Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiking

52 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapestről indultam a Soroksári útról Dunaharaszti felé az 510-es úton, míg az 51-esre nem csatlakozik Taksony után. Az 51-esen egészen Dömsödig mentem. Az 51-es út helyenként hagy kívánni valót maga után, pl.: Kiskunlacháza kivezető szakaszán.  Endomondo link. Dömsödig…..
Azt elfogadom, hogy sokkal kényelmesebb és jobb a komfortérzetünk, ha van speciális aláöltözékünk, és szélálló ruhánk. De azzokkal a fergeteges árakkal amit a Mountex-en látok a közép és felsőkategóriás ruházatoknál, azzal nem. Én nehezen adok ki pénzt olyasmire amit…..
Vasárnap reggel 7-kor ébredés, a tegnap este gondosan összeszedett holmikat, a reggel készült szendvicsekkel kiegészítve elindultam a Lágymányosi-híd 103-as buszmegállójába, ahol felvettek, és indulhattunk Róka-hegyre. Érkezés, laza bemelegítés, és indult az első V-ös út.…..
Szabadidős blog Egészséges élet 2011.07.05 13:37:00
Jó ideje (kb 14 éves korom óta) szeretnék kicsit hízni, mert alacsony termetem miatt enyhe komplexusom van. Valahogy nem tudok elrugaszkodni a 63 kg-tól, akárhogy próbálom. Egy testtömegindex kalkulátor szerint a maximum tolerálható a 68kg lenne a magasságomhoz. Eredetileg 66 utána…..
Idén kicsit talán hamarabb sikerült elkezdeni a túrákat, de még nem jutottam el sok helyre. Az első Dunaújváros felé vitt akárcsak tavaly is, de most haza is tekertünk onnan. Adatok Távolság: 142km Idő: 5:00 Átlag sebesség: 28,5 km/h Hőmérséklet 31 fok…..
Háát, van mit bepótolnom. Sok ideje nem írtam, ennek a legfőbb oka a lustaság volt. Most viszont megint kedvet kaptam. Az új hobbim pedig az, hogy bringát akarok szerelni. Ehhez pedig feladat kell. A feladat adott, építenem kell egy városi bringát. A mostani Fuji túl szép, túl drága,…..
Szabadidős blog Ping pong újra 2011.02.23 10:11:00
És igeeen, újra van lehetőségem ping pongozni. Nagyon boldog vagyok. Egyelőre minden csütörtökön, délután 2 órát ütögetünk. Lassan, de biztosan jön vissza a régi forma. ..
  Eljött a várva várt február 13-a. A "jegyet" már 2010 decemberében lefoglaltuk, kifizettük, szinte egy örökkévalóságig kellett várni. 780m-ről 1782m magasságig mentünk fel. A hótalp a kevés hó miatt elég későn került fel. A távolság mindössz 3km volt a…..
2011-es első túránk immár a második alkalommal a Rám-szakadékhoz vezetett. Kora reggel találkoztunk Bzz-nél, és a szilveszterről megmaradt virsliket megfőztük reggelire. Én a magam részéről jól tele ettem magam :) Indulás előtt egy gyors autóról jégkaparás (tehát az idő…..
Ma ismét egy outis túrán voltam a kollégámmal. Íme az útvonal: Nagyobb térképre váltás Ezúttal végre az új Giant OCR Compact Road országútimmal mentem. A monti marad a hegyeknek és munkába járni. Reggel 7:30-kor volt a találkozó, ami kidcsit elcsúszott, és még ott kellett…..
Tegnap (szombaton) megint 120-at tekertünk, ezúttal északnak indulva.  Nagyobb térképre váltás A kora reggeli eső miatt kb 9-kor indultunk a Szabadság-híd budai hídfőjétől. Majdnem végig bringaúton mentünk Szentendréig, ahol Pomáz felé véve az irányt, elkezdődött a…..
Tegnap (vasárnap) egy kollégámmal, és barátjával túráztunk egy jót a kellemes nyári melegben. Az elsődleges cél átmenni a Pentele hídon ami az M8-ason van.    Nagyobb térképre váltás Ennyit még sosem tekertem eddig se aszfalton, se terepen, de a kis montimmal és az "új"…..
Azt még nem is gondoltam át mióta beértem a célba, hogy mennyire volt ez jó vagy rossz élmény. Most megpróbálom. Korán érkeztünk, alig 7 óra után vettük át a rajtszámot. Kajálás és öltözködéssel igazából gyorsan elment az idő, alig néztünk szét. Én még vettem…..
Hát igen, nincs már messze. Az edzéseket nem vittem túlzásba, nem voltak szabályok stb... de nem is nyerni megyek :) Ez az első maratonom, és az a cél, hogy viszonylag jó fizikai állapotban végig tudjam tekerni a közép távot(68 km). Mellesleg utolsó ne legyek, és ne legyen műszaki…..
Legtöbbször a Budai-hegyekben kötünk ki. Az általános útvonal: Irhás-árok, Normafa, János-jegy és ha van erőn a Hármashatár-hegy felé is még elmegyünk, és a Hűvösvölgyin jövünk vissza. Mivel mostmár van pulzusmérő órám, az Irhás ároknál sikerült megmérni a  max…..
Tegnap (mert megérdemlem) váratlanul (csak úgy) kaptam a feleségemtől egy Polar RS100 pulzusmérő órát. Mondanom sem kell, nagyon megörülem neki. A Dunamaratonra készülve akartam venni magamnak egyet a Decathlonban, de ennek sokkal jobban örülök. Főleg, mert nem ilyen jót, és nem…..
Hétvégén felszereltem a bringára egy Zoggie fékkar (ilyet) párt (1,110 HUF) és egy Shimano Alivio (SL-MC40) váltókar párt. Alap cuccok, de a mostaninál sokkal jobbak. A fő indok a cserére fém fékkar volt. Sokkal keményebb lett a fékezés, és hatékonyabb is. Most jött meg az…..
Yupiyee! Harmadjára is Öregkőre mentünk a hétvégén. Mindig a Mátrát tervezzük be, de valamiért mindig Bajót lesz belőle. Ennek az alkalomnak az eredménye, hogy új nehézségi szintet másztam meg elölmászásban, ez pedig a párkányról induló VI- út volt. A nevét sajnos nem…..
Szabadidős blog Lánc tisztítása 2010.06.01 21:56:00
Mostanában nagy takarításokban vagyok. Pénteken a láncot takarítottam meg egy kicsit jobban mint szoktam.Az átlagos takarítás/karbantartás arról szól, hogy WD40-el áztatott ronggyal megtakarítom a láncot. Ez lehozza a koszt, és igazából meg is keni, de ezt száraz ronggyal…..
Tegnap sor került az első "rendes" bakancs tisztításra is. Eddig csak szivaccsal megtisztítottam ha kicsit koszos lett, de most már ideje volt, egy rendes mosásnak is.Régen annyival elrendeztem, hogy mosógépbe be és kész. De most "szakszerűen" jártam el. Úgy ahogy…..
Ma megint voltunk egy barátommal az Öregkő sziklán. Túl sokat nem másztunk, mert elkapott minket az eső, és ez meghatározó része volt a napnak. Már annak is örültünk, hogy kijutottunk végre együtt a természetbe, mert nem könnyű megszervezni sajnos. De végül sikerült és…..
Pontosabban nem is csak látogatás volt, hanem másztunk is. Nem túlsokat, de velőset. Kellenesen kifáradtam a végére. A spider club egy kifejezetten igényes hely, most még. Aztán reméljük, hogy tartják is a színvonalat. Jómagam nem vagyok jó mászó, nagyon kezdő vagyok még, de…..
hiking 2010.05.19 20:40:24
@szvsz: Lehet, hogy igazad van, csak érzés alapján írtam meg a véleményem :)
hiking 2010.05.19 20:48:58
@szvsz: Erre is válaszolok. Többé kevésbé egyet kell értenem veled, hisz látszik, hogy jobban értesz hozzá. De az eldugott kis zug túlzás. A Budafoki eldugott? A Spiderbe sem egyszerű bejutni, de ez már egyéni vélemény, kinek mi.
Így, hogy van beülőm és cípőm meg lapkám, már elégedett vagyok az árral :) A boulder terem jó rég óta kiépítés alatt áll, nagyon várom. Az Everestről nem is akarok beszélni, volt szerencsém 1-2 alkalommal.

Szépen leírtad a pozitívumokat, de van negatívum is, és akkor így lesz a dolog kerek. Pl most voltam pár napja, és szomorúan konstatáltam, hogy ugyan azokat az utakat kellett megmásznom mint 2 hónapja. Talán volt változtatás, nem tökéletes a memóriám, de nem sok lehetett. Azért az ujjerőben (már csak a versenyek miatt is) sűrűn vannak új utak, ami baromi jó. Már kezdeném unni, és akkor.. bábumm.. :D

Valószínűleg nem lehet könnyű jól vezetni egy olyan termet, folyamatosan jöhetnek a gondok. Amit még észrevettem, hogy néhány kötél olyan volt, hogy alig bírtam biztosítani, a mellettem lévő lánynak meg nem is sikerült biztonságosan. Mindig fel kellett szólnia, hogy várjon,mert nem tudja behúzni a kötelet.
Majd javul ez...
hiking 2010.05.20 13:32:56
@szvsz: Ez már tényleg a "Kinek a pap, kinek a papné" esete, hogy jó az, ha vannak új utak, vagy sem. Én az előbbit szeretem. Arra én is kíváncsi vagyok, hogy emelik-e az árakat vagy sem.

Viszont ha boulder terem lesz, akkor tényleg nem árt egy jó szellőztető rendszer is. Az Ujjerőben pl ez is nagyon jó. Sosincs ziafelhő, és mindig kellemes a klíma. Azért ezt sem olcsó fenntartani. De nem akarok visszakanyarodni abba az irányba, hogy az egyiket a másik kárára dícsérjem :)
Azt kell mondjam, nagyon tetszett. Ha jól tudom ~70.000-ért vették, és szerintem ennyit meg is ér egy átlag embernek. Olyan átlag embernek, aki azért kihasználja a lehetőségeit. Apró beállításokkal nagyon szép eredményt lehet elérni. Pl amit szerintem ennél a gépnél nem érdemes…..
Tegnap munka után egy kollégámmal Szentendrét vettük célba. A cél, legalább 2-2,5 óra tekerés, de min. 50km. Az eredmény 3 óra tekerés lett és 63km + 2-2 sajtburger visszafelé :) Szükség is volt az energiára, mert az Árpád-hídnál előbb viharos szél, majd por, majd eső kapott…..
Mint ahogy már írtam itt róla az indulás előtti estén, májusban volt egy kisebb kerékpártúránk Banderral. Nos, megjártuk, hazajöttünk, és fantasztikus volt. Ha valaki akkor, indulás előtt elmesélte volna, mi minden fog történni velünk, a felét se hittem volna el...…..