Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fővöcsök

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A törvényhozás mai ülésén - várhatóan kora este - módosítja az Országgyűlés munkájáról szóló törvényt és az ehhez szorosan kapcsolódó határozatot, amely a Házsszabály rendelkezéseit rögzíti. Utóbbi dokumentumból idézek: Az országgyűlési képviselőcsoportok A…..
Van különbség. Schmitt Pál és Dr.Tulassay Tivadar. Nyilatkozat 1: "Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" Nyilatkozat 2: "Nem akarom, hogy a személyem bármilyen formában is ártson az egyetemnek, ezért levonom a szükséges következtetéseket” Ennyi...
Azt hittem, a pogácsás szocialista Szűcs Erika után már nincs lejjebb. Hát mit mondjak, Németh Lászlóné után revideálnom kell álláspontomat. Szücs Erika ehhez a Némethnéhez képest iskolai tanulmányait és tudását illetően egy polihisztor, megjelenésre, kinézetre pedig egy…..
fővöcsök 2012.03.19 20:15:36
@bartfay: Melyiké? Szűcs Erika kivételesen egyiké sem volt.
De hogy ez a Lászlóné a maga OKJ-s tanfolyamával meg a menhelyi állatorvos tanácsadójával rém sötét, az már biztos.
fővöcsök 2012.03.19 22:53:14
@ob.szerver: Pontos.
Egy kedves olvasónknak feltűnt, hogy a Rákóczi hídon készítés közben lefestettek egy félkész alakot az elhunyt Nemzet Szinészeit ábrázoló óriásfreskón. A félreértés hamar tisztázódott (részben): Raksányi Gellért portréja átkerült a tervezett balszélről a jobbszélre…..
fővöcsök 2012.03.18 16:17:51
@mrs wilkinson: Igen, tudom, hogy az eredeti látványterven még rajta volt, de valamiért nem maradhatott.
Az esetleges miértre már utaltam. Nem egyedi eset az ilyesmi mostanában.
fővöcsök 2012.03.18 16:25:06
@apanna: "Miért kell egy egyszerű grafitiből politikát csinálni?"
Épp ezt kérdezem én is!
fővöcsök 2012.03.18 16:27:29
@mrs wilkinson: Ez érthetetlen.
Nem érthetetlen azonban az, hogy többünknek rögtön a kicsinyes politikai bosszú jutott eszünkbe, mert nap mint nap találkozunk vele.
„Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén az Európai Bizottsággal folytatott vitával kapcsolatban. A Bizottság "rendkívül buta" politikát…..
fővöcsök 2012.03.08 20:40:24
@-JzK-: "újra megkísérlejék megtörni a magyarság szent hitét. "

LOL
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
fővöcsök 2012.03.05 13:33:42
@pengusz: Mármint Horn Gyula fogat vert ki puskatussal? Nem vagyok a híve, de ekkora buta hazugságot nem kéne leírni. Horn 22 évesen fegyveres őr volt, s a fegyverét soha nem hazsnálat. Ezt még azok sem állították, akik őt politikailag támadták.
fővöcsök 2012.03.05 13:34:53
@Leevi: Nemcsak Ady, hanem Mikszáth, József Attila stb. is írt hasonlókat, bár olyan durvákat nem, mint pl. Bencsik András.
Egy érdekes álláshirdetésen akadt meg a minap a szemem. A BKV jegy- és bérletpénztárost keres, havi bruttó 110 ezer forintos fizetésért: __________________________ Nem oly régen, a minimálbéres posztsorozatunk kapcsán rengeteg támadás érte blogunkat, mondván, hogy…..
fővöcsök 2012.02.29 09:26:40
@Kepan: Ja, és az Akácfa utcában nem dolgoznak 2 ezren, az már nagyon régen volt. Az ún szellemi dolgozók számában (kb 2-3 ezer fő)benne van az összes nem fizikai dolgozó (járművezető, karbantartó stb stb). A BKV-nál most fele annyian sem dolgoznak, mint a rendszerváltáskor, a szolgáltatások viszont megtöbbszöröződtek.
fővöcsök 2012.02.29 09:45:33
@Zabalint: Igen, lepukkant a gépjárműpark. Hosszú évekig nem költött rá sem az állam, sem a főváros. Már sorban állnak a Simicska-
és egyéb érdekeltségek a busz ágazat privatizációs bödönénél. Ők - nem úgy, mint a BKV - minden normatívát, térítést meg fognak kapni a fővárostól és az államtól is, biztos lehetsz benne.
Olyan országban élünk (továbbra is), ahol a dohánykereskedelemről szóló törvényt egy haveri dohánykereskedő cég vezetője írja....Na, ez a nagy baj, ez megy 2 évtizede.
A szerző a HVG brüsszeli tudósítója   A tények és a médiafolyamból a fejekben lerakódó részletek általában jó, ha köszönőviszonyban vannak egymással. Vajon mi rögzült a brüsszeli buborékban élőkben a Magyarországot övező felfokozott figyelemből?  …..
fővöcsök 2012.02.23 05:42:05
@Szun vu kung: Melyik híradó szerint nyilatkozta ezt Andor László? Gondolom, az M1 hazudott megint. Andor ugyanis kijelentette (írásban), hogy nem nyilatkozik senkinek. Elküldte a Bizottságnak az írásos véleményét, amelyet nem ismerünk, slussz. Kell megint egy bűnbak, a szóvivő már egyenesen lehazaárulózta, és Gyurcsány emberének nevezte, holott Bajnai jelölte biztosnak. Ebben is hazudtak. Meg abban is, hogy itt döntés született (pedig nem) az ő "hazaáruló" távolmaradásával, mintha az utóbbi valamit is számított volna. Dönteni amúgy is a pénzügyminiszterek tanácsa fog. Egyébként meg ne várjon senki pénzt attól, aki ellen "gazdasági szabadságharcot" folytat. Összeadódtak a dolgok......
fővöcsök 2012.02.23 07:45:11
@Éhes_ló: Ez a hazugság: A Fidesz szóvivője után a KDNP is nekiment Andor Lászlónak. Mint közleményükben írták, az, hogy Andor László nem vett részt az ülésen, az a "nemzetárulás egyik szocialista formája". Szerinük "nem véletlen Andor László magatartása, hiszen Gyurcsány Ferenc jelölte erre a tisztségre, megtalálta a zsák a foltját".
Az viszont igaz, hogy az írásos véleményét nem ismerjük, s arról nem is nyilatkozott.
fővöcsök 2012.02.23 07:50:50
@Éhes_ló: ....és ez is igaz: "Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban" (2006)

"Orbán egyébként arra hivatkozva zárta volna el a forrásokat, hogy Magyarországon intézményesült "a korrupció, az erkölcsi relativizmus, a szegénység, a kiszolgáltatottság, a hamis adatokat szolgáltató kormányok, a felelősséget nem ismerő politikusok és a politikai hazugságok." Mivel mindez ma is pont ugyanígy áll, Orbán Viktor logikája szerint semmi akadálya annak, hogy a bizottság szándéka megvalósuljon.

Mindezt rövidebben, még mielőtt vonzás törvényének és karmának nevezték el az idegenszívűek, úgy mondta a józan magyar paraszt: aki másnak vermet ás."

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/22/Orban_Viktor_vermet_asott_Y6898T -
A magyar EU elnökség legnagyobb eredménye volt, hogy sikerült összehozni a "6-pack" néven emlegetett jogszabálycsomagot. "A jogszabálycsomag - amely a gazdasági kormányzás nevet kapta - célja, hogy megakadályozza a tagállamokat abban, hogy a jövőben túlzott államháztartási…..
fővöcsök 2012.02.22 14:30:55
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/22/Orban_Viktor_vermet_asott_Y6898T
"akármilyen meglepő, ez Orbán Viktor ötlete és terve volt, csak hát az Unió malmai lassan őrölnek, hat évbe telt, míg megfontolták a javaslatot. A miniszterelnök ugyanis még 2006-ban - ellenzékből - vetette fel az Európai Parlament néppárti frakciója előtt, hogy vonják meg a Gyurcsány-kormánytól az uniós támogatásokat. "

"Orbán egyébként arra hivatkozva zárta volna el a forrásokat, hogy Magyarországon intézményesült "a korrupció, az erkölcsi relativizmus, a szegénység, a kiszolgáltatottság, a hamis adatokat szolgáltató kormányok, a felelősséget nem ismerő politikusok és a politikai hazugságok." Mivel mindez ma is pont ugyanígy áll, Orbán Viktor logikája szerint semmi akadálya annak, hogy a bizottság szándéka megvalósuljon."
  (forrás: Vámpírpillangó) Ez most kicsit hosszú lesz, meg tényleg csak az, amit én láttam. Plusz okosság a végére.  Tandíjpártiságom miatt viszonylag nagy dilemmát jelentett, elmenjek-e a Hallgatói Hálózat szerdai megmozdulására: egyértelműen problémásnak tartom a…..
fővöcsök 2012.02.16 23:05:07
@Reeei90: Semmi vicc. Nem, mintha a cikknek ez volna a leglényegibb rése, de nógrádi roma kőművesekről annyit, kedves polgártárs, hogy csak meg kéne nézned az innen (Nógrádban élek)induló munkabrigádokat, ahogy beszállnak az ócska mikrobuszba vagy elmenni egy nagyobb építkezésre...Amikor az utcánkat felújították, azt hittem, ez valami spéci cigány vállalkozás, mert valamennyi aszfaltozó munkás roma volt. Csak a cégtulaj és a munkafelügyelő-vezető nem.
A "brigádozásnak" errefelé nagy hagyományai vannak. Persze ezt neked nem kell tudni, lehet jópofizni.
Sajnos nem volt annyi vér Zsiga Marci pucájában, hogy azzal védekezzen, hogy ő úgy hallotta, hogy azt kérdezik tőle, hogy meg lehet-e élni napi 47 ezer forintból, és csak erősen számolt fejben, hogy 31 x 47 ezer az mennyi is egészen pontosan ... ehelyett inkább úgy gondolta, hogy…..
Hétfőn kezdődött a Parlament tavaszi ülésszaka. Az ülés Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött, melyben a miniszterelnök az EU-paktumot méltatta. Nem úgy, mint Jávor Benedek, aki szerint az EU-paktum sok ponton nem szolgálja Magyarország érdekeit. A Jobbikos…..
fővöcsök 2012.02.14 02:44:14
Összegezzük, milyen fontos dolgokat tudhattunk meg a miniszterelnök hétfői parlamenti napirend előtti felszólalásából. Mottó: Az elefánt és a kisegér mennek át a hídon. Megszólal a kisegér: - Hallod, hogy dübörgünk? Orbán Viktor saját bevezetője szerint alkotmányos szokás…..
Vastagbőr Prémiumeső a BKV-nál 2012.02.10 12:07:00
Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a…..
Kiszivárogtak az IMF feltételei, amelyek között vegyesen bukkanhatunk olyanra, amely az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek fő irányát vonatná vissza (a magyar háztartásokat átmenetileg tehermentesítő különadókat is vissza kellene vonni), és olyanokat, amelyek az…..
Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztességes ember, és annál…..
Örülünk, Vincent? Sto gyelaty? 2011.11.23 17:20:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY Gyermekétkeztetési Alapítvány segít az esztergomi gyerekeknek is Budapest, 2011. november 23. – A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) soron kívüli segítséget ad az ebéd nélkül maradt esztergomi gyerekeknek. A városi közgyűlés határozatképtelensége…..
fővöcsök 2011.11.23 21:19:25
@maroz: "Ezeket a kommentjeimet elolvassa jó esetben párszáz ember, míg ha a GYEA ügyesen mozog Esztergomban, akkor a tévék-napilapok-rádiók révén több millió emberre tud hatni."
Magam részéről üdvözölni tudom, ha így lesz. Igenis a GYEA-nak is kell a publicitás, így jön be az alapítványhoz több adomány, s így tud még több szegény gyereken, családon segíteni, s ez a legfontosabb.
Szerintem.
Gratulálok nekik, hogy gyorsan és helyesen cselekedtek. Ha ettől népszerűbbek lesznek, én bizony nem irigylem tőlük. Sőt!
Lenhardt Balázs a Jobbik képviselője halottak napján gyalázta meg Károlyi Mihály emlékművét. Nem, a képviselő halottak napján nem a saját veszteségeire emlékezett, hanem megsértette másokét. Arra használta ezt a szomorú napot, hogy belerúgjon még egyet egy halottba. Károlyi…..
fővöcsök 2011.11.07 09:40:54
@Zoley: Nem az. Egyszerűen gyalázat. Akiben csak egy csepp emberi érzés van, az ilyet nem tesz.
2009. október 31-én az Index két újságírója, Szily Laci és Bede Marton elment az aktuális Charta-gyűlésre, majd szép cikkben tudósítottak is az ott hallott-látott eseményekről: "Hány halálos áldozatuk lesz a Fidesz-lágereknek?" Nem tudom, hogy…..
fővöcsök 2011.04.22 10:34:40
@Opin-ion: A közszereplőnek minden véleményt el kell tűrnie, ami a tevékenységére vonatkozik.
Itt azonban személyére, női mivoltára (és saját áram-rázta hímvesszőjükre, DD) vonatkozóan tettek szemléletes megjegyzéseket, ami tényleg visszataszító. Nem erről szól a szólásszabadság.
Barátaink macskát akartak. Macskát, mert szeretik, na meg a gyerekek is örülhetnek az új játszótársnak. A szibériai frankó választásnak tűnt, mert amellett, hogy a fajtára jellemző, hogy nagyon játékos, kevésbé vált ki allergiás reakciót gyermekeknél, marha szép, igaz,…..
fővöcsök 2011.04.01 14:53:25
@Herkules Irma: Így van, megérdemelné.
A köztársasági elnök szerint az alkotmányos hatalom Istentől ered, és az országot a Sátántól kell megvédeni. Schmitt Pál igen komoly keresztény elhivatottságról tesz tanúbizonyságot az új alkotmány tervezetéhez fűzött gondolataiban. A kereszténység pedig valóban az európai…..
fővöcsök 2010.11.13 17:51:14
@rókafogta: A Hírszerzőn még megtalálható.