Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JimSawyer

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autó. Szabadság, szerelem. Még meg sem vettük első autónkat, máris földöntúli boldogsággal töltött el az, milyen fantasztikus érzés lesz, amikor már nem kell 2 karton szuperakciós tejet a budaörsi Tesco-ból a Stadionokig a BKV járműveit igénybe véve szállítanom. Emellett…..
JimSawyer 2010.02.11 10:30:46
Szerintem kicsit túl van misztifikálva ez az egséz használtautó vásárlás téma. Egyszerűen csak a józan paraszti ész szerint kell eljárni és akkor nagy valószínűséggel jó autót vehetsz.

1. Csak magánszemélytől érdemes vásárolni.
Nem csak azért mert kereskedők jórésze kamugép, hanem azért is, mert rengeteget elárul egy autóról, hogy "milyen ember" a tulajdonos, ezt pedig másképp nem tudod meg, csak ha személyesen találkozol vele.

2. Teljesen mindegy, hogy ismerőstől vagy vadidegentől veszel autót, vásárlás előtt KÖTELEZŐ szakszervízben átvizsgáltatni + festékvastagság mérés alap.
Simán lehet egy autónak olyan hibája amiről a tulajdonos sem tud, így hiába jó ismerős az eladó, attól még belefuthatsz egy ilyenbe.
Ha az eladó nem megy bele az átvizsgálásba vagy csak a saját szerelőjénél engedi azt, akkor tovább kell állni.

3. Kilométerórát nyugodtan el lehet felejteni.

4. A vásárlásra időt kell szánni. Nem szabad az első szimpatikus autót megvenni, minimum 4-5 autót meg kell nézni és csak utána dönteni. Ha nincs tökéletes, inkább várj, később megtérül.

5. Nézz utána alaposan a kiszemelt típusnak (tesztek, népítélet, google), mettől meddig készült, mikor voltak frissítések, vannak-e tipushibái, problémásabb motorjai/extrái, stb.

Ha ezeket valaki mind betartja, akkor elég kicsi az esélye, hogy szart vegyen. Ehhez nem kell autószerelőnek lenni, inkább csak türelmesnek, megfontoltnak.