Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frakk_a_macskák_réme

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ez is nagyon kellett már - ráadásul Hartay hácsé Csaba volt olyan kedves, hogy brilliánsan meg is írta.  "Sok pénzt buktam én a kaszinóban, nem vigyáztam én a vagyonomra, vagyonomra, meg a milliómra."/Grofo/     A…..
Üdvözlöm!   Nem szeretnék hosszasan írni. Gyorsan vázolom a történetet.   A munka adóm olyan papírt akar velem aláíratni amiben a következő van:   7:50- re be kell érnem a munkahelyemre. ( munkaszerződésemben 8:00 a munka kezdés időpontja). De ez még rendben is…..
Modorosblog Hogy nézel ki már? 2010.09.08 07:00:00
-Te meg hogy nézel ki már megint, mi ez a román frizura? O-Zone-ba jelentkeztél vagy mész NDK-válogatottnak? Zselé, lakk, felnyírás? Adok én neked biozselét, a többiek is szívesen dobnak a közösbe, ha nem lenne elég. Esetleg a szemöldöködbe is vághatunk párhuzamos…..
„Mi lesz, ha egyszer „máshogy” is beleül egy férfiba?? Engem nagyon zavar, de lehet, hogy bennem van a hiba, és én buktam el a teszten” - következő Levélírónk a jelenlegi barátnőjéről mesél, akivel csak egyetlen baj van: minden pasival túlságosan közvetlen,…..
„Balázs szülei kedvelnek, de az anyja valahogy fura. Mosolyog és kedves velem, meg minden, de valahogy érzem, nem akar az anyósom lenni” – A lány már nagyon szeretne családot alapítani, de első lépésként azzal is beérné, ha párja végre megkérné a kezét. Ha ez…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.08.05 16:08:47
@Joe69:

erre mondta fatter (amikor 37 évesen a 23 éves barátnőjével kapcsolatban beszélgettek valami mindenttudó nőcivel)
- Jójó, most elvagytok, de mit csinálsz 15 év múlva, amikor te elmúlsz 50, ő meg negyven se lesz?
- Hogyhogy mit?! Lecserélem a vén banyát.
Modorosblog Magyar Párthatározó 2010.08.05 07:00:00
Sok szeretettel ajánlom Gyűlölt ellenségeinknek.   A fideszes: A sztereotípiákat, viktátorozást, szőlőbányászozást meghagyjuk a szakblogoknak és polfórumoknak - mi más oldalról közelítjük meg a kérdést. A klasszikus, rendszerváltáskori fideszesről talán tényleg nem…..
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
Mit tehet egy csaj, ha a pasija egy idő után lakótársként kezeli? Pedig annak idején mindent megtett az illető, hogy ezt a lányt megszerezze. Ha a lángok csitulnak feltétlenül törvényszerű, hogy a pasi bunkó legyen? Levélírónk volt annyira talpraesett, hogy határozott döntést…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.07.26 17:24:59
Ez nem teljesen világos nekem

szeretem azt hinni, hogy alapvetően udvarias vagyok, átadom a helyem az idősebbeknek, előreengedem a hölgyeket az ajtóban, és szívesen segítek megoldani a számára nehezebb problémákat.

De már miért ne vihetné a nő a cekkert? Nyilván pl. a betonelemeket, a karton ásványvizet, a zsák krumplit, és a húzósabb dolgokat én viszem, a többi pehelysúlyú cuccot meg kapja fel az, akinek a kezébe esik.

Férfioldalról elmondhatom, hogy lesz paraszt az ember:

Jó hosszú gyalogtúrára indulva egy idegen városban, a csajszi összepakolt magának vagy 20 kilónyi szarságot egy böszme nagy válltáskába. Én, amikor láttam mi minden hülyeséget el nem rakott, mondtam, hogy csak annyit hozzon, amit el tud vinni, azzal bedobtam magamhoz egy pénztárcát, egy ásványvizet, egy esernyőt, egy fényképezőgépet meg egy könyvet. Fél kilométer múlva: "deszemét vagy, hát nem látod milyen nehéz ez a táska? Alig bírom már vinni, te meg csak itt sétálgatsz!" "De. Látom. Visszavigyem a kocsihoz?" "Ne! mindenre szükségem amit belepakoltam! Ha igazán udvarias lennél, akkor vinnéd helyettem." (anyád!) "Ha tekegolyót meg ásványgyüjteményt akarsz magadnál tudni, akkor cipeld..." A cuccokat persze csak visszavittük (visszavittem) végül a kocsihoz, de szaralaknak kellett volna éreznem magam egy ideig. Nem sikerült.

na persze ez valamennyire off sztori...

Amúgy ahogy a pasik is tudnak (szoktak) mosni meg mosogatni, mostanában sok csajszinak sem esik már le a gyűrű az ujjáról, ha csinálni kell valamit, ami piszkos, fárasztó, nehéz, vagy bonyolultabb, mint pl. összerakni egy gyümölcscentrifugátó.

Remélem megmarad ez a tendencia, és akkor nem lesznek efféle hülye helyzetek.
„Jobban tetszett, míg nem láttam. Valahogy olyan hitvány jelenség, de a csókja csodás volt” – a történet egy házi jelmezbálon játszódik, ahol egy srác beleszeret a titokzatos lány csókjába. A romantikus vagy vicces csattanó, szinte garantált, az viszont nem, hogy…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.06.29 11:41:46
@phaszfej:
mi van Cucimuci, nem bírod a langyikat?

Tudtad, hogy az agresszív fellépés a melegekkel szemben, és a heteró mivolt ordítva hangoztatása a látens homoszexuálitás legbiztosabb jele? Szóval szivi, talizunk a Kék osztrigában?

P.S: vazelint és análtágító szettet hozz magaddal, szükséged lesz rá.
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Az élet nagy rejtélyei között minden bizonnyal előkelő helyen szerepel az a kardinális kérdés, hogy ki élvez többet és jobban: a pasik vagy a nők? Attól eltekintve, hogy ez persze eszméletlen személyfüggő, elvileg úgyse lehet eldönteni, mert az emberiség csak igen kis hányada…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.28 14:54:03
@odamondó:
Hát a narancsbőrős és rég megúnt asszonnyal a férfinak se olyan jó, mint egy jóillatú, ruganyos fiatalabb darabbal, aki még értékeli az igyekezetet, ezt nyugodtan elhiheted.
Ismét ugyanannál a bábaasszonynál csúsztak bele egy újabb életveszélyes esetbe. Még mielőtt a torkának ugranánk, az ugyan csoda, hogy még praktizál, de ha teszem azt, az elmúlt 3 évben is ezt tette, és nem volt róla egy hír sem, akkor a komplikációk száma egyáltalán nem…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.25 22:06:42
Lényegében kétféle jogrendszer van a "civilizált" országokban, a kontinentális, és az angolszász rendszerű. Kezdem az utóbbival.

Vannak törvények, és van a bírói jog. A bírói jog a korábbi (mérvadó) ítéletek, és azok indoklása. A bíróság kötve van a korábban hozott ítéletekhez (tehát nem térhet el), csak akkor, ha a korábbi esethez képest lényeges eltérést talál, és ezt indokolni is tudja. Büntetőügyekben az esküdtszék dönt a bűnösség tényéről, a bíróság a büntetés mértékéről (és a bűncselekmény besorolásáról). Itt a jogbizonytalanság az esküdtszék döntésében van, és abban, hogy nehéz eldönteni egy esetről, hogy az áttekinthetetlen méretű, és rosszul rendszerezett joganyag melyik precedenséhez tartozik, illetve van-e eltérés. Ha egyértelmű a párosítás, akkor is mérlegel a bíró.

A kontinentális jogrendszerek a törvény uralmán alapulnak, tehát van valamiféle rendezett szabályrendszer, amihez képest - látszólag - viszonylag könnyű a cselekmény besorolása még a laikusoknak is. A cselekmények súlyát és a bizonyítékok értékét a bíróság szabadon értékeli (ehhez van szükség a gyakorlatra), a büntető törvény például csak a szabályozás kereteit adja meg (pl emberölés 5-15 (20-életfogyt) év kurtavas), ezen belül a bíró mérlegel. Mérlegeli a bíró a tett besorolását is, tehát pl. emberölés, vagy halált okozó testi sértés, vagy halált okozó közúti veszélyeztetés, vagy azt, hogy egyenes szándékkal-eshetőleges szándékkal lett elkövetve, illetve pl hogy pl a tanárt agyonverő emberek mellett állók bűnsegélyt követtek-e el stb.

Mint látod, a bírói mérlegelés minden rendszerben jelen van.

(folyt köv, pill meló)
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.26 00:19:52
A laikusok általában azt szeretnék látni, hogy minden egyes cselekmény úgy legyen leszabályozva, hogy bárki számára kiolvasható legyen a törvényből a jogkövetkezmény, tehát végtelenül részletes szabályozás szeretnének. Ez azonban egy jogalkotási zsákutca, utoljára 1790 környékén próbálkoztak ilyennel. Ez a porosz Allgemeines Landrecht volt - több mint 20e paragrafusos Ptk (a mienkben alig van több, mint félezer). Ez a törvény annyira részletes volt, hogy külön szabályozta pl a kő és a fakerítésre vonatkozó kötelezettségeket, azonban mire megjelent, már el is avult - gyakorlatilag lehetetlen egy ilyen szörnyet karbantartani. A jogbiztonságot sem szolgálta a dolog, hiszen mit jelent a "kutyát a parkba vinni tilos" szabály? zsebben hordott kutyát lehet? Vagy macskát? Esetleg krokodilt? Muskátlit?

A teljesség igényével megalkotott jogszabályok között mindig rengeteg a rés.

Sokkal jobb a Svájci minta, ahol az általános elveket adják csak meg - tisztességesnek lenni, mást nem bántani, mindenkinek megadni ami jár. (asszem Eörsi), ezek a szabályok a laikusok számára is érthetőek, ugyanakkor a bírók könnyedén el tudják dönteni, mi az igazságos egy adott helyzetben. A bírók mérlegelésének a kontrollja a fellebbezési rendszer, aki kiváncsi arra, hogy mi szokott pontosan történni egy adott jogi helyzetben, a szakértők ugyanúgy megmondhatják neki.

A magyar jogrendszer sok olyan kérdést rendez törvényi úton, amit teljesen felesleges ilyen magas szinten szabályozni, pl. az egészségügyi törvény a betegek jogai mellett (amik az emberi jogok szerves részei) szabályozza a csótányirtás kérdését. Az abortusztörvény pl. pontosan körülírja az eljárást, hogy milyen esetben lehet megfosztani a magzatot az életétől (ennek egyik eleme az anya válsághelyzete), ugyanakkor sehol nincs szabályozva a válsághelyzet fogalma, és az sem, hogy van-e bármi esély arra, hogy vizsgálják, hazudott-e a terhes nő, pl ki van zárva az eljárásból az apa. (aki esetleg örömmel felnevelné a születendő gyermeket)

Szóval a magyar szabályozás bizonyos tekintetben agyonrészletezett, más vonatkozásokban átsiklik kérdések fölött. A magyar jogalkalmazás viszont a törvényekre szeret támaszkodni, viszonylag kevés rugalmasságot adva a bírói jogfejlesztő értelmezésnek, mert ez kedvez néhány laikus szempontjainak, de a jövőbeni változások követésének nem.

Ha pl az egészségügyi törvényben és a btk-ban lenne olyan szakasz, hogy "mindenkinek a tőle elvárható magatartást kell tanúsítania az élet védelmében, és aki ezt megszegi, az ezért felel", akkor Geréb ügyét jóval könnyebb lenne elbírálni a társadalmi érdekeknek megfelelően.

Geréb miután hibásan levezetett szüléssel megölt egy ikerpárt, azt nyilatkozta, hogy "nem volt előrelátható a dolog". Na persze, egy laikusnak nem, de egy szülész azért sejthetné, hogy az ikerszülések nem feltétlenül komplikációmentesek. De sebaj, Geréb napokkal ezután vezette a következő szülést.
Praxis "Fáraszt a sok hipochonder" 2010.05.21 07:00:00
Nem most történt - vagy tíz éve - de maradandó nyomot hagyott bennem a dolog. Szóval talán kicsit hosszú lesz az amúgy egyszerű történet, de aki a Doktor House-on nevelkedett, lehet hogy értékeli a felvezetést is. Egy nap arra ébredtem, hogy fájdalmasan merev a nyakam, és a tegnap…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.21 14:53:46
én véletlenül belelátok a reál szakokba is, és van egy kollégám, aki az orvosival párhuzamosan járt a jogra (respect), kb tényleg ezek a szívás Mount Everestjei. Ez eddig nagyon off, viszont az már ON kategória, hogy a Dr. vagy a Prof. Dr. előtag a név előtt, mennyire személyiségmódosító hatású lehet. A jogászkollégák között van olyan, aki mindentudónak és mindenhatónak érzi magát, és az ügyfelet ökörségekre beszéli rá, vagy etikátlanul viselkedik, csak mert megteheti. Az orvosok körében ez talán inkább a posztnak témát adó kézrátétes csodadiagnosztánál jöhet elő, aki már a betegnek a rendelőbe belépésekor eldönti, hogy mi a baja.

Valaki említette, hogy szeretne ellenpéldát is hallani. Nos, ilyen sztorim is van...

Nagypapámnak súlyos és krónikus izületi gyulladásai voltak, amitől járni nem tudott, de fogni, sőt élni is alig. Erre nagyon durva fájdalomcsillapítókat szedett minden nap, amiket időnként (bár nem tudom mennyire szabályos a dolog) én irattam fel neki, és én váltottam ki a gyógyszertárból.

Amikor elmentem a nagypapám háziorvosához (Dr. Szilvási volt a neve emlékeim szerint), azzal fogadott hogy:
-üljön le, megvizsgálom.
-De én csak a receptet...
-nem baj, öltse ki a nyelvét!
-De mondom, én csak a nagypapám receptjét...
-Maga beteg, és én megvizsgálom.
-De én jól vagyok!
-nincs jól. Sárgás a bőre, és a szeme fehérje is. Bemegy most a kórházba, vagy bevitessük?
-ugyan már...
-bevitetjük.

szerencsére semmi komoly nem volt (fertőző májgyulladás vagy leállás vagy ilyesmi) - csak egy pihenés hiánya vagy éhezés esetén előkövő öröklött májfunkciós zavar, amit a versenyre való intenzív felkészülésem kihozott.

Azonban a sztorinak nem a konkrét betegség a lényege, hanem az, hogy a doki AZÉRT vizsgált meg, mert szakmai megállapítása szerint beteg lehettem, és nem azért mert MUSZÁJ volt neki. Respect.

Több ilyen kéne az egészségügybe!
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.21 16:59:53
@nagybela2:
a járdaszélen ültem egy fának támaszkodva, mert annyira elgyengültem. Mondjuk a kutya se kérdezte meg, mitől szaladtak ki egy normálisan öltözött, és szemmel láthatóan nem részeg fiatalember lábai, pedig sokan elmentek mellettem. Ez mondjuk másfajta blog témája lehetett volna....

A sztorinak volt egy olyan részlete, amit nem osztottam meg, mert nem volt lényeges:

amikor nyomozták, mi a fene lehet a dolog mögött (a kérdések alapján) felvetődhetett neuroszifilisz, drogfogyasztás (épp amszterdamban dolgoztam előzőleg) stb. Amikor mondta a doki a labor alapján a G.B. diagnózisát, kérdeztem, hogy: mennyire valószínű ez a tippjük? Erre picit sértődötten rávágta, hogy ez "nem tipp, hanem diagnózis". Én: ez akkor azt jelenti, hogy "biztos"? Ő: őőő, hát nem. Én: akkor nekem csak egy tippnek tűnik... :) (mosolyogtam) Ő: végülis, igaza van.

Mondjuk bejött a "tipp". Akkor persze még nem ment a House M.D a tévében, de sejthető volt számomra, hogy a diagnosztika, nem az egy meg egy művészete, hanem a valószínűségeké, és a tapasztalaté.
„Inkább napi szinten nyüstölik a nejüket, mintsem meg kelljen válniuk azoktól a viszonylagos kedvezményektől, amiket mégiscsak kedves feleségük biztosít rendre nap, mint nap” – Inkább egy nagyon figyelemreméltó (és vitára hangoló) eszmefuttatás következik, mint…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.21 13:15:12
@bagolybagoly:

értve olvasni nehéz, de hidd el, néha érdemes.
Frakk_a_macskák_réme 2010.05.21 13:51:15
@bagolybagoly: a kamuposztok péniszirigységtől sárga szerzőinek
Az egész história kicsit olyan, mint a paraszolvencia. Talán annyi a különbség, hogy itt konkrétan kifizeted az áru/szolgáltatás ellenértékét, mégis te érzed magad kellemetlenül a borravaló miatt. Nem az, aki teljesen jogtalanul tartja még a markát,…..
N. "A bunkóságtól két diploma sem ment meg" címet adta a posztjának, de egy kicsit segítsetek nekünk, mert mi nem találjuk a bunkóságot. A mi értelmezésünkben a fiú randizott egy lánnyal, ott kiderült mindkettőjük számára hogy nem passzolnak, ezért elkezdett nála egy…..
A Valentin nap ugyebár az az alkalom, amire a barátnőnk azt mondja, hogy "nem fontos", de ha nem kedveskedünk neki valami kis aprósággal, akkor 1 napig nincs mosoly, 1 hétig nincs szex, 1 hónapig nincs sörözés a srácokkal és 1 évig nincs meccsnézés a…..
Frakk_a_macskák_réme 2010.03.08 16:46:36
@AnnaKarenina:
Az afrikai falvakban elég keveset profitálnak a nőnap létéből. Ahol ünneplik, ott letjogosultságát vesztette, ahol meg indokolt lenne, ott meg kb letojják. Ennyi erővel ünnepelhetnénk a zsidókat, és a négereket is kvázi-kötelező jelleggel, hasonlóan mókás lenne.

Másrészt meg kell jegyeznem - bár ez messzire vezet - hogy az a megállapításod, hogy: " bőven van a világnak olyan tája, ahol a nők semmit sem számítanak, sőt sok szörnyűséget megtehetnek velük" egyszerűen a bulvármédiába illő csúsztatás, de legalábbis vitatható.

Van persze a világnak olyan tája, ahol az EMBEREKKEL büntetlenül megtehetnek sokmindent - így a nőkkel is - de olyan tája tudomásom szerint elég kevés (nincs), ahol semmiféle társadalmi gátja ne lenne a nők elleni erőszaknak, míg a férfiakkal szemben van ilyen kontroll.

Sőt - bár ez is messzire vezet - hogy pl. ne menjünk messzire, európai szemmel a nők elleni erőszak elítélendő, míg a férfiak elleni erőszak elfogadott. (tehát egy nőt megütni egy átlag férfi nem is igen tud a belenevelt gát miatt, másik irányban nincs ilyen gát)

Na de ez már nagyon nem a blog.hu-ra való, csak úgy eszembe jutott...
Frakk_a_macskák_réme 2010.03.08 20:05:55
@babraba:
"1, a nők napja nem rólad szól! a csajodról": Tévedés, ez a virágárusokról és a feminizmusról szól. Egyikben sem vagyok érdekelt....
2. Összekevered a körülmetélést a csikló kivágásával, nem szégyen utánaolvasni.
3. A hölgy, akiről szó van, saját elmondása szerint NEM ment jó helyre férjhez, tökátlagos helyen van, alsó középosztálybeli férjjel. Ez mellé. Ne hivatkozz a google-re, amíg blikkből tájékozódsz ;) (nem mintha a google hitelesebb lenne, a lószar nem lesz ízesebb a sokmilliárd légy egybehangzó véleményétől)
4. Szerencsére nincs szükségem tanácsra e tekintetben, kösz, megvagyunk :) be is baszna, ha csak a konzumidiótáknak közelező és a pirosbetűs ünnepeken mutatnánk egymás felé szeretet.

(miért nem tud egy bizonyos ember(preferáltan: hölgy)típus személyeskedés nélkül véleményt ütköztetni? El kell gondolkozzak rajta, hogy ez vajon tanult modorosság(modortalanság) vagy velük született sajátosság. Szerintetek?)

Kedves Barbara, szerintem ne erőltessük a dolgot tovább... mindkettőnk számára megalázó lenne, ha tovább kéne magyaráznom, amit leírtam. ;)
A tavaszias idő közeledtével lassan elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy mennyi aprópénzt készítsünk a középkonzolba, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen helyzeteket a pirosra váltó közlekedési lámpánál.Tapasztalataim szerint legtöbbször egy Fedél Nélkült áruló hajléktalan…..
„A párom kezdett gyanúsan viselkedni. Dugdosta a telefonját, és folyton kikapcsolta” – levélírónk egy hatalmas kört jár be, míg végre megfejti a probléma okát. Közben mindent elveszít és párja egy másik nővel külföldre költözik. Hamar megszületik a gyerek…..