Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lothapapa

180 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt hiszed, messze mentem, sosem voltál elég közel hozzám...
Mi a szerelem? Nem más, mint állapot, ezáltal tökéletesen semleges: se nem jó, se nem rossz. Életre hívható, megkonstruálható, ebből következően örökké változó. S minden, ami megteremthető, számtalan formában megélhető, noha kizárólag a Mostban létezik. A probléma…..
"Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő." - írja William Shakespeare.   A kérdés pedig nem az, hogy milyen szerepet játszunk, hanem az, hogy kiét játsszuk.A saját szerepünket, vagy belebújunk egy jelmezbe, amit mások varrtak a saját szövegkönyvük…..
Nem az történik Veled, amit megérdemelsz, hanem az, amiről úgy hiszed, hogy megérdemled...
Életünk legsötétebbnek vélt, legnyomorúságosabbnak megélt pillanataiban nem azt a legnehezebb megértenünk és feldolgoznunk, hogy ami történt, az szeretetlenségből született, hanem éppen azt nehéz átlátnunk, hogy minden Szeretetből fakad.Nincs más Törvény.Nincs más…..
A tehetség Isten egyik legnagyszerűbb bizonyságtétele a szabad akaratról.   Bizonyságtétel, nem ígéret.Az igazi Szeretetben - ahonnan a tehetség is fakad- nincsenek ígéretek, csupán bizonyságtételek és fogadalmak. Életünk választott párjának hűséget fogadunk, nem pedig…..
A létező legnagyobb hazugság bármire is ráhúzni, hogy nem Istentől való. S kik hazudják ezt leggyakrabban? Éppen a vallások.A hazugság pedig további hazugságokat és tévedéseket szül. Erről a tőről fakad az a nézet is, mely szerint a világ minden szinten dualisztikus: Isten…..
A Szerelemben csak két hazugság létezik: az egyik az, hogy elmúlik, a másik pedig az, hogy örökké tart...
Ám ne legyen igazam, de azt hiszem, zseniális átverés áldozatai lesznek hamarosan a pedagógusok. (Igen, megint a vesszőparipám, a pedagógus-életpálya.) És ahogy az Orbán-Balog-Hoffmann triumvirátust hallgatom, egyre erősödik bennem az érzés, hogy nem tévedek. De nézzük, miről…..
Ha szerelmes akarsz lenni, az elkerülhetetlenül együtt jár önmagad feladásával.Amennyiben viszont hajlandóvá válsz szeretni, az önmegismerés új útjaira lépsz...
Ha azt kérdeznéd tőlem, miből fogod tudni, hogy Ő az, azt válaszolnám: nézz a szemébe, s ha kérdés helyett választ látsz benne - megtaláltad...
Sose azt kérdezd, készen vagy-e, hanem azt: készen állsz-e?!..
Jácint sóhaja Boldog, mert Új 2013.01.07 23:08:25
Boldog Új Évet kívánsz - de vajon belegondoltál már abba, mit is rejt valójában ez a mondat? Közhelyként hangzik, s sokszor akként is kezeljük.Ugyan már, miért lenne más a következő év? Ugyanazt görgetjük tovább, semmi sem lesz más, minden csak folytatódik. A látszólagos…..
Te hogyan készülsz az Ünnepekre? A kérdést mostanában bizonyára gyakran hallod. Ám elgondolkodtál már a szavakon? Töprengtél valaha azon, mit is jelent ez a kérdés?Tegyük fel máshogy: Te hogyan vársz?Képes vagy ünnepé tenni a várakozást?A várakozás csodája abban rejlik,…..
Az élet egy cseppet sem igazságos. Legalább is a mi értelmezésünkben nem az. Hogy tekintünk mi az igazságra?Nagyjából éppen úgy, mint a boldogságra: elvárásokkal és tettek nélkül. Azt gondoljuk, az igazság jár mindazért, amit eddig tettünk. Úgy véljük, ha jót s jól…..
Ha megkérdeznélek: "Mi a boldogság?", vajon miként felelnél? Bármi is lenne a válaszod, azt mondanám: "Most arról beszélsz, hogy mi a boldogság, vagy arról, Neked mit jelent?" S még valamit kérdeznék: "Te miben látod meg a boldogságot?" A boldogságot leggyakrabban kívülről…..
A szakítás utáni magányban nem az egyedüllét fájdalma hasít belénk, s nem is a másik ember hiánya. Annak a felismerése, hogy a másik nélkül elesettnek, megtépázottnak, védtelennek érzem magam. Nélküle semmi vagyok - de legalább is, kevesebb, mint aki mellette voltam. Ha így…..
Amikor boldogok vagyunk, szeretnénk megállítani az időt, ám amikor bánat emészt minket, vagy a múltba szeretnénk visszarepülni, vagy a jövőbe vágyunk. Ám valójában a boldogság pillanatát kevésbé tudjuk át- s megélni, mint a szomorúság súlyos másodperceit...
Jácint sóhaja Cím nélkül IX. 2012.09.11 22:51:13
Szinte valamennyien folytonos késztetést érzünk arra, hogy görcsösen kapaszkodjunk valamibe. Sokszor a folyó sodrásával együtt úszva szorongatunk egy sodródó farönköt. A legapróbb dologban is a megfoghatót, a biztosat keressük. Állandót keresünk a mulandóban - biztosat a…..
Amikor kapcsolatról beszélünk, egymás felé forduló, kölcsönös emberi viszonyokra gondolunk. A mai közösségi oldalakon is gyakran találkozunk a "kapcsolatban" kifejezéssel. "Kapcsolatban vele"... valami sántít ebben a kifejezésben.Amikor "valamivel kapcsolatban" beszélünk…..
Az evolucionisták azt mondják, mindaz, amivel a mai napig rendelkezünk, a fejlődés során hasznosnak bizonyult, ezért maradt meg.Nem állítom, hogy ez a kijelentés univerzális és mindenek felett álló lenne, viszont érdemes elgondolkodni alaptételén, valamint összevetni életünk…..
Ahol béke van, ott nem dúlnak harcok.Ahol törvény van, ott nincs igazság.Egyedül a Szeretet képes arra, hogy minden más megférjen mellette...
Ahhoz, hogy hangod legyen, a csenddel kell játszanod...
Nem az a boldogság, amit szüntelenül keresünk, hanem ami ránk talál...
Jácint sóhaja Credo 2012.02.05 22:34:00
A Te istened és az én istenem nem azonos.Életünk azon színterén, ahol vélt önvalónkkal azonosulunk, nem lehet egyforma istenünk. Hiszen mi magunk is különbözünk. Te is körülhatárolt identitásként tekintesz magadra és én is. "Én én vagyok - s Te te vagy."A Te istened…..