Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M@minti

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az a rész, ami nekem a legnehezebben ment. Mások nagyon könnyen megtanulják, meglátják ezt a dolgot.  A negatív tér tulajdonképpen az egyik alapja a jobb agyféltekés rajzolásnak. A pozitív forma a tárgy ami előttünk van (pl egy szék), a negatív tér pedig a tárgy körüli…..
A napokban felhívta egy barátom a figyelmemet arra, hogy bár én nem vagyok kedvelője az édességeknek, attól még az olvasóim valószínűleg rajonganak érte. Mint minden normális ember :) És valószínűleg igaza van... Csodát ne várjatok tőlem, de a megszokott egyszerű és gyors megoldást azonban…..
Az LG okostévéivel egy folyamatosan bővülő platformot kapunk, amelyen keresztül számtalan lehetőség nyílik szórakozásra, kapcsolattartásra, vagy éppen ismeretszerzésre. Az LG Smart TV-k magyar nyelvű Prémium tartalmakat, LG Alkalmazásboltot, teljes webböngészőt kínálnak.…..
Subba 64 magos 2012.02.07 13:11:00
M@minti 2012.02.07 21:05:13
@Dualita: "Most már csak a Vili bácsi nem feküdt le az Andrással."
Ez biztos? Én azért ciánt nem szednék rá! :D

Huhh, most megtudtam, mennyire le vagyok maradva a technikai fejlődéstől. 64 magos! Ez már valami! Bővítenem kell nekem is. Hazafelé vettem én is egy zacskó szotyit. Szerintetek, ha betuszkolom a magokat a cédémeghajtóba, az úgy jó lesz?
Mondjuk nekem egy jó gépem van, redundáns a klaviatúrája... :D
Köszönjük fordítóinknak: Crystallake,Audrey, Seni, Lady Machbet, Mikkamakka (ha valakinek nem jól írtam ki a nevét, az kérem jelezze)Amennyiben valamelyik feltöltés nem jó, kérem jelezzétek.Jó olvasást!1. fejezet2. fejezet3. fejezet4. fejezet 5. fejezet  - új6. fejezet - új7.…..
M@minti 2011.09.15 22:24:00
@Notte1: Most próbáltam ki, de nálam működik a letöltőlink! De ha elküldöd az ímélcímedet, akkor szívesen átdobom neked!!!
Üdv,
Mikkamakka/Maminti
:)
Merlotte's Felhívás!!! 2011.05.03 20:41:00
 Örömmel Üdvözlökminden kedves olvasót! Akinek van kedve, és ideje illetve tud angolul, összeállhatnánk lefordítani Charlaine Harris legújabb könyvét A Dead Reconing -et.P.S.:Az angol verziót  Mamintinek…..
M@minti 2011.05.03 22:19:42
Akit érdekel, letöltőlink: mikkamakka.fw.hu/download/dead_reckoning.rar

Ha kevesen vagytok, akkor beszállok, de ha sokan, akkor inkább nem tartanálak fel titeket, mert időm annyi, mint békán a toll... :D
M@minti 2011.05.13 14:56:00
@vecsko: Ha meg akarod próbálni kisilabizálni, akkor a gugli fordító helyett ajánlanám neked inkább a webforditas.hu oldalt. Az lényegesen érthetőbb, mint a guglis. Egyszerre csak 500 karaktert fordít a szövegfordító rész, de van egy weblapfordító is, ahova meg lehet adni a lefordítandó oldal URL címét, és pont emiatt nekem az egyik tárhelyemen elérhető az egész regény (meg a korábbiak, meg még pár egyéb angol könyv) fejezetekre bontva. weboldalproba.uw.hu/11/01.htm az első fejezet, aztán ugyanez 02.htm stb, egészen 17-ig, merthogy ennyi fejezet van. Egész nyugodtan használhatja bárki, akár a fordító csapatból, akár csak úgy türelmetlenségből. Nem mondom, hogy minden totál érthető, meg hogy nincsenek nyakatekert mondatok, de tényleg érthetőbb, mint a gugli fordító. Egy alapszintű angol nyelvtudással szerintem már el lehet boldogulni.
No további szép napokat mindenkinek! :)
M@minti 2011.06.14 01:41:35
@nocika21: Dahlia csak azt írta, hogy megvan, és nemsokára felteszi. Még nem tette fel, ne keresd. Biztos közbejött valami, vagy lehet, hogy vár még pár fejezetet, mielőtt feltöltöget...
Szeretnék én is a bányában írni, lehetőleg a beomlott chileiben, ha nem lenne ott a többi 40 bányász, és persze biztos lehetnék abban, hogy kimentenek.Egyébként:A számítógép a nappali sarkában áll. Ezen csak akkor tudok dolgozni, ha nnincs itthon senki, vagy, ha végre…..
M@minti 2011.01.12 15:13:02
@Kucher Dóri: Hja, eddig is boldogult, ez igaz. De ennyivel minek tanuljak meg vezetni, mikor eddig is eljutottam mindenhová busszal meg vonattal? Igaz, hogy gyorsabb, meg kényelmesebb autóval, de hótt fölösleges, nem? ;) :)

De egyébként tényleg igazad van, Viki nagykislány, önállóan át tud kelni a zebrán, a nóziját is ki tudja fújni egyedül, biztos ezt a kérdést is képes lesz önerőből eldönteni... :DDD

@Lovessence: Viki, sikerült megoldani a touchpad gondodat? :)
M@minti 2011.01.22 02:26:52
@Lovessence: Dehogy is, én sem hiszem úgy, hogy nem találod a billentyűket! Tudom én, hogy anélkül is lehet elég gyorsan írni, hogy tanulná az ember, láttam már rá példát, bár soha nem olyat, mint az echte gépírók, akik diktálás után írnak. És én is pontosan ezt mondtam, illetve írtam, hogy időt és energiát spórol az ember, ha mégis megtanul vakon gépelni. Meg még azt is, hogy hosszú távon neked megérné a befektetett energia, mert temérdeket gépelsz. :) Új könyvek, fordítások, hát neked magyarázzam? Komplett könyveket kell legépelned zsinórban...
Szóval hajrá, tanfolyamra fel, de tényleg ne most, mert először tényleg valószínűleg megzavar. Én azt javallanám, hogy olyankor vágj bele, mikor semmiféle határidő nincs a nyakadon, már ha van ilyen... :)

Mivel következetesen kitérsz az egerészős kérdésem elől, a választ nemnek veszem... :D Csak szólj (nem muszájos itt), és ha igényled, megpróbálok további megoldásokat keresgélni... :)
Az estét a szobámban töltöttem, tanulást imitálva. Kínosan éreztem magam Sadey nénivel. Egyrészt furdalt a lelkiismeret, amiért a cuccai közt turkáltam, másrészt viszont úgy éreztem, csak olyasmit kerestem ott, ami az enyém. Az én múltam, az én emlékem. Természetesen száz…..
M@minti 2011.01.22 02:07:31
Jaj, ez nagyon helyes volt! :D Alig várom már, hogy végre olvashassam, egyben, az egészet! Ezt a részt konkrétan végigvigyorogtam! Szóval Patnek csak lett egy indiánja, még ha nem is vérfarkas. Közben meg Audrey onlány kapcsolatban van vele, amikor csak akar, hát ez is szenzációs. Komolyan, végig fülig ért a szám.
Na, vajh ki lehet az a Flora, aki még nincs is tizennyolc, és meghallja a növényeket? :P No és a nőszemély, aki feszt gazol? :S Remélem, azért Sadey néni hamar leszokik arról, hogy legyilkolja Audrey barátait... :S

Jaj, nem is meséltem, észrevettem, hogy a szomszédunkban lévő lomos, gazos, rettenetes, lakatlan telken nő orbáncfű, azaz csengőlinka. Mivel remek pikkelysömör elleni olajat lehet belőle készíteni, fél nyáron át küzdöttem, hogy szerezzek belőle. Először a kertbe ültettem el egy tövet, mondjuk azt még egy kirándulás alkalmával egy erdőben szereztem, azt kedvenc Mazsola beagle lánykánk konkrétan megette. (Nem is értem, milyen kutya ez, mindenféle zöldséget szeret, és egy csomó gyógy- és gyomnövényt.) Aztán inkább már egy jó terebélyes cserépbe ültettem a szomszédból származó tövet, ebmagasságon felül, úgy már meg is maradt, de addigra ponty elvirágzott, márpediglen nekem a virága kellett volna. Több tövet már nem akartam bolygatni, meg amúgy is csak egy tövet értem volna el, azt is alig, a többi sokkal messzebb kandikált, úgyhogy csak a kerítésen át néztem vágyakozva a csengőlinkákat (és mindig eszembe jutott róla a Lepkelány :D), és nagymamámnak nem készült psoriasis elleni, illetve potosabban fényérzékenyítő olaj. Így járt szegény... :) De sebaj, majd idén! :D Ha addigra megjelenik a könyv, felolvasok nekik részleteket, hátha jönnek önként... :P ;)
Home Audrey vallomása 2010.05.25 00:10:00
Fáradt voltam, mégsem éreztem, hogy ha lefeküdnék, el tudnék aludni, pedig nem felejtettem el, hogy holnap suli. Viszont nem hagyott nyugodni az, amit odafelé úton a kocsiban álmodtam. Kell tennem valamit azzal a hülye bloggal. Legjobb lesz, ha azonnal megszűntetem. Bár igaz, ketten is…..
M@minti 2010.05.25 23:53:24
@Twilight-addenda: Szia Pogi! :D
Vacakolt a blog, és eddig nem látszott a kommented, úgyhogy most ráduplázok.
Már többen is ajánlották ezt a blogregisztrálást (köztük én is), de eddig nem történt változás. De azóta végiggondoltam, és ha létre lenne hozva a blog, lehet, hogy valaki komolyan venné, és tanácsokat kéregetne. :D Akkor viszont már nem lenne valósághű... :D
M@minti 2010.05.26 00:17:30
@Lovessence: Jaaaj, olyan nincs, hogy ne néznék ide, csak legfeljebb nem hagyok nyomot, mert legtöbbször a telefonomon netezek, azzal meg macerás kommentelni. De még a tegnapi lefekvés előtti fogmosásnál olvastam ám az új részt, csak most jutottam el oda, hogy írjak rá valamit. :)
A blogbulival kapcsolatban nem tudom, mit lehetne tenni, mert du. 6-kor van, fél7-7 felé vacsorázik a lurkóm, aztán fél8-8 felé fürdik, attól függően, hogy kicsi vagy nagy kádban zajlik a pancsi. Ezeket Párom nem tudja nélkülem megoldani, illetve a vacsit még csak-csak, de mivel jelenleg se lovam, se hajtási engedélyem, csak tömegközlekedve tudnék hazajönni, emiatt nem érnék haza időben. :(

Benina szintén szervez egy találkozót, amire szintén nem tudok eljutni, nála már felvetettem, hogy nem lehetne-e valami videofelvételt készíteni a találkozóról. Most neked is felvetem, hátha mi, peches távolmaradók is kapunk valami vigaszt, egy felvétel formájában. :)
Home Leroy 2010.05.20 23:21:00
De még mielőtt faképnél hagysz, ígérd meg, hogy bemutathatlak a barátnőmnek!- Ő is a fákkal dumál?- Nem.- Akkor mi a dilije? - kérdezte nevetve a fiú. Szép, csillogó, fehér volt a mosolya, de nem volt felhőtlen. Mintha nagy felelősség nyomná széles, izmos vállát. - Az amerikai…..
Home Bevájódás? 2010.05.04 00:58:00
0.53 van. Miután megjöttem a Nemzeti Színházból 3/4 11-kor, gyorsan nekiültem írni. remélem azért a Gothár Péter rendezte Lear király nem szűrődött bele a szövegembe. Nagyon tetszett, de egy happy endhez kicsit sok volt a végén a hulla. Még mi nézők is csak hajszál híján…..
M@minti 2010.05.04 11:36:28
@Lovessence: Töckéletes! :)
Mit kellett vele csinálni, hogy meggyógyuljon? :)
M@minti 2010.05.04 16:38:45
@Kucher Dóri: Igen, ha megnézed, azt még éjjel fél kettőkor írtam, majd Viki reggel visszakérdezett, hogy most már jó-e, ami sejteti, hogy valamit varázsolt rajta. Mégpedig hatásosan, mert most már minden látszik. :)

De hogy értsd, miről beszélek, nézd meg a mérges szömörcés képet tartalmazó bejegyzést (a Ki szereti, ha lepisilik címűt). A kép alatt nem sokkal van egy olyan szöveg, hogy "- Fejezd már be a marháskodást! – mondta Pat és a kocsihoz vonszolt, ahol kezembe nyomott egy üveg vizet."
Megnéztem 3 különféle böngészőben, Firefoxon a "nyomott" szó teljesen kimaradt, Internet Explorerrel az n és az y fele látszik belőle, és GugliChrome-mal szintén a teljes szó nem látszik. Hogy biztos legyek benne, hogy nem nálam van a hiba, megnéztem a férjem gépén is, plusz egy telefonon is, de a hiba fennáll. De ha kijelölöd a szöveget egérrel, és jobb-klikk-másolás, aztán valahova beilleszted, ott lesz benne a szó, mert csak nem látszik, de ott van. Annál a részletnél is éjszaka, mikor először olvastam, még minden sor vége lemaradt, aztán másnap Viki csinálhatott vele valamit, mert a legtöbb helyen meggyógyult, de azért ott maradt egy-két bujkáló szó. El nem tudom képzelni, hogy mi okozhatja, viszont nagyon érdekel, ez nálam szakmai ártalom, mert néhanap szoktam honlapokat is készíteni, megrendelésre. :)

Bocs, hogy untattalak, ez is szakmai ártalom nálam, ha számítástechnikai témáról van szó, megered a nyelvem/billentyűzetem. Nézd el nekem, ne haragudj... :D
M@minti 2010.05.04 19:52:58
@Kucher Dóri: Ha már legalább 3 gépen, és böngészővel nem stimmel, akkor a hiba valószínűleg nem a mi oldalunkon van, hanem a szerveren. :) És a többi bejegyzésnél nincs ilyen gond.

Még az jutott eszembe, hogy talán az kavar be, hogy a párbeszédeknél a sor eleji gondolatjelet felsorolásnak értelmezi, bár annak nem kellene gondot okozni. De ki tudja... :)
Home Megmondom, ki beszél még! 2010.05.02 00:48:00
-         Abbahagyjam? – kérdezte a körtefa. -         Nehogy! De mit  művelsz?-         Mindjárt meglátod. Jobban mondva meghallod.Nekem elment az eszem –…..
M@minti 2010.05.02 14:40:46
Tegnap, illetve már ma, a lefekvés elötti fogmosás közben megnéztem a telefonomon, hogy hátha van frissítés itt az oldalon, ééés vooolt! Szóval éjjel kettőkor még nekiálltam olvasgatni. Nem erre mondják, hogy elmebeteg? :D
Viszont ez egy újabb igazán érdekes és elgondolkodtató részlet. Egy kicsit más megvilágításba helyezi a korábbi részleteket. Innentől már érthető, hogy az előszóban miért beszél Audrey a Lovessence alkotóelemeihez úgy, mint régi barátokhoz. Bár ahogy újraolvastam, feltűnt Julianna neve (Anyumat is így hívják :) ), lehet, hogy ő a lepke? Mert nem látja, de azt mondja, tudom, hogy itt vagy. Na mindegy...
A másik, amin újra eltöprengtem, az Sadey néni virágellenessége. Elképzelhető, hogy ő is tud beszélni a növényekkel? Mert úgy már érthető, miért nem teszi cserépbe, és viszi haza őket. El tudom képzelni, hogy szegények panaszkodnának egész nap, hogy kicsi a cserép, sehol egy kellemes szellő, stb. (Hmm, mindjárt szabadon engedem a sajátjaimat, hadd szaladjanak! :D) Meg egyáltalán milyen rossz és nehéz lehetne úgy viselkedni, hogy másnak ne tűnjön fel, hogy vagy tízen beszélnek még hozzá folyamatosan. :)
Illetve még két lehetséges okot tudok elképzelni a virágellenességre. Ha savanyú a szőlő, azaz ha ő nem érti a virágok nyelvét, de valaki más a környezetéből viszont igen. De ezt a fajta féltékenységet nem nézném ki Sadey néniből. Akkor már inkább a harmadik variáció, hogy tudta, hogy Audrey valószínűleg képes lesz erre, és megelőzésként távolított el minden növényt otthonról.
De valamiért a három közül az elsőt tartom valószínűnek, és persze a legszimpatikusabbnak is. :)
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire trafáltam mellé, de attól tartok, hogy ezt még majd csak nagyon soká fogom megtudni, addigra perforál az oldalam, ha nem vigyázok... :D
Merlotte's Vélemények 2010.04.06 17:35:28
Szeretnélek megkérdezni titeket kedves olvasók:- Ti mióta olvassátok a könyveket?- Mi a véleményetek a sorozattal kapcsolatban?- Mi tetszik a könyvben?(ki a kedvenc szereplő, miért stb.)- Eddig melyik kötet tetszett a legjobban?Várom válaszaitokat a kommentekben. Üdv:Dahlia..
M@minti 2010.04.07 23:45:51
@Raven19: Köszi, szerintem megvannak a novellák, nekem legalábbis biztosan. Egyszer biztos sor kerül azokra is, én speciel azért gondolom, hogy nem mostanság, mert egyrészt szerintem a többség inkább a fősztorival haladna, másrészt több olyan van, ami "Sookie Stackhouse univerzumban játszódik, de Sookie nem szerepel benne" (ezeket én speciel el sem olvastam, mert nem érdekelt), ami meg mégiscsak Sookie-s, az később ugyan kapcsolódik a regényhez, de most csak fölöslegesen elárulna olyan részleteket, amik később lesznek érdekesek. "Spoiler". :) Meg van egy olyan, ami ugyan Sookie-s, de nem nagyon kapcsolódik a sztorihoz... :)

@Nina85: Szorítok, hogy találkozz még "Quinn-nel"!!! :D
M@minti 2010.04.30 14:10:56
@dudu1985: Igazad van, nem is értem, hogy Bubba hogy maradhatott ki, hiszen nekem is az egyik kedvencem, és nagyon sajnálom, hogy a filmbe nem tették be!
Ha van kedved, látogass el a fórumra:
www.freeforum.hu/trueblood
Home Blog a Fesztiválon 2010.04.24 23:22:00
Kedveseim itt a blogon.nagy élmény volt ma, hogy sokan ott voltatok, és milyen sokáig a Fesztiválon. Azt hiszem, azok, akik kitartottak, elég titkot is megtudtak a LOVESSENCE-ről.Hamarosan fotót is láthattok majd jókedvű társaságunkról. Annyit beszéltem, hogy most egy kicsit jólesik…..