Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nelli2010

28 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hahó! Kishúgom született! Ma délelőtt Lotti baba kibújt anyu pocakjából 3300 grammal és 52 cm-vel.Baba és mama most is jól vannak. Újra köszönjük a Szent Imre Kórház minden dolgozójának akik részt vettek a műtéten. Nagyon boldogok vagyunk!!!..
Nagy örömmel kürtölöm világgá, hogy nemrég volt a 2. szülinapom és pár hét múlva bújik ki anyu pocakjából a testvérkém. A neve Lotti lesz. Majd ha kibújik, nagyon sokat fogunk együtt játszani, ugrálni, momózni és focizni. Saját szoba is várja Lottit, én kaptam egy nagyobb…..
A 30-31. héten újabb ultrahangra szántuk el magunkat az Istenhegyi Géndiagnosztikárn mert az ottani szuperéles ultrahang készüléken látni akartuk, hogy a baba "még mindig kislány-e" és hogy hogyan fest most odabenn. A váróteremben a baba szokásosan…..
nelli2010 2010.12.14 08:42:19
@Angéla30: Szia, erről a cystaról részletesen írtunk a Plexus chorioideus cysta - baj lehet? című cikkünkben, a főoldalunkon keresd ezt a bejegyztést és látni fogod hogy mi lett a vége. Semmi. Felszívódott és mára a 6 hónapos babánknak semmi de semmi baja, sőt nagyon okos, figyel mindenre és nagyon érdeklődő. Ugyanezt kívánjuk Neked is, hogy semmi baj ne legyen.
Nagyon friss az élmény, ma délelőtt 10:11-kor megszületett Nelli baba 2650 grammal és 51 cm-vel előre tervezett császármetszés útján. Baba és mama jól vannak. Megtörtént a csoda, amire egész idáig vártunk. Egészséges és szép babánk született aki máris a cicit keresi.…..
Fülledt, nagy meleg van a Mediterrán Lakóparkban, a lakásba reggeltől estig besüt a nap, ami mindig jó kivéve ha egy kismama éppen egy kis hűvöset szeretne magának. A tegnap esti szunyókálást például a kispapa meg is örökítette egy matricával, ami majd az autó hátuljára…..
Ezen a tanfolyamon szó lesz az első mellretételről, különböző szoptatási technikákról, a fejés fontosságáról és technikájáról, az éjszakai szoptatásról, az anyatejtermelést fokozó szerekről és módszerekről, a félelmekről, a nehézségekről és ezek megoldásairól. A…..
A második CTG-vizsgálat megmutatta, hogy Nelli baba továbbra is magas fordulatszámon pörög-forog odabenn, az igen gyakori méhösszehúzódásoknál emelkedett pulzusszám látható. Babánk tehát aktív és jól érzi magát odabenn, és ehhez az is biztosan hozzájárul hogy a faros fekvés…..
 Kedves Mindenki!   Engedjétek meg, hogy elnézést kérjük azért, hogy ilyen hosszú időre eltűntünk, de két fontos dolog kötötte le az időnk nagyrészét.  Az egyik lányunk, Ajna Viola, aki - bár már elmúlt fél éves - még mindig 24 órás szolgálatot jelent. A…..
Ha az előzetes terven senki és semmi nem változtat, Nelli baba 17 nap múlva császárral megszületik. A kismama nagyon jól van, bár az éjszakai elalvás ill. folyamatos alvás nem mindig zavartalan, különösen az ágyban való egyik oldalról a másikra való átfordulás megy nehézkesen…..
Ma voltunk az első CTG-vizsgálaton. A kismama hasára tett két tappancs egyike a magzat pulzusszámát mutatta, a másik pedig a méh összehúzódásait mérte (0-tól 99-ig). A baba pulzusszámát mérő, egyik tappancsot állítólag a méh azon pontjára szokták tenni, ahol a magzat…..
A mai ultrahangon kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben van, Nelli baba behozta a korábban mért növekedésbeni lemaradását és minden bizonnyal jól érzi magát odabenn. Mivel még mindig faros a menyecske és elég aggodalmaskodás volt már eddig is, az orvos tanácsára császárra…..
Orvosi szakkifejezéssel élve a babánk jelenleg fekvési rendellenességben fejlődik odabenn (csak hogy ne legyen minden teljesen rendben), ugyanis medencevégű fekvést diagnosztizált eddig minden ultrahang. Egyébként pedig még mindig intenzíven mozgolódik, nyújtózkodik, ki-kinyomja a…..
Jelentem itt vagyok (dátum: 2010-04-20), jól vagyok, folyamatosan püffölöm anyu pocakját belülről (már amikor éppen nem alszom), és sokszor csuklok is. Anyu nagyon sokat szeretget és simogat, az apu meg minden nap énekel meg magyaráz nekem, nagyon szeretem őket! ..
A H1N1 oltási mizéria lecsengése után (nem oltattuk be magunkat) a következő dilemmánk a születenedő baba köldökzsinórvérének levétele vagy le nem vétele. A sejtbank cégek nagy erőkkel kampányolnak a levétel melletti érvekkel, a szülők által nagyon fontosnak tartott…..
A hétvégén megtudtunk egy csomó érdekes és hasznos dolgot a Padma Jógastúdióban tartott fél napos baba-elsősegély tanfolyamon. Dr. Csomai Zita (www.babaelsosegely.hu) gyakorlatias és nagyon jó hangulatú előadása után úgy érezzük, hogy legalább tudjuk hogy vészhelyzetben mit…..
Az újabb növekedési kontroll-vizsgálatot ezúttal egy helyettes orvos végezte el nekünk, mert orvosunk éppen szabadságon volt. Az általa mért adatok szerint a baba a 2 héttel ezelőtti vizsgálat óra semmit nem nőtt! Így a számított időnél kb. 3-4 héttel kisebb a baba! Az orvos…..
Miközben Nelli baba rendületlenül gyarapszik és tornászik odabenn, a babaszoba is hamarosan fullos lesz. Legújabb szerzeményünk a www.mesedekor.hu honlapról 3 cm vastag tömör hungarocell származékból készült, kézzel festett, mesefigurás gyermekszoba falidísz. Vettünk egy vagon…..
Már egy ideje próbálunk rájönni, hogy Nelli baba feje vajon még mindig fenn van-e vagy netán már fejjel lefelé közlekedünk vele. :-) Az ultrahangon még az látszott, hogy előre tekint, a feje fenn, a végtagok lenn. A minap azonban a baba csuklásait már határozottan…..
Továbbra is jó egészségben fejlődünk és szépen gömbölyödik a kismama pocakja, néha előre csúcsosodó formában, néha szélesebb kivitelben. A legérdekesebb látvány most az amikor a baba minden valószínűség szerint a fejét kinyomja és a kismama hasának egyik oldala jócskán…..
Kedves Blogolvasó Barátaink, Sorstársaink! Tegnap este 8 óra 22 perckor végetért egy több, mint hat éves utazás: megszületett lányunk, Ajna Viola! Nagy öröm ez és azt kívánjuk Nektek, hogy minél hamarabb legyen részetek hasonló örömökben! Ne adjátok fel: a sikeres…..
A korábbi kombinált tesztünk eredményét kiegészítettük egy újabb vérvétellel (19. héten), amely összesen hat jelző komplex értékelésével és azok az anyai életkorral való összevetésével határozza meg a magzati rendellenesség kockázatát (Integrált teszt). Ahogyan a nagy…..
A 19. héten (18+4) történt a vizsgálat, ami kb. 20 percet vett igénybe. Csemniczky doktor javaslatára az Istenhegyi Géndiagnosztika központba mentünk, ahol Dr. Bátorfi József végezte a vizsgálatot. Nagyon szimpatikus volt, mindent részletesen megnézett és közben el is mondta illetve…..
"A Kombinált-teszt a terhesség első trimeszterében (11. és 13.+6 terhességi hét között) két tényezőt vizsgál az anyai vérben, az első trimeszteri ultrahangvizsgálat eredményének számbavétele mellett. A rendellenesség kockázatának meghatározásához az ún. PAPP-A és…..