Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdZ

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira tetszett ez az idézet a Mátrix című filmből, hogy kellett köré írnom egy posztot. Szerencsére van is aktualitása. Vagy szerencsétlenségünkre. Fontos döntések előtt állnak a csapatok és a játékosok. Nem a szövetségi közgyűlésre gondolok. Ahogy korábban írtam,…..
IdZ 2010.02.26 10:57:35
Nagyon remek felvetések, amit írtál.
Koncepció nélkül nehéz lesz talpon maradni a csapatoknak véleményem szerint is.
Viszont több probléma orvoslást adna egy mondjuk Egyetemi (főiskolás)Bajnokság.
Persze ehhez kellene az intézmények támogatása, de szerintem ez leküzdhető akadály.
Ha megnézzük a csapatok jelenlétét, szinte mindenütt van főiskola, ahol jelenleg csapat is be van jegyezve.
Ebben a bajnokságban indulhatnának a kezdő csapatok, meg azok, akik az írásod szerint "a csapat játékosai csak a jó hangulat és néhány sörmérkőzés miatt akarnak csak játszani" közé tartoznak.
Legyen egy szövetségi (szakszövetségi) bajnokság, amelyben pedig a komolyabb céllal és anyagi háttérrel rendelkezők indulhatnak, illetve az itt indulók kiléphetnek a nemzetközi színtérre is.
De ez a herce-hurca, ami a nevezések, meg a feltételrendszer teljesítése körül zajlik, csak a kiábrándultakat és megszűnő csapatok számának növekedését eredményezheti. Mintha nem a csapatok széles érdekit képviselné a nevéből is adódó szövetség ("szövetkezés"), hanem valami felsőbb szabályoknak kellene megfelelni, s aki kiesett a rostán az így járt...
Nem tudom..., de ez nem a fejlődés és kiszélesítés felé mutat.
Legyen már előbb minél erősebb bázis, és minél több csapat, akkor majd lesznek nagyobb terhet vállaló egyesületek akik nagyon erős és keménykezű szövetséget akarnak és ehhez anyagilag is kellően hozzájárulnak.
Szintén írtál a mérkőzés számokról. Hát igen, végigcsinálni egy évet 3-4 biztos mérkőzésért, mert ugye ha nem jut a csapat a rájátszásba ennyi jut neki. Esetleg meg kellene próbálni, afféle kettős rangadó módjára két mérkőzés egy helyen, kevesebb díj a pályahasználatért, kevesebb bírói díj lehetne, és talán több néző egy helyen?
De ezt csak tényleg próba képen gondolnám.
Szerencsére sikerült valamennyire regenerálnom magam vasárnap óta. Öreg vagyok én már az ilyen 24 órás programokhoz. Egész nap aréna, majd egész éjszaka SuperBowl. Azt hiszem, lett is egy komoly amerikaifutball-túladagolásom, aréna fociból biztosan. Igen tanulságos nap volt,…..
Pontosabban csak részben. A nem reprezentatív szavazás végeredménye azt mutatja, hogy szerintetek a Youngboys nyeri ma az aréna kupát. A szavazatok megoszlása a következő: Aréna szavazás eredménye Youngboys…..