Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rice

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki először hall róla, annak sokkszerű élményt jelent. Olyat, mint amikor kiderül: nincs is Mikulás. Aki egy kicsit elmélyed a témában, az boldog mosollyal mélázik el a lehetőségen: mégis van. Aki pedig komolyan kezd el gondolkozni a kérdésen, az elsősorban a megvalósíthatóság…..
rice 2013.12.09 09:02:31
Tisztelt Fórumozók!

Látogassatok el az alábbi oldalra:
www.facebook.com/biteuro?fref=ts

Összefoglalom az Új Generációs gazdasági rendszer lényegét:

- Kriptopénz (BEU) minden európai állampolgárnak alapjövedelem címén, alanyi jogon, amelyet a társadalom bocsájt ki.
- A fizetőeszköz kizárólag csereeszközként funkciónál - biztosítja az áruk (termékek és szolgáltatások) gyors, biztonságos cseréjét és olcsóvá tételét. Ezzel kiiktatnánk a mai társadalmi - gazdasági rendszerben meglévő negatív elemeket: félelem, bizonytalanság, bizalmatlanság, frusztráció, korrupció, gazdasági visszaélések, stb.

Az egyenletes és gyors pénzáramlásnak köszönhetően egy exponenciálisan fejlődő gazdasági rendszert hozhatnánk létre!

Ugyanakkor nőne és javulna a közösség tagjainak teljesítő- és alkotói képessége:
- Központi szerepet kapna a technológiai haladás, amely biztosítja az áruk minőségének javulását és az életszínvonal emelését.
- Eltűnik az állam, mint piaci szereplő. Csak szolgáltatók léteznének!

Utóbbi egy későbbi program megvalósítása, amelynek lényege az internetes demokrácia. (Külön téma, de kapcsolódik az új generációs gazdasági rendszerhez)

Biteuro közössége
Rokon
Az alábbi letölthető jognyilatkozatok mind a magánpénztárnál maradókat, mind az állami rendszerbe visszalépőket segíthetik az állam által sértett érdekeik utólagos, jogi úton való érvényesítében. Ne feledd, a törvény nem tudása nem mentesít annak hatály…..
A magánnyugdíj-pénztárban egyéni számlámon felhalmozódott pénz sorsáról kell döntenem hamarosan. Maradok nyugdíjpénztári tag vagy az állami rendszert választom azáltal, hogy nem csinálok semmit. Felelősségteljes döntésnek kell lennie ennek, hiszen befolyásolni fogja a…..
rice 2010.12.28 20:49:04
@HmMm: Én sem vagyok elégedett a Nyugdíjpénztáram teljesítményével!
De: Az internet segítségével nyomon követem a befizetett összeg hozamának alakulását, látom, hogy gyarapszik a pénzem! És ez új erőt ad a mindennapi munkámhoz és az életemhez.
Az államirendszerben ezt nem tehetem meg, nem mondhatom, hogy pl. tartsák állampapírokban a pénzemet, mert Én így látom jónak. Ott majd egy v.milyen képlet segítségével kiszámolnak egy havi összeget.
·         Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy 2010.12.21-én kihirdetésre került (követő napon pedig érvénybe lépett) a 2010. évi CLIV. törvény, azaz december 22-étől kezdve MEHETÜNK NYILATKOZNI a…..
Ezúton köszönjük meg valamennyi résztvevő - mintegy 3000 magánember - megjelenését a mai napon a Hősök terén tartott tiltakozó demonstráción!Talán sorsszerű is, hogy itt, és nem a Kossuth téren tudtuk megtartani ezt a gyűlést. A szobor-karéjban álló történelmi nagyjaink…..
Ismerősöm vagy, némiképp fiatalabb nálamnál, s nem érted, miért kiáltozunk itt. Nem érted, miért megyünk utcára mi, akik eleddig sosem tettük. Nem érted, mert szabadságban nőttél fel. Ott tanulhattál, végezhetted az egyetemet, ahol akartál. Nem mondták meg…..
rice 2010.12.17 18:45:57
@Kacsatollah: Az ötletekkel egyetértek, kb. ideáig eljutottam én is. A baj az, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben az ötletek nagy része nem finanszírozható.
Szerintem az alapvető probléma, hogy nincs (vagy nem hoztak nyilvánosságra 20 éve) koherens nemzeti stratégiánk, és ez elszomorító!
Találkozzunk a Hősök terén december 12-én 14 órakor! Öltözz fel melegen, kutyahideg lesz. Lehetőség szerint termoszban hozz magaddal forró teát, hogy melegen tartson! A jó hangulatról mi gondoskodunk, ha Te is benne vagy:) ..
rice 2010.12.11 20:21:50
@MA58: Ez áll a legközelebb az igazsághoz. Az ügyvéd úrhoz elmegyek, és minél többen menjünk el hozzá!!
Kedves Résztvevők! Jogászként mondom ennek a mintegy 2 milliós tömegnek, hogy messze nem csak a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról van szó. Arról van szó, hogy eljutottunk egy olyan állapotba, amikor egyetlen politikai erő rendelkezik akkora hatalommal, hogy lényegében bármit meg…..
rice 2010.11.19 18:26:40
rice 2010.11.28 09:56:43
@Megalúzer: Akkor vidéken is kéne szervezni. Felétek hogy fogadták az új törvényt?
Sztem az alapvető baj, hogy nincs összefogás. Én naívul azt gondoltam, hogy a bejegyzésemre legalább 100-an reagálnak, de eddig csak 4-en vagyunk!!! Nem a Pénztárszövetség lépését kell megvárnunk, hanem nekünk, tagoknak kell lépnünk megvédeni a pénzünket, ez az egyéni felelősségünk.
De hogy ezen a fórumun is csak néhány ember fejti ki a véleményét, az elszomorít, és megerősít abban, hogy birka nép vagyunk. Az ilyen ügyekben még 1000 fecske sem csinál nyarat.
Az én nyugdíjam Köszönjük! 2010.11.14 20:55:00
Hálásan köszönjük mindenki részvételét a ma délután rendezett demonstráción! Köszönjük, hogy mindenki magánemberként jelent meg, és a tüntetéshez csatlakozva véleményt nyilvánított a nyugdíjcélú magánmegtakarítások védelmében.Reméljük, hogy a továbbiakban is…..
rice 2010.11.15 15:26:24
Tisztelt Mindenki! Sajnos nem tudtam elmenni a demonstrációra, mert a jó idő miatt elhúzódott a családi vasárnap. Ezért most leírom azt, amit ott el szerettem volna mondani:
"Tisztelt egybegyűltek!
Nevem: Jármer Richárd, és 1998 óta magánnyugdíjpénztár tag vagyok. A kezdetekben nem sokat foglalkoztam a kérdéssel, azt gondoltam, hogy az állam előírja, tehát biztos, hogy ez jó dolog.
Aztán idővel érdekelni kezdett az öngondoskodás, a nyugdíjrendszer és az ezzel kapcsolatos kérdések.
2009 óta az internetnek köszönhetően egy felhasználó név és a jelszó segítségével a nyugdíjpénztáram honlapján megnyitom a saját oldalamat, ahol szerepel a nevem, adataim és egy összeg. Ez az összeg az eddigi befizetésekből és a hozamokból tevődik össze. Az Én jövőben elkölthető pénzem! A tulajdonom egy része, ami magántulajdon. A jelenbeli munkámért kapott bér egy meghatározott %-a. Ami az enyém! Csak most nem költhetem el, ami talán nem is baj.
Most meg dühösen és szomorúan veszem tudomásul, hogy az ÁLLAMNAK szüksége van az ÉN magántulajdonom - pénzem - egy részére 14 hónapig. A költségvetés kiigazítása miatt, a konvergencia program miatt, a hiánycél teljesítése miatt. Csak 14 hónapig! De kérdem én: És ha később is szüksége lesz rá? Ha 14 hónap múlva azt mondja az Állam: 'Most nem utaljuk a tagdíjakat 20 hónapig, 3 évig, vagy akár 10 évig.'
Mert ha ezt most eltűrjük, akkor a következő kormány(ok) bármikor alkalmazhatják ezt a technikát.
Ezért a javaslatom: Az Állam kérjen, ne önkényesen elvonjon!! Mondja azt: 'Kérem a tisztelt polgárokat, hogy járuljanak hozzá a tagdíjak fizetésének felfüggesztéséhez annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a hiánycélt, az EU-s kötelezettségeinket, legyen mozgásterünk a költségvetésben stb. Ne kelljen újabb hitelt felvennünk a piacról, ami növelné az államadósságot, és megszorításokhoz vezetne.'
Ebben az esetben eldönthetném, hogy segítek az Államon, vagy nem. Hogy a magántulajdonom egy részét átadom az Államnak egy meghatározott időre, vagy nem. DÖNTHETNÉK!!
De Tisztelt Állam! Ezt nem tudom elfogadni, és mindent megteszek, ami törvényes, hogy ez a pénzösszeg ne legyen állami tulajdon!!
Persze megint más, ha kérik, és szakmailag alátámasztják kérésüket!"
Szóval nagyjából ennyit szerettem volna mondani.
Magyarország Kormánya kihasználva az elődjében csalódott állampolgárok feldúltságát, egy 1 milliárdos törvényt koncként vetve a népnek, suttyomban igyekszik elkövetni egy 2800 milliárdos lopást, amely minden idők legnagyobb lopása lenne - itt az orrunk előtt.Tervük…..
rice 2010.11.11 20:52:48
@LeCielBleu: Akkor dobd be te, meg aki így gondolja. Az én megtakarításomat ne vegye el senki az én akaratom nélkül!
Olvasóinknak köszönhetően mégis elkészült a sokak által kért értékelés az LMP programjáról. Ennek az eredményét nem vetjük össze a többivel (mondjuk, hogy "nemhivatalos eredemény"), mert a sablon ugyan azonos volt, de azt nem tudjuk, hogy a kitöltők…..
Miután elkészültünk a négy párt programjának értékelésével, többen kérdezték tőlünk szemüket felhúzva: akkor most Ti azt mondjátok, hogy az MDF-re vagy a Jobbikra kell szavazni, mert övék a legjobb program? Nem, semmi ilyesmit nem mondunk. Több okunk is van, hogy ne mondjuk…..
rice 2010.03.22 15:50:48
@Mitígérnek.hu: Jogos a 2 pont. Eddig érzelem alapján szavaztam. Idén megígértem magamnak, hogy értelem alapján fogok. Azt akartam érzékeltetni ezzel, hogy ez nagyon nehéz. Dönteni pedig kell.
rice 2010.03.23 08:50:56
@antal.daniel: Én még a Civil Mozgalom programját is elolvastam, és el fogom olvasni az LMP-ét. Lehet, hogy mazochista vagyok?
A rend kedvéért elször néhány szót a ma megjelent értékelésünkről: Kettest adtunk az MSZP választási programjára. Az MSZP-nek még a jövőképe sem világos, ami részben abból ered, hogy a mai társadalmi problémákat következetesen a gazdasági válságra vezeti vissza.…..
rice 2010.03.22 14:33:14
@Meja: Szia Meja! Örülök, hogy írtál és azt is kultúráltan. Szerintem is a média több időt szánhatna erre a kezdeményezésre, főleg amelyik közfeladatot lát el! Nyilván nem lenne jó reklám a két "nagynak". Elkeserítő!!
Egy ma megjelent Kisalföld-interjúban az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságírói kérdésre reagált a Mit ígérnek? civil kezdeményezés értékelésére. Mint ismert, a három programmal előálló párt (Jobbik, MDF, MSZP) közül a szocialisták kapták a legrosszabb értékelést.…..
rice 2010.03.18 14:49:45
@is: Vagy kevés az idejük, vagy nehéz megfejteni a leírtakat. Kezd egy kicsit kínos lenni. Nemde?
Elkészültünk az első résszel, a honlapunkon közzétettük a Jobbik és az MDF programjának értékelését.  Itt is elmondjuk (hátha a szimpatizánsok egy része elfogadja), az értékelés a pártok céljait nem minősíti. Abban nem ad segítséget, hogy a baloldali, konzervatív,…..
Mivel többen kérdezték tőlünk, hogy miként biztosítjuk vizsgálataink függetlenségét, ezért néhány szóban összefoglaljuk. Igyekszünk egyszerűek lenni, napokon belül jön a részletes módszertan is, aztán meg az első két párt programjának értékelése. Sokan talán úgy…..