Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csíkos Úr

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy para nincs, kis piti ügy: magyar holokauszt áldozatai egy megyei bíróságon Amerikában beperelték a MÁV-ot 1 milliárd 240 millió dollárra, mert a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Ezzel hamar meg is lett a február…..
Csíkos Úr 2010.02.17 09:28:16
@arlequin: Ha belga vagy, akkor eleve reménytelen minden, de talán azt felfogod te is a genetikailag determinált ideggócoddal: nem szeretnélek nevelni vagy befolyásolni, de főleg okítani nem! Hiúság lenne. Érződik, hogy több tantestület is belebukott a próbálkozásba, és hát tulajdonképp annyira szórakoztató vagy így!

Másrészt: Egészen biztos voltam benne, hogy lesz, aki beleakad abba a pár sorba, amit leírtam. Véletlenül sem gondolkodik el, vagy jár utána a dolognak. Agyatlanul homlokcsonttal, barom módjára: kiszámíthatóan. Ehhez még olyan nagyon okosnak sem kellett lennem, hisz ez egy sértődős post egy sértődős oldalon, és a blogot még azelőtt elkezdtem olvasgatni, hogy ellopták a cigányok a vezetéket a veréb alól. Mielőtt valakit megint megsértenék ezzel, jelzem, hogy szívesen járok ide, és fogok is! Nem emiatt, ez inkább csak olyan hiba, amiben osztozunk, és nem vagyok büszke a nagy eszemre, hogy minderre rájöttem magamtól.
Csak kérdeztem, és akkor amúgy éppen eszem ágában sem volt bántani senkit. Kérdeztem, mert tapasztalatom szerint kérdésen tényleg csak az álszent emberek és a hülyék szoktak megsértődni. Előbbieknek szabad, ha fizetik az adót, utóbbiaknak ajánlhatnék könyveket, de nem fogok.
Az összes többi viszont érdekből játssza meg a sértődöttet, úgyhogy innen nem nekik szól a véleményem. Sose lesz annyi felesleges pénzem, hogy őket meggyőzzem. A bocsánatkérések sem nekik szóltak, azokat se vegyék magukra!

Komolyan! Tényleg egy rakás értelmes szempont és normális hangnem! Elnézést a múltbéli személyes előítéleteimért, de olyanoktól is, akiktől nem ezt vártam volna az eddigiek alapján. Felszínre kerültek olyan álláspontok, amiket figyelembe illene venni mindenkinek, aki kicsit is civilizáltnak tartja magát és nem érdekből, hanem belső meggyőződésből érvel. Nem kell egyetérteni, azt a birka is tud, de el lehet gondolkodni. Anélkül, hogy a többi realistáról megfelejtkeznék – ha már így beszélgetünk – @Ravaluf, @f.m.j. és @Tündér_Lala fonalán futó társalgás, itt a végén igencsak kár, hogy néhány ezer ember között marad! Erre is lenne annyi igény, mint másra, de belátható, hogy sajnos ez lassabban térül meg és piszkosul nem fizet olyan jól.
Azért is kár, hogy mindez a szép vita egy olyan post kommentjében folyt le, amelyiknek a forrása egy amerikai blog bulvár-mellékletében megjelent másik post. Ott se semmi a komment-szekció, csak rövidebb egy kicsit. Vagy nem a post, hanem egy egyszerű kereset? A farkast kiáltó fiú meséje megvan?
Ugye-ugye, bezzeg itthon! Azt feltételezni sem mertem, hogy egy jogász végzettségű ember nem kap röhögőgörcsöt az egésztől, ha nem épp az ő zsebében kotorásznak így. Az mentőkörülmény, vagy mi a rák. Ha velünk történik, akkor ugye más. Merthogy azt hittük, hogy azt mondták, hogy elsodorta, mi? Képmutatás: nem menő egyetértek. Akkor ne is csináljuk, jó?
Az újságíró, az más fajta, azt fizetik: MTI, Index (oké, itt volt a megoldás az egyik kommentben), TV2, miegymás… Bezzeg a Vonalas Népszabadság az megmondja, hogy hány éves a kapitány! Az első bekezdésben ott áll, hogy hullámkavarás az egész. Mint Piszkos Fred a málnaszörpöt, esküszöm! Úgysem figyel senki, de ha mégis, akkor pedig nem fogja úgysem elhinni. Ha másból nem, azért abból, hogy 80<T(h)<95= „csaknem száz”, azért gyanússá vállhatott volna egy gyors újraolvasás erejéig, nem? Egyébként, akinek még nincs tele a témával a töke, annak jó böngészést, én nem linkelek szemetet.
Nem ismerem a fazont és eddig a neve sem tűnt fel, de aki ennyi időzónán keresztül ilyen ügyesen tematizálta a magyar közbeszéd egy részét az elmúlt pár napban, az előtt le a kalappal! Megmondta, hogy földrengés lesz, erre Battonyától Nemesmedvesig érződött a remegés. Szerény javaslatom, hogy ha valakinek muszáj ebből a hírből odaadnotok a Vastagbőr Díjat, akkor neki, Szőcs Washington Lászlónak toljátok. Nem annak pár pofátlan zsidó, külföldi állampolgárnak, aki a másét akarja. Még ha az a dolog éppen a miénk (halk kacaj), akkor sem. Szerintem mindenképp megérdemelné, hogy elismerje valaki a tetteit, ha másért nem, hát azért feltétlenül, mert a nevét adta hozzá. Ajánlanám az MTI helyi tudósítóját is, de aki nem írja alá, az nem várhatja az elismerést. Csapaszinten úgyis begyűjti a cége előbb utóbb, tuti. A sarjaknak részemről semmit. Még ezt a díjat sem. Alku nélkül. Nincs üzlet és kész.
Lelki szemeim előtt az átadás, ahol a díjazott köszönetet mond a magyar újságíró szakmának, a máshogy-másoknak, a zsigeri-rasszistáknak, a világban szétszóródva élő megélhetési-kisebbségieknek, hiszen nélkülük nem érhette volna el mindezt… Persze nélkülünk, a hülyeségekre vevő olvasók nélkül sem, de mirólunk simán meg fog felejtkezni, ahogy mi is el szoktunk…
Feltéve, de nem megengedve, hogy tényleg annyira abszurd világban élnénk, ahol ebből per lehetne, akkor természetesen mindezt a díjat 5-95%-ban megosztva a Magyarországon élő egy, vagy több felperessel, -34% a felperesek magyar állampolgárságú megbízottjai számára. Kamatokkal, 10.-i árfolyamon, 15%-os komisszióval számolva. Megelőzve az esetleges további pereket. – El tudom ám én is osztani a másét, de ettől pofátlan nem leszek, maximum hülye.

Ennyi. Írt a pasas egy moslékkavaró cikket a semmiről, egy következőben pedig jól elsimította. Ügyes. Mit fizethet ez most? Sika, kasza, ablakmosó a fürdőszobatükörre? Vagy már az sem kell? Jöttek a hullámok és innen páran máris-egyből-azonnal-hirtelen vihart kiáltottak. Van, aki egyenesen Kínáig szaladt. Azon röhögtem. Nem bántásiból, de kár lenne, mert a szocialista ember ott sem volt életképes. Pár blogot kihagytam, de tuti volt vadászrepülő összehasonlítás is az ügy kapcsán. Mindegy, nem ez a lényeg. Fizetni fogunk a Deloitte-nak, és egy azóta bebukott giga-csaló cégnek. Amíg lesznek emberek, akik ilyen szintű ügyeket elkúrnak, mint a Postabank volt, addig ostobaság meglepődni azon, hogy mások is bepróbálkoznak. Elsőnek a zsidók, utána szépen sorban a többi, ha megjelennek a hírek máshol is az abszurd címke mellett. Kilenc év kutatómunka, ezen még most is mosolygok. Ha ennek kb. egyharmada eladható doktorinak, akkor kibírnám a klímát.

Visszatérve erre a postra. Eddig nekem az jött le, hogy nagyjából hasonló a véleményünk a vastag bőr fogalmáról. Nem ugyanaz, de összeilleszthető. Emellett elfogadom, hogy itt a tiétek a mérvadó. (Nem a tiéd, hanem a sárgaháttereseké.) Minden tiszteletem mellett, azért ezek után lehúzni a Heti Választ, mert bedőlt egy hasonló átvágásnak, nálam már mereget ebből a fogalomból, ha ki nem is meríti úgy kolompárosan. Csak annyira, hogy szóljak, annyira nem, hogy elhatárolódjak. Úgyhogy… hátha elolvad a hó, és felálltok a monitor elől. Az irány jónak tűnik, így arccal a vasút felé.
Nocsak, másnap egyre akadt is finom hazai mondanivaló, nem?

Még egyszer, a magukat önnön butaságukról győzködők kedvéért: nemhogy megbántani nem szeretnék senkit, sőt! Vegyétek észre, hogy a megbántottságotokat, az indulataitokat fordítják MÁR MEGINT ellenetek! Közöm annyi, hogy ez most már nekem is fájt, tessék kevésbé lökdösődni! Egyetértek azzal, hogy bár érdemes figyelni az ilyen ügyeket, de hisztizni és játékvonatokkal dobálózni rögtön, azért komoly túlzás. Véleményem szerint.
Külön elnézést azoktól, akik elsőre is értették, amit írtam. Na és persze a kacsacsőrű emlősöktől még kettővel különebbet.