Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magvető

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Makláry Ákos nyílt levélben reagált a publicista pápagyalázó cikkére. A levelet teljes terjedelmében közöljük...
magvető 2017.07.30 06:50:06
@Sir Galahad: Ámen.
Idén harmadszor vettem részt a Budapest Pride-on. A felvonulás biztos pont lett a nyárban, prioritást élvez sok más vonzó szünidős programmal szemben. Úgy érzem, ott kell lennem, együtt a barátaimmal, a többi felvonulóval, még ha nem is vagyok tagja szexuális kisebbségnek. Viszont keresztény vagyok…..
 Miszticizmust és okkult spiritualitást az egyházba!  „Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik.” (Kol 2,8)   Minél többet…..
magvető 2010.02.11 02:11:28
Pál athéni szolgálatát leíró sorok alliterálnak egy régi Spurgeon igehirdetésre, aminek a címe: Szolgálunk, vagy szórakoztatunk? Ebből idéznék egy keveset:
"Egy métely kezdett beszivárogni a hitvalló keresztények soraiba, méghozzá olyan hallatlanul durva módon, hogy ezt még a legrövidlátóbbaknak is észre kell venniük. Az utóbbi évek során szélsebesen terjed el, amint a kovász hatására az egész tészta az utolsó részéig kovászossá válik. A Sátán ritkán szedi rá ravaszabbul a gyülekezeteket, mint azzal, hogy a megbízásuk: szórakozást felkínálni az embereknek azok megnyerése céljából. Az egyház bizonyságai egyre inkább ellaposodtak. A puritánok még kerekebben fogalmaztak. Az emberek érdektelenek lettek és a világi befolyásokat nem vették már oly tragikusan. Nemsokára ezeket a gyülekezetek peremén tolerálni kezdték. Ma már hivatalosan alkalmazzák, úgy érvelve, hogy így nagyobb tömegeket érhetnek el.Jézus könyörületes volt a bűnösökhöz, sírt miattuk, de szórakoztatni sohasem próbálta őket. Hiába is keresgélünk az újszövetségi levelekben vagy az evangéliumokban szórakozás után. Az üzenet így hangzik: "Gyertek ki (a világból), maradjatok kívül és tartsátok tőle tisztán magatokat!' Az első keresztyének végtelen bizalommal voltak az Evangélium iránt és nem volt szükségük más fegyverre. Miután Pétert és Jánost nyilvános prédikációik miatt elfogták, a gyülekezet imára gyűlt össze (ApCsel 4). De könyörgésük nem így szólt: "Uram, add meg a Te szolgáidnak, hogy ártatlan és bölcsen átgondolt szórakozás által megmutathassuk ezeknek az embereknek, hogy mi keresztyének mily boldog, jó kedélyű nép vagyunk." - Az utolsó időket éljük és valóban az embereknek viszket a fülük az igazságra és keresnek maguknak tanítókat - és találnak is. Igaz az Ige, hogy sok un. "keresztény" miatt káromoltatik Isten neve a pogányok között. Köszönöm a cikket,valódi friss levegő áromlott belőle.