Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krapulax_

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a képen a világ vallásainak demográfiai projekciója látható a Pew Research Center szerint. Szerintem az ateizmus jövője ennél azért lesz jobb, mert a technológiai fejlődést, a tudást, a világiasodást, a kitéréseket alulbecsülték vagy egyenesen ignorálták. Ebben a postban kifejezetten ateista…..
Krapulax_ 2016.08.30 22:38:01
@Koós István: oké, akkor irány egy no go zóna, vagy ha nem akarsz messzire menni, akkor egy-két keményebb utca a 8. ker-ben, vagy Borsod megyében, hiszen semmi baj nem történhet, ki lehet próbálni kicsiben, milyen az, amikor többen vannak a muszlimok, vagy a cigányok.

Mátyás, a terrorizmust egy lapon emlegetni az autóbalesetekkel? Mekkora faszfej vagy, Úristen :))
Ja, akkor nem is számít, mert alig döglik bele valaki, oké.
Hülye libsi! Még akkor is pacsiznál Ahmeddal, amikor már a nyakadat nyiszatolja.
Krapulax_ 2016.08.31 21:42:38
@Koós István:
Ha borsodi vagy, akkor meg tudhatnád, hogy milyen kisebbségben élni, egy "eltérő kultúra" mellett, ami nem osztja az én nem bántalak, te sem bántasz engem elvet. Mindegy, hogy egy borsodi faluban, vagy egy brüsszeli no go zónában próbálnál meg élni, a vége várhatóan kb. ugyanaz.
Krapulax_ 2016.08.31 22:34:17
@Brendel Mátyás:
"soha egyetlen Ahmed sem nyiszogatta a nyakamat, és igen nagy valószínűséggel soha nem is fogja."
Mátyás, Mátyás, akkor te biztonságban vagy, jó messze mindentől, meg lehet nyugodni, most már csak a vezetésre kell odafigyelni, nehogy baj legyen. Aki megy olyan hülye, hogy elmegy egy reptérre, vagy ünnepségre kissé nyugatabbra, az megérdemli, hogy zacskóban adják vissza a családjának.

Azért Ahmed késével a nyakadon lehet, hogy hirtelen vallásosabb lennél, de ha felajánlaná, hogy át is lehet térni, bizonyára Allah is megfelelne legalább papíron, ez egyébként érthető is, ki választaná a nyisszt.

Lehet, hogy nagyobb esélye van annak, hogy valakinek a fejére esik egy lezuhanó virágcserép, mint Ahmed kése, de egy terrorcselekmény sokkal felkavaróbb, és azoknak is kihat az életére, akinek semmi baja sem történik, ott sincs, csak például szokott járni azon a környéken, stb.

Te megelégszel azzal, hogy te biztonságban van, és jöjjön mindenki - persze ne hozzád -, aki csak akar, mindenki tesó, és nem lesz itt semmi gond. Az a baj, libsikém, hogy azért akadt gond, és aki nem osztja nézeteidet, az biztosan csak náci lehet. Ez a nagy liberális szuperfegyver, használod is szorgalmasan, pedig nem is vagy igazi liberális - hol marad a mások véleményének tiszteletben tartása -, csak egy nagyarcú türhő.

A müncheni esethez csak annyit, hogy van itt elég vadbarom, de a te fajtád még importálja is.
Napok óta a burkini betiltásától hangos a média, erről beszél a politikusoktól kezdve a divatbloggerekig mindenki. De mi is ez a ruhadarab, ami ekkora figyelmet kap, és ekkora felfordulást okoz? A burkini   A burkini olyan strandruházat, amely nőknek készül, és az iszlám szabályainak megfelelően…..
Természetesen ezen a héten sem maradhattok Heti TOP5 régi játék ajánló nélkül. Szokatlan módon ezúttal a rovatban ajánlott játékok közé bekerült egy-két kicsit drágább játék is, amelyek azonban ritkaságuk miatt biztosan érdekesek a gyűjtők számára.Vágjunk is bele! Lemezárugyár Rába Steiger…..
Egy kicsit elcsúsztam ismét a Heti TOP5 ajánló rovattal, de ezúttal mentségemül a tegnapi bejegyzés szolgál. Természetesen ezen a héten sem maradtok ajánló rovat nélkül. Ismét igyekeztem összegyűjteni számotokra a különleges és jó áron megszerezhető régi játékokat.Remélem sikerrel jártam és…..
Kénytelen voltam valami magyarosabb nevet választani a játék bemutatójának, mivel a космицсесзкий вездеход névvel sem Ti, sem Én, sem pedig a Google Translate nem tudott mit kezdeni.Igazából a név nem is annyira érdekes, hiszen ezúttal egy újabb bolygókerekes szovjet holdjárót mutatok be…..
Még a jövő hetem egy kicsit zűrös lesz, így csak a Heti TOP5 ajánló rovattal készültem el a mai napon. Természetesen igyekeztem a jövő hétre is olyan játékokat csokorba gyűjteni nektek, amelyekre érdemes egy kis pénzt áldoznotok.Vágjunk is a közepébe! Szovjet távirányítós tengeralattjáró - Egy…..
Természetesen ha új hetet kezdünk, akkor jön a megszokott és sokatok által kedvelt Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben ezúttal is sikerült néhány igazán érdekes, pár ezer forintért megszerezhető régiséget begyűjtenem nektek.Nem is szaporítom a szót, vágjunk inkább a közepébe! Bognár Bűvös…..
Sajnos kicsit elfoglalt lettem az utóbbi napokban, így elcsúsztam a Retro Játékmúzeum megszokott rovataival is egy kicsit. Persze ez nem jelent elmaradást, így következzen az erre a hétre gyűjtött 5 érdekes és jó áron megszerezhető játék. PIKO gyermek fúrógép - Ismét egy…..
Ma 1978-ig forgatjuk vissza az időkerekét, ekkor került a boltok polcaira az ITES által gyártott Mercedes C111-es sportkocsi.Korának egyik legjellegzetesebb sportautója természetesen a játékgyártókat is megfertőzte, így többek között a Csehszlovák ITES-t is. A sirályszárnyakkal…..
Krapulax_ 2015.10.31 01:38:51
@ToyaHSW: Üdv. Nagy érdeklődéssel olvastam át több játék leírását, több közülük nekem is megvan, ilyen-olyan állapotban. Több helyen szerepelt, hogy a hiányosságokat házilag sikerült orvosolni, alkatrészeket pótolni, stb. Nekem is hasonló problémáim vannak, természetesen a legfőbb gond az elemtartók hiánya. Nem ismersz olyan szakit, aki a le tud gyártani pl. egy elemfedelet, vagy kormányt ha van hozzá minta?
Nagyon klassz játékokra akadtam gyerekkoromból, amelyeket igyekszem rövidesen bemutatni nektek. Sajnos némelyik még igényel némi karbantartást és az összes alkatrészt sem találtam meg, de remélhetőleg ezeknek is hamarosan a nyomára akadok majd.Addig következzen a megszokott Heti…..
Krapulax_ 2015.10.31 01:24:29
@gh86: Én is köszönöm az infót, mezőberényi vagyok, de ezt nem tudtam. Rokonaim is dolgoztak ott, de mikor én gyerekként párszor ott jártam, akkor már csak öltözőszekrényeket és hasonló, nem túl izgalmas dolgokat gyártottak.
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
Az álkeresztény Fidesz-KDNP a saját politikai érdekében felhergelt egy országot azokkal a menekültekkel szemben, akiket egy ordas csúsztatással bevándorlónak nevezett. Orbánék nemzeti…..
Krapulax_ 2015.08.08 09:42:09
@pamut: @Exploiter: Köszönöm. Nekem csak az volt a furcsa, hogy Afganisztánban és Irakban már több, mint 10 éve van háború, Szíriában se tegnap óta, és mégis most egyszerre jön el onnan ennyi ember. De lehet, hogy nagyrészt az isis miatt van, ez elég indok lehet, kiegészülve az afrikai társszervezetekkel, hogy még onnan is jöjjenek pár millióan.

Viszont ha végül rajtunk maradna több ezer visszazsuppolt bevándorló, akkor ugyan Gyurcsány és még páran boldogok lesznek, de mégis mit lehetne velük kezdeni? Közmunkában magyar nyelvet tanulnak majd? Beköltözhetnek a kivándorolt magyarok házaiba? Mivel lennének elégedettek ezek a derék pártok?
Krapulax_ 2015.08.08 18:30:44
@Exploiter: Köszönöm a választ. Nem tudom, mi lenne itt, ha a mostani létszám megsokszorozódna, az esély sajnos megvan rá, hála az isis áldásos tevékenységének.

@pamut:

Nem, a fidesz dumáját, meg a kampányokat biztosan nem veszem be, ezért is kérdeztem párat az elején a tisztánlátás végett, de az említett egyik véglet sem tetszik, de nagyon veszélyesnek tartom, hogy kontroll nélkül bárki szabadon jöhet-mehet.

Oké, 0% akar itt maradni, de akkor ez a sokat emlegetett visszaküldés igaz, vagy csak kamu? Lehet olvasni erről is arról is, pedig fontos lenne tudni.
Gyurcsányt és a pártokat azért említettem, mert ha jól tudom, akkor a dk integrációt sürget, a pm például meg ingyen bkv-t szeretne, tehát ők inkább a letelepítés hívei, vagy tévedek? Úgy tudom, a vonat ingyenes, azzal lehet nyugatra menni, nem a kék metróval.
Krapulax_ 2015.08.09 01:46:01
@pamut: Bocsánat, nem akarok én senkit ugráltatni csak egy kérdés volt, mert a neten sok eltérő dolgot lehet találni a témában.
De egy kis kutatás után találtam egy viszonylag friss hírt, az origón, nem tudom, hogy ez mennyire tekinthető hiteles forrásnak:
www.origo.hu/itthon/20150804-eddig-718-menekultet-kuldott-vissza-hozzank-az-eu.html

Itt tehát 700 szerepel, ez persze nem sok a százezerhez képest, és remélem, hogy nem is lesz több, bár az nem világos, hogy mi lesz velük ilyenkor, újra nyugatra vagy visszatoloncolás délre, vagy maradnak itt valahol.

A Gyurcsányos sztorit itt olvastam:
www.hir24.hu/belfold/2015/07/28/gyurcsany-level-ment-orbanrol-az-eu-nak/

Az itt szereplő felsorolásban persze van, ami oké, pl. ez:
"A DK támogat minden olyan, az ENSZ, illetve az Európai Bizottság által kezdeményezett és foganatosított politikai, diplomáciai, illetve humanitárius akciót, amelyek célja, hogy konszolidálják a politikai helyzetet, felszámolják a háborús tűzfészkeket azokban az afrikai és közel-keleti országokban, ahonnan ma a menekültek döntő többsége érkezik."

És ez:
"A DK a leghatározottabban támogat minden olyan kezdeményezést, amelyek célja az embercsempészekkel szembeni következetes, összehangolt és az eddigieknél jóval szigorúbb fellépés."

De ez már - nekem legalábbis - nagyon nem oké:
"A DK azt vallja, hogy az európai menekültügyi politikának a kettős szolidaritás elvén kell alapulnia: szolidaritás a menekültekkel és szolidaritás az Európai Unió tagállamai között, ezért a DK támogatja azokat a javaslatokat, amelyek a menekültek EU-n belüli elosztására irányulnak."

ÉS ez:
"A Demokratikus Koalíció meggyőződése szerint alapvető fontosságú feladat az Európába érkező bevándorlók és menekültek gyors és sikeres integrációjának segítése olyan intézkedésekkel, amelyek a bevándorlók és menekültek oktatására, képzésére irányulnak, segítik a legális munkaerőpiacra való bejutásukat, és mérséklik a bevándorlókkal szembeni előítéleteket.”

Vagyis kvóta és letelepítés, integráció, stb. Ebben már úgy is vannak komoly sikerek nálunk, nem lesz itt gond.

Készséggel elfogadom azt is, hogy nem akarnak maradni, nyilvánvaló, hogy nyugaton minden jobb, vonzóbb, de mi van akkor, ha azok az országok bekeményítenek, és nem lesz hova menni?
Barabás Richárd Ne féljetek! 2015.07.09 14:44:05
Hiszek abban, hogy nagyban felelősek vagyunk azért, milyen világot teremtünk magunknak. Minden egyes döntésünkkel hozzáteszünk valamit az életünkhöz, ahhoz az élethez, amelyet másokkal együtt kell eltöltenünk ezen a Földön. Éppen ezért felelősség van mindannyiunk vállán. Nem…..
Mark Viduka, korábbi Dinamo Zagreb játékos számára épült ez a több, mint 300 négyzetméteres villa Dubrovnik mellett. A modern stílusú ház elég jól sikerült, építészeti díjat is nyert Horvátországban. A tenger felől nézve ilyen szép, egyszerű épület: Lennék annak a…..
Krapulax_ 2015.07.05 01:37:59
Folytatom a már mindenki által ismert és kedvelt sorozatot, amiben régi játékokat ajánlok figyelmetekbe elérhető áron a hazai aukciós oldalak kínálatából.Ezúttal is igyekeztem kitenni magamért és csupa olyan játékot választottam nektek, amelyeket mindenképpen érdemes…..
Lám, ezt az Orbán-hasonlatot is utolérte a sors. Úgy rémlik, a hazai nyilvánosság első számú kedvezményezettje mindig számíthat arra, hogy a megszólalásait újságírók és politológusok értelmezik. Most még egy karikaturista is csatlakozott hozzájuk, Pápai Gábor - mellesleg…..
Krapulax_ 2015.04.18 22:03:22
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Folytatom az általam érdekesnek gondolt aukciós oldalakon található játékok megosztását veletek. Ezúttal is a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatából válogattam nektek, de most az Ebay kínálatából is becsúszott egy játék. Kezdem is akkor a sort, főleg hogy az egyik…..
Krapulax_ 2015.03.02 23:49:42
@ToyaHSW: Üdv,
köszi, vissza fogok nézni. A dömpert sikerült összerakni, a plató emelő kis fémpöcök volt leesve, de sikerült visszabűvészkedni. A kormány sem volt rendben, de sikerült rajta javítani. Egyébként pont ilyen: www.youtube.com/watch?v=kp30CAlXbfI
Van még egy pár ilyen játékom, a múlt héten készült el egy GNOM3 ős-rádiós "felfedező" autó, és ma este a Piko Fiat 124.
A héten Ceglédre érkezett a magyar gárda - vagy valami útóda annak - így újabb konfliktus alakult ki a Jobbikosok és a helyi cigányság között. Tegnap este amikor mindenki azt hitte pattanásig feszült a konfliktus élőben követhettük végig, mit csinálnak ilyenkor a gárdisták és…..
A "Szeretjük és tiszteljük a parlamenti képviselőinket" imázskampány, sokadik rész: A totalcar.hu szerint 8 éve vették ki a lézerblokkolót a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" közül, egy kormányrendeletben. Hogy miért, nem tudjuk. De nem kell…..
 Jelentős, és jelentős árú termékeket forgalmazó divatházak gyakran jelentkeznek olcsóbb almárkával. Az ötlet filozófiailag és kereskedelmileg is jó, hiszen az alacsonyabb árkategóriával alapban többet lehet kaszálni. Bővül a vásárlókör, és ha valaki elégedett a…..