Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Patriot2010

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai…..
Patriot2010 2010.02.09 13:30:36
Kedves Bodoky, van miről kutatni, gratulálok a bátorságához!

Tények:

- Franciaország ugyanúgy gyarmatosít, mint régen. Csak most nem a katonákat küldi, hanem a cégeit. Mindenhol a világon! Keresik az együttműködő befolyásos személyeket, óriási pénzeket költenek "lobbi"-ra. Nálunk a '90-es évek óta hány kormányfőnk kapott francia becsületrendet a nagy szolgáltatók "sikeres" privatizációját követően? Aprópénzért megvettek kilóra minket és vigyorogtunk hozzá. Nekik már csak egy gyarmat vagyunk, országunk és más országok javaiból (pénzéből) tartják fent magukat. De nem kell meglepődni, volt már ilyen máskor is.

- Magyarország földrajzi adottságainak köszönhetően egyedülálló vízbázissal rendelkezik, és ebben hihetetlenül tájékozatlanok vagyunk! NEM VÉLETLENÜL NEM HANGOZTATJÁK. Kellene a mi vizünk Európának akár már 10-15 év múlva! Gondoljunk bele: enyhe túlzással bárhol lefúrunk az országban, a vízbázist elérve kezelés nélkül iható, ásványvíz minőségű vizet találunk. A legtöbb helyen ezt ihatnánk a csapból - és bocsánat, mi a WC-t öblítjük vele, mert "ásványvizet" mi palackozva isszuk, LITERJÉÉRT akár 150 Ft-ot is adva a Nestlé-nek és más üdítőipari világcégnek, akik ezt a vizet palackozzák! Mert reklámokat nézünk és nem gondolkodunk...

- Az EU minden egyre szigorít az ivóvíz normákon! Ami 10 éve tökéletes és iható ivóvíz volt, az ma "szennyvíz", nem iható. Néhány hónapja a média felkapta a hírt, hogy valamelyik Csongrád megyében, talán Fábiánsebestyén és környékén ihatatlanná vált az ivóvíz. A polgármester elkeseredve magyarázta, hogy ők évtizedek óta ugyanezt a vizet isszák. Csak megváltoztatták a normákat, és ők most estek bele, ez már nem iható víz.
Az EU-s normák emelése kizárólag piaci érdekeket szolgál, köszönhető egyes cégek lobbitevékenységének. (a nyílt korrupciót milyen szépen elfogadjuk úgy már, hogy lobbinak nevezzük) Aki jár külföldön az tapasztalta, hogy a legtöbb "régi" EU-s országban már rég óta nem iható a csapvíz, mosni lehet vele, fürdeni lehet benne, ennyi. Őket nem izgatja a normák emelése, nem fognak az utcára menni tüntetni! Mi meg szó nélkül fejet hajtunk. És az EU tovább szigorít, idővel megteheti hogy ihatatlanná minősíti akár egész régiók ivóvizét! ( "Ha nem adjátok szép szóval, akkor Ti se használjátok!" ) Akit érdekel utána nézhet, Békés megyében tárgyalnak, hogy Romániából fognak vizet venni! Nem az arzéntartalom nőtt meg, a norma lett alacsonyabb! Ha továbbra is fejet hajtunk, könnyen lehet, hogy az sem lesz elég jó, és nem marad más, mint a palackos ivóvíz, vagy egy olyan lobbicsoport bevonása a vízvagyon kezelésébe, aki el tudja érni ($), hogy a vizünk mégis megiható legyen!

- SUEZ: Meg kellene nézni kikkel üzletelünk, kit merünk a vizünk közelébe (és más területekre) engedni. Azokat akik a vízszolgáltatás átvétele után úgy felemelik az ivóvíz árát, hogy a havi számla a család költségvetésének akár 1/4-ét elviszi, közben hatóságilag megtiltja még az esővízgyűjtést is?! Ez történ 2000-ben amikor El Altoban, Bolíviában átvette a vízművet. Azután drága pénzért vásárolhatták vissza a Suez-től a vízszolgáltatás! De nem menjünk messzire Franciaországban a saját cégeiktől visszavásárolták az önkormányzatok a vízműveiket, mert elegük lett az elégtelen szolgáltatásokból ( 0 fejlesztés mellett a maximális elvihető profit elérése). A 0 fejlesztést és profitmaximalizálás mindenhol eljátszák, az Egyesül Államoktól Indiáig. Az ilyeneket az országba be nem lenne szabad engedni! Nem hogy átadni nekik energia stratégiai szolgáltatókat! Még ha azt ígéri, hogy felére csökkenti a díjat ( belépő stratégia volt a vízműveknél!), akkor sem!!!

Sajnos nem ülhetünk a babérjainkon, mert ezzel NINCS VÉGE! A víz 21. század olaja. Nem véletlenül került elő az IMF hitel kapcsán is a vízművek privatizációjának kérdése! Amíg nincs garantálva - akár az Alkotmányban -, hogy nem eladható/átadható kezelésre sem a vízvagyon, addig ez potenciálisan megszerzendő célpont lesz! És ahogy másnak egyre kevesebb lesz belőle, úgy egyre többen fognak jelentkezni érte.