Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Károly55

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok,Ide gyűlhenek azok a kommentek és linkek amik az Elliott hullám elmélettel foglalkoznak.Saját korábbi bejegyzésem a témában:devizatozsde.blog.hu/2008/09/20/elmelkedes_ii_hullamok_es_elliotEzt a videót ár elég rég csináltam. Sokmindenben megálja a helyét, de sokmindent…..
Károly55 2010.02.27 19:32:43
@TTguy: Érdemben nem tudok nyilatkozni az általad favorizált rendszerről mivel mélységében nem ismerem.
Viszont ha Te az elliott rendszerről azt állítod, hogy ha akarom itt egy csúcs, ha akarom ott egy csúcs és a hullámokat úgy számozom ahogy esik úgy puffan akkor Neked tényleg nem ajánlom.
Mint ahogy előző kommentemben írtam önmagában valóban nem csodafegyver, bizony nem árt mellé hagyományos TA is, meg nagyobb idősík esetén egy kis funda is.
Amire viszont tényleg nagyon hasznos az adott idősik trendjének meghatározása ami a hiedelmekkel ellentétben sokszor nem is olyan egyszerű, és ha ezt tudja ez nem kevés.
Az általad említett egzaktság gondolom a a rendszered alkalmazására és nem a sorozatos tradek kimenetelére vonatkozik, aminek alkalmazásához kívánok sok sikert.
Végül is mindegy , hogy ki mi módon keresi a kenyerét csak eredményesen tegye azt. Gondolom ebben nincs nézetkülönbség köztünk.
Károly55 2010.02.27 20:48:59
@TTguy:

Csak megnyugtatásul, természetesen minden idősikon alkalmazható mivel az ármozgás fraktálrendszerű. De látom Wik igért egy videót és ne vágjunk elébe ő minden bizonnyal részletesen beszél a ciklusról és a benne föllelhető hullámszerkezetről.
Nos mint tudjuk,a sikeres tradelés fő pontjai a trendmeghatározás,a belépési pontok meghatározása,és a kilépési pontok helyes meghatározása. A fenti képen eurusd devizapárral kereskedem,H4 idősíkon,de bármely devizapárnál használom,ha van kedvem manuális tradeléshez.Az alap…..
Károly55 2010.02.12 20:41:39
@trader55: Szinte minden gondolatoddal egyet tudok érteni.Én is úgy gondolom, hogy minden olyan algoritmus ami semmilyen formában nem veszi figyelembe a piac aktuális helyzetét (pl. ilyen a volatilitásra kereskedés, vagy bármely véletlen szerű benyitás stb.) és azt szigorúan következetesen alkalmazzák, akkor megfelelő számlaösszeg és megfelelően hosszú idő figyelembevételével az eredményessége 0-hoz konvergál (ha figyelmen kívül hagyjuk a kereskedés egyébként létező költségeit).
Ha ez igaz akkor ez rossz hír mert akkor valamilyen módon meg kell dolgozni a pénzért (valamilyen szinten tisztába kell lenni az adott piac pillanatnyi állapotával) Pl trend. hír előtt (után vagyunk) földrengés van, fölrobbant egy atomerőmű és még ezer egy dolog.Nehezen tudom elképzelni hogy ezt robottal kezelhető lenne. A fundamentumok fontosságát nem lebecsülve mégis csak azt kell, hogy mondjam, hogy mi szürke mezei kereskedők (remélem senkit sem sértettem meg) nehezen tudunk versenyezni mondjuk a londoni "fiuk"-kal akik olyan szakstábbal és technikai infrastruktúrával rendelkeznek ami nekünk csak álom. Sajnálom, hogy azt kell mondanom általam nagyra tartott alterman kollégának, hogy az általa sokra értékel ezen ismeretekkel sem leszünk versenyképesek.
Szvsz, nincs más lehetőség mint a rengeted befektetett idő az ármozgások figyelésébe.
Én speciel az elliott cikluselméletbe hiszek és ezen a helyen és alkalommal ennek szeretnék egy kis reklámot csinálni. Nagyon munkás egy dolog (nem könnyű pénz) de megfelelő tapasztalattal (szinte minden idősík egyszerre történő figyelése) biztonságosan és jövedelmezően használható. Nem titkolt célja is ennek a bejegyzésnek az sem ,hogy másokat is biztassak ezen módszer elsajátítására.(talán egyszer lesz itt a fórumon egy "elliott" szekció).
Károly55 2010.02.13 09:16:50
@trader55: Azzal nem tudok egyetérteni, hogy megfelelő nagy összeget kivonunk a kereskedésből és utána nem probléma a DD -s lenullázás.
Pont az a lényeg, hogy a tőke gyarapodásával a pozíciókat növeljük,hogy exponenciálisan mozogjon az eredmény görbénk.
A pénz kivonás szerintem a SL túlbonyolítása a mikor is SL ként a lecsökkentett számla lenullázásával aktiválod a SL-t. Az egy más kérdés ,hogy a kivont pénz esetleg máshol kamatoztatod ,de ez már nem a tőzsde témaköre. Tehát sajnos a TP kérdése így vagy úgy megkerülhetetlen.
A SL alkalmazásnak lehet egy olyan módja is (ami persze nem oldja meg csak elnapolja a problémát), hogy ahova a SL tennénk oda egy vele azonos nagyságú, de ellentétes irányú pozíciót veszünk fel (hedgelünk). Onnantól mintegy elodázom a problémát és elviszem térben és időben egy olyan helyre ahol számomra egyértelműbb a helyzet és az általam megfelelőirányba induló pozi ellenpárját zárom.
Sajnos ez sem csodafegyver,mert valamikor kell egy döntést hoznom, de nekem vannak könnyebnek tűnő helyzetek szituációk (pl elliott 3. hull indulása stb)