10.21 17:02:00
   Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Jóska és Pista, akik szomszédos tanyákon laktak. Nem voltak barátok, csak köszönőviszonyban voltak egymással, de jóbarátok, osztálytársak, vagy akár édestestvérek is lehettek volna.    Egy nap amikor hosszabb…..
TeleTök Szex vs Megváltás 2011.07.13 15:17:00
Annyira 'tele volt a tököm' néhány magát jókereszténynek tartó ember kirohanásaival, hogy készítettem egy kérdőívet, amin fölmértem, hogyan hat a házasságokra és a hívő házasok szexuális életére a szüzenházasodás gyakorlata. Ugyanis nem vagyok képes belátni, hogy…..
TeleTök Osztálypénz 2011.06.16 14:41:00
Az osztálypénz nagyságrendjének és beosztásának dinamikája sok szülő közt beszédtématéma időről időre. Azt hiszem, megfejtettem miről is van szó.Az óvodai csoportpénz és az iskolai osztálypénz összegét mindig a legjobbmódú hangadó szülők határozzák meg egy olyan…..
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
mo'at 2011.06.08 20:29:24
@Magyarósi Csaba: a 'véleményem, vagyis a tippem, hogy miért oda építik, azt a témát érinti, ami ma a sajtóban tabu. :D Inkább mondd el, szerinted miért oda tervezik, hátha nem moderálnak ki érte.
 A Való Világ villában igencsak felfokozott volt a hangulat és már nagyon látszik az embereken hogy nem nagyon bírják már szex nélkül. Többjüknek már mindegy kivel, csak legyen már valami. Most éppen Éva és Szandika esett egymásnak. ..