Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zogmax

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
Úgy adódott, hogy ügyes-bajos dolgaim intézéséhez (erről jövő vasárnap olvashatnak) szűkebb pátriámba, palócföldre, azaz Gömörbe kellett látogatnom. Aki szülőhelyétől messze él, az tudja, hogy ilyenkor az ember mindig egyfajta megnyugvást érez és örül, hogy viszontlátja…..
Meglepődve szembesültek a magyarországi kerékpárutak állapotával azok az EU-intézményi dolgozók, akik részt vettek a kontinenset átszelő Európai Kerékpáros Túrán, számolt be a Levegő munkacsoport. A Duna mentén vezető 1300 kilométeres túrán átkerekeztek Németországon és…..
zogmax 2010.09.14 17:09:47
@egyittlakó: Nem igazán vetted le miről szól a cikk: KÜLÖN kerékpárútról, ami távol esik a gyors autóforgalomtól és nyugodtan lehet tekerni. Én attól vagyok kiakadva, hogy egy jóízűt szeretnék bicajozni az autóktól távol, ehelyett pedig szabálytalanságra és életveszélyre kényszerítenek, mert nem tudom máshol folytatni az utam, csak a főúton. Ez nem az autósok ellen szól hanem a lusta önkormányzatok ellen.
zogmax 2010.09.14 17:28:56
@egyittlakó: nem hiszem, hogy pusztán pénzkérdés lenne, sok helyen kisforgalmú utcákra terelik a bringásokat, vagy más olcsóbb de mégis használható alternatívát nyújtanak. A Duna menti kerékpárút egy nemzetközi út része, ezért kiemelt helyen kéne kezelni. Szerintem az a baj, hogy az illetékes önkormányzatok, vagy hivatalok szarnak rá. A bicigliútból nyilván nem tudtak az elvtársak milliárdokat sikkasztani.
zogmax 2010.09.14 19:24:40
@Aszi: Kösz az infót legközelebb arra próbálkozom. Egyébként ez is azt bizonyítja, hogy néhány táblával és minimális szellemi erőfeszítéssel megoldható lenne a probléma.
Szeptember 12-én érte el célját, Budapestet az Európai Kerékpáros Túra. Az augusztus 26. óta tartó út során az Európai Unió intézményeinek dolgozói tekertek végig a Duna mellett Donaueschingentól Budapestig. Az 1300 kilométeres túra az Európai Bizottság magyar képviseletén…..
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
Van-e 2.000.001 anti-demokrata szavazó? A Fidesz mostani gyűjtése hasonló szégyenfoltként fog bevonulni a történelembe, mint a kékcédulás választás.Egy antidemokratikus húzással megakadályozzák ugyanis a kisebb demokratikus pártok indulását, hogy bebetonozzák magukat a…..