Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dsfgsdfgw345qwe (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Plastiknation ma, 19 órától élőben kommentálja az Apple-bejelentéseket. Az új iPhone mellett egy sor egyéb újdonság is várható. Az alkalomra beizzítottuk a Videopoll rendszert, úgyhogy élőben tudjátok majd értékelni Józsiék közvetítését. Plusz lesznek élő szavazások…..
Eheti hirdetőnk, az iStyle új üzletet nyitott, ennek örömére mi is ellátogattunk a megnyitóra. A bejáratnál Gábor, az üzletvezető széles mosollyal fogadott. Nem csoda, vagy két-háromszáz ember állt sorba az esőben, várva arra, hogy bejusson az Andrássy út 36. szám alatti…..
dsfgsdfgw345qwe (törölt) 2010.05.19 18:25:08
@stellaz1:

1. tudom, hogy lehet kapni, sőt, olcsóbban is, de asszem ez a blog nem erről szól.

2. hálistennek visszatermeli az árát a munkám során, de képzeld, nem azért veszem, a munkámra a jelenlegi macbook-om is tökéletesen megfelel, kényelmi szempontból veszem (minden egy picit gyorsabb lenne), presztízs szempontból veszem (több pontot ad egy tárgyalás során, mint egy elsárgult fehér macbook, egy olcsó, karcos, repedezett acer-nél meg főleg)

3. miért nem lehet sikeres ember, aki 400 ezret ad ki egy apple laptopra? csak a logikát nem értem. te nem apple gépet használsz? mert ha igen, akkor megfizetted te is az alma logó árát (ami mögött elvileg az egész apple-feeling van, ebből persze jócskán ront az ájsztájl). és tök mindegy, hogy egy 100ezres g4-et használsz, vagy egy 400ezres i5-öt, az arányok akkor is maradnak.

4. kevés dolgot szoktam venni hitelre, nem szeretem gazdagítani a bankokat. például a tv-met is megvehettem volna kp-ra, de inkább ingyen hitelre vettem, 10 egyenlő részre elosztva. hogy miért? mert például egyben 400 ezer forintot sokkal jobban el tudok költeni, mint egy laptopra. ha holnap rálocsolom az egész 400-at egy adwords kampányra, a következő fél évben annyi munkám van, amiből egy 50%-os thm-et is röhögve ki tudnék fizetni. ha többet tudsz csinálni egy összegből, mint amit kifizetnél kamatokra, akkor máris jobban megérte. de várom a véleményed, hogy szerinted miért vagyok balfasz.. (balfasz)
dsfgsdfgw345qwe (törölt) 2010.05.20 21:24:32
@stellaz1: értelek én, csak nem értek egyet veled. azért mert neked nem számít, attól még van akinek számít. nem a haverok előtt villogok vele, mert csak tárgyaláshoz viszem magammal a gépet. és ha ügyfél megkérdezi, hogy ez milyen márka, meg milyen oprendszer, vagy ha azt mondja, hogy hű de szép, és ilyet még nem láttam (nem egyszer volt már, hogy ámultak és bámultak egy exposé-tól), akkor az plusz pont a tárgyalásnál, profizmust sugall, hogy profi eszközökkel dolgozok, akkor biztos profi is vagyok (bár azért szerintem ettől függetlenül mondhatom, hogy profi vagyok a szakterületemen, de ez nem ide tartozik). és a sebességkülönbség sajnos nem nüansznyi, már ha azt nézem, hogy a ram órajele kétszer annyi, a cpu-é kb 30%-al több, a videókártya pedig nem kétszer, inkább 20-szor gyorsabb mint az integrált intel. és nem, nincs fent egy játék sem, csak nem mindegy, hogy a photoshop valamit elvégez fél perc alatt, vagy 5 másodperc alatt, főleg nem, ha ott áll a hátad mögött az ügyfél (és a photoshop ugye kihasználja a gpu-t is). és nem apple buzi vagyok, csak szeretem a relatív minőséget, és ha megnézel egy konkurens ibm-et, vagy hp-t, vagy sony-t, vagy dell-t, ugyanennyibe kerülnek. és olcsó gépekkel már volt dolgom, soha többé.

de neked biztosan megvan a pénzed egy audi a8-ra, de inkább suzukival jársz, biztos megvan a pénzed egy rózsadombi lakásra, de inkább a havanna lakótelepen laksz, és biztos megvan a pénzed apple gépre, de inkább huwai-t vagy fujitsu-t használsz. lásd be, hogy az elméleted baromság, nincs értelme. aki megteheti, hogy audiba ül, az üljön audiba, és ne balfaszozza le egy irigy suttyú egy suzukiból, csak azért, mert az ember szereti a szép, kényelmes, igényes, biztonságos autókat.

gondolom te olyan ember vagy, aki a kínai piacon vásárol, és a ruháit addig hordja, amíg ki nem szakadnak, a bútorait addig használja, amíg szét nem rohadnak, a telefonját addig használja, amíg tönkre nem megy. mert ha nem, akkor te is bedőltél a marketinggépezeteknek, és csak egy egyszerű konzumidióta vagy. mert a kínai piacon vásárolt ruhák is épp úgy megfelelnek, mint a drágábbak, stb, stb.

de nem is értem ez miért vita téma, főleg, hogy mindez egy apple blogon folyik. maximum akkor értem meg, ha hackintoshozol. de hidd el, az volt az első, amit próbáltam, annál egy windows millenium is megbízhatóbb.
dsfgsdfgw345qwe (törölt) 2010.05.19 18:07:44
@Mitévő Légy: azzal én sem tudok azonosulni, nem is volt kedvem sorban állni, ezért is örültem az eladó srác tippjének, hogy a kezembe nyomta a szórólapot, és azt mondta este 10-ig nyitva vannak.

attól meg pláne nem dőlt volna össze a világ, ha nem kapom meg azonnal, de itt ez nem is volt kérdés, csak azért mentem oda, mert alapvetően tetszik az iPod touch, de a 62ezres listaára eddig elrettentett. 29-ért mégis csak jobban megérte volna. de a kütyü igazából nem is érdekel, hallgatok én zenét az ájfónról ha kell, sőt, ha kell, futok zene nélkül, mint eddig, engem a hozzáállás zavart, az, hogy átcsesztek. és ha ez a sarki fűszeresnél történik, azt mondom oké, ez magyarország, nade itt elvileg az ember megfizeti az irreálisan magas árrésért cserébe a normális kiszolgálást. úgy látszik az ájsztájlnál nem, és ahogy látom, nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.