Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozsabogar

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan a koreai kapcsolat! Három e-mailt küldtem, eddig ketten válaszoltak!Elsőként ráadásul az a nő, akit szinte esélytelennek tartottam! Kiderült, hogy az időzítéssel szerencsés voltam, mert pár napra rá, hogy megkapta az e-mailemet, munkahelyet váltott (én ugye a céges e-mail…..
Még koreai utam előtt kicsiny feleségem kapcsolgatta a TV-t és belefutottunk egy sorozatba. Én simán kínai szappanoperának véltem azalatt az 5 másodperc alatt, amennyit Mangó ezen a csatornán időzött. Aztán Rózsa említette, hogy ismerősek a ruhák, amiket fényképeztem.…..
rozsabogar 2010.04.21 15:49:07
@moszo: Igen, tök más világ, de aki a pörgősebb történeteket kedveli, annak nem lesz nagy élmény. Nem nagy történet, viszont valóban sokat elárul a kultúrájukról.
Tegnap este negyed tíz körül, 16 órás repkedés és gurulás után végre megérkeztem haza! Azóta megvolt az első éjszaka is, persze az időeltolódás miatt fél 4-kor felébredtem. Azért reggel még tudtam aludni egy keveset! Nem baj, lesz most még módom pihenni! :)Még nézegessetek…..
rozsabogar 2010.04.15 13:28:43
Látjátok, leültem 10 percre, és máris gondolta Rátok! :) Ezt a bejegyzést még tegnap készítettem elő, most gyorsan feltöltöm!Kedden volt még jópár célpontom, amit meg akartam nézni, így elindultam az egyikhez. Ez egy régi hagyományok szerint épített falu lett volna. Sajnos…..
Dolgozunk, nem blogolok, csak épp pici szünetet tartok!Szóval mindig is fúrta az oldalamat a kiváncsiság, hogy hányan olvassátok soraimat, úgyhogy mivel ma névnapom van, gondoltam ennyit kérhetek Tőletek! :)Szóval aki erre az oldalra "téved", kérem regisztráljon, hogy…..
rozsabogar 2010.04.10 15:55:04
Reggel ott hagytam abba, hogy éhesen elindultam „itthonról”! Nem volt nehéz reggelit találni, a motelből kilépve 3-4 büfét, kávézót látni. „Nyugati típusú”, igaz puritán reggelit ettem: két cipót üresen, meg egy limonádé-szerűséget. A cipókra akartam…..
rozsabogar 2010.04.05 21:59:24
@Tiggr: Khm...izé, itt vagyok én is, egyszer majd megyek a nyereményemért! :) Nem éppen a szomszédban laktok, nem olyan egyszerű, hogy fogom magam és átugrom!!! ;) 70 km!!!
rozsabogar 2010.04.06 15:06:14
@Tiggr: Kb. havonta egyszer...
Bocs, a tegnapom felét itt töltöttem, így nem tudok kikeveredni a témából! :) A plázában megszólított egy hölgy két srác tanítványával. Egy koreai kulturális kérdésekről szóló űrlapot szerettek volna kitöltetni velem, valamint beszélgetni. Igazából a srácoknak kellett…..
A fenti képen látszik, hogy a plázából nyílik egy rikító piros kapu. Azon átmenve is ruhaboltba jut az ember, viszont van egy lepukkant előtér rész. Itt, szabadtéren, ahol a falak is betonból vannak, találtam ezt a hatalmas…..
Egyszer, még Suwonban írtam, hogy nincs tömeg az utcákon, nem tudom, hol van az a rengeteg koreai! Megtaláltam őket! Insa-dongban ténferegnek, kb. ugyanannyi turista társaságában! :) Ez itt a főutca vasárnap…..
Koreai tapasztalatok Újra itthon! 2010.03.13 20:34:14
Mindenki nyugodjon meg, hazaértem, ezt már itthonról írom! Megyek aludni, de holnap még írok, sőt utána sem lesz vége! :) Jó éjt!..
Nagyon sok ennivaló kis pár éves koreai van, persze nem tudtam őket mind megörökíteni. Azért itt van kettő. Öcsi, jó lesz valamelyik Bence kistesójának? :)              ..
Azt hiszem abban az időszakban értünk a belvárosi részbe, amikor a tanításnak vége van. Japánról tudjuk, hogy az iskolásoknak kötelező uniformist viselni. Itt is így van, szegény srácok öltönyben, nyakkendőben feszítenek, míg a lányok kis szoknyácskát hordanak. Úgy tűnik,…..
rozsabogar 2010.03.12 14:39:08
Elhatároztuk, hogy megnézzük a sokat emlegetett erődöt! Menet közben igyekeztem helyi embereket is fényképezni:A telefonálós típus, elég gyakori:           A gondterhelt…..
Koreai tapasztalatok VIPS 2010.03.12 13:44:12
Megpróbálom kicsit behozni a lemaradásomat. Holnap később kelhetek, nincs már semmi tervem, ezért ma kicsit tovább fenn tudok maradni. Vagyis írom a blogot, amíg bírom… :)Még mindig akkora a lemaradásom, hogy az előző napról kell mesélnem. Szóval tegnap nagyon jó nap volt.…..
rozsabogar 2010.03.12 14:36:11
Koreai tapasztalatok Az utca 2010.03.11 15:18:00
A koreai utcakép is megér egy bejegyzést szerintem. Erre nincsenek olyan belvárosok, mint amit megszoktunk (persze Korea más vidékein lehet, hogy vannak), illetve néhol látni régi épületeket, de a nagyvárosok nem túl régiek, és a kis épületek is kockaházak.Vannak tehát a…..
rozsabogar 2010.03.12 13:43:32
@moszo: Hát én sem...de itthonról nézve, egy blogban olvasva róla, egész jó! ;)
Lehet, hogy csak én látom rosszul, de mintha alábbhagyott volna a kommentelési kedv, pedig jó volt olvasni Titeket… Kezdek unalmas lenni? Szóljatok ám!Már régóta ígérgetem, hogy az itteni autókról írok egy keveset! Öcsém például nagyon érdeklődik a Samsung autók iránt!…..
Hát, még rengeteg mindenről tudnék írni, de megint éjjel fél 12 van, így be kell érnetek ennyivel! :( Holnap, ha lesz időm, még sokat írok ide! Ha nem, akkor újabb élményeket szerzek és még többet fogok írni! Csak végezzek, mielőtt hazaérek... Vagy ha nem végzek, folytassam…..
Ennek a témának külön blogot lehetne indítani, olyan sok az újdonság egy európainak!Ma kipróbáltunk pár új dobozos italt:            A baloldali körtés és véletlenül vettem. A középső a rizses teás, ami továbbra is…..
rozsabogar 2010.03.10 22:05:00
Az a helyzet, hogy itt már fél 11 van, és zuhanyoznom kéne, meg aludnom. De előtte felnéztem ide, és nekem legalább olyan jó olvasni a kommentjeiteket, mint Nektek az én sztorijaimat! Ilyenkor mindig fellelkesülök, kimegy az álom a szememből, nekiállok írni, éjfél után fekszem le,…..
rozsabogar 2010.03.10 22:04:09
@H_Andi: Én meg szállodai varrókészletnek láttam! :D
Koreai tapasztalatok Na, mi ez? 2010.03.09 14:44:47
Rejtvény következik! :) Korábban említettem, hogy mik ezek, de eddig nem volt róluk kép! Íme pár, amiket ma úton a céghez, autóból fényképeztem! A kérdés, hogy mennyire figyeltetek! Szóval, mik lehetnek ezek? Az első helyes megfejtő kap majd egy rizses teát! :) Komolyan ám, hogy…..
rozsabogar 2010.03.09 15:01:25
rozsabogar 2010.03.09 15:51:46
@Tiggr: Nyertem-nyertem.nyertem! KIRÁÁÁLY!!!! :D :D :D
Dani kérdezte, hogy milyenek az itteni népek. Hát, ez nehéz kérdés. Azt hiszem, mindenki ismer sztereotípiákat, és annál több van ezekből, minél kevésbé ismerünk valamit. Gondolom ezekre az agyunknak van szüksége ahhoz, hogy ne kelljen mindenkit egyénként kezelni, hanem…..
rozsabogar 2010.03.09 15:03:31
Koreai tapasztalatok Pizzát ne!!! 2010.03.09 08:50:45
Hát, mivel városnézésre egyelőre nincs idő, kénytelenek lesztek olyasmiket olvasni, amik amúgy történnek velem...Tegnap például este tízig dolgoztunk, és közben már majd' éhen haltunk! A koreai kaják elég jók, de az a baj velük, hogy a legtöbb alapja zöldség, tészta, esetleg…..