Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b.gelée

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint talán már feltűnt nektek, elindult a honlapunk a www.lehetmas.hu címen. Ezen olvasható többek között az alábbi veretes szöveg:"A Lehet más a politika! kezdeményezés tagjai és külső szakértői az elmúlt közel egy évben elmélyült műhelymunkát folytattak, aminek egyik…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
b.gelée 2010.02.11 14:47:14
a világos látás érdekében hozzátenném a garasomat én is a vitához:
nálunk német rendszerű a kéményseprés szabályozása -pont mint az iskolarendszer is, porosz rendszer van. A polgár nem felnőtt ember a törvények majd gondoskodnak a biztonságáról. Neki kuss van és kötelező ezt kifizetnie. Kevés országban van ez így még európában is. Ahol nem igy van ott több jóval a monoxid baleset mint nálunk de legalább nincs lázadozás meg a tulaj a felelős ha lemérgezi a családot.
Ott lehet képzés után alapítani egy céget és várni a telefont , hogy gyere kéményt seperni , mennyibe kerül?
Itt körzetek vannak ahol ugyan az a kéményseprő jár évek óta. Most meg már amióta kitört a kapitalizmus van tulajdonos is aki fizeti a minimálbért a kéményseprőnek meg a 60%-ot a bevételből az önkormányzatnak és ő meg és mint marci hevesen a maradékból. Az ő érdeke a minél drágább kéménydíj.
A kéményseprő akit láttok kb 100 forintot kap kézhez egy kéményért. a többi befizetett pénz elveszik a fönöke és állam bácsi kezén közén. Ez a mai magyar elosztási séma. És ezér hallgatja a problémás ügyfél szemétkedését ,szívja a cipővel meg szeméttel meg pozdorjával fűtögető jóemberek kormát tisztítás esetén meg viszi a hátán a luxuséletet élő vezetőséget a hülye kitalációikkal egyetemben. Tényleg dögöljön is meg...Úgy sincs egyedül , van még rajta kívül vagy 3-5 millió hasonló hülye az országban.
Különben szinte az összes pattogó flegma szemétkedő ügyfél az ujgazdag felkapaszkodott köcsögök közül kerül ki, akik azt hiszik ha már ki tudják bliccelni az adófizetést meg a rendes bérfizetést a melósaiknak akkor már mindent szabad.Meg a magyar rebellis volt mindig, nemteccik még az ésszerűség sem ha már más parancsolja meg ha fizetni kell érte.De azért irigyeljük a másik népeket ahol nincs gaz az egész országban meg putrik sincsenek meg becsületesen folyik a bizniszelés.
Na ez van. Ezt kell szeretni.