Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sweeper

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
sweeper 2012.10.26 22:59:24
@Babette_: Itt egy igaz történet. Semmi fekete munka, semmi fekete számlázás. Illetve mégis van benne fekete dolog (korom), lévén kéményseprőről van szó. :)
Tisztelt munkásemberünk a nála lévő számlatömbből felhasznált számlákért felvett pénzzel nem számol el a heti elszámoláskor. Elérhetetlenné válik.
Rendőrségi feljelentés, házkutatás. Kiderül a lefoglalt okmányokból, hogy több mint kétszázezer forintot beszedett, de abból egy fillért sem adott le. Tanúvallomásában elismerte, hogy nála van ez az összeg, ez a pénz a cég pénze,de nem adja le, mert munkaügyi vitája van a munkáltatójával.
Tehát más pénzével sajátjaként rendelkezik.
Ez hiányos jogi ismereteim szerint is kimeríti a sikkasztás tényállását.
De a Budaörsi Városi Ügyészség szerint nem történt bűncselekmény. Sőt, visszaadatták a rendőrséggel a házkutatás során lefoglalt arcképes igazolványát a jóembernek. Így mivel nála van a le nem adott egyenruhája és szerszáma is ezért tovább szedheti be a pénzt a lakóktól, akik ismerik, hiszen ő a régi kéményseprőjük.
Ez majdhogynem bűnsegédség.
P.s.
A munkaügyi vita miatti indított pert elsőfokon elvesztette, de a pénz továbbra is nála van...
Magyarország.Így szeretlek!